• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    Kratom, oficiálně Mytragina speciosa. Strom z asie, který je stimulant a relaxant zároveň. Ne úplně známá bylina, která patří mezi těch málo rostlin, jejichž účinek je opravdu znatelný. Klub slouží pro sdílení zkušeností s kratomem a vším okolo.

co je to vlastně kratom?
    rozbalit záhlaví
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BRUTOL: no a podle legislativy můžeš prodávat pouze a jenom kratom nic jiného,. Sorry za dávku příspěvků.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BRUTOL: jako ještě to bude švanda, to má totiž závislostní potenciál jako svině a do toho to fakt i funguje. Spotřební daň za 3 2 1. Ale pobavilo mě, že to je zatíženy 12% DPH jak jídlo a léky.

Btw, ano, kratom world zadržen celníky nebyl. :-)
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    SDN33: tak to by mohl zdejší kratom world dostat pokutu mají tady u nás celkem velkým písmem kratom, weed, Vape ...

9 měsíců jsem od toho čistej ale občas si Zajdu do krámku pro nějaký CBD když jsem linej někam jezdit ...

Jinak co jsem si všiml tady na ulici Plzeňská se v shopu dveře nezavřou a tak polovina lidí jsou smazky z Anděla ... řekl bych že jedou Piko i kratom dohromady .... Nebo si dají kratom a pak letí vydělat love na piko ;)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MARTYZAN: jak to probíhalo to vysazování? Klidně se rozepis podrobně, jestli chces. Hodně mě to zajímá.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    TALPENNY: ať udělej radši testy na přítomnost dezokokotu
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ještě funky poznámka k legislativě: prodejce nesmí mít na fasádě napsaný vůbec slovo kratom a nesmí mít reklamy na googlu. :-))

Jasně napadlo vás určitě to stejný. Takže kdybyste si to chtěli koupit, tak vlezete na stránky ministerstva zdravotnictví a tam si vyhledáte , kde je váš nejbližší dealer. :-))
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Máte někdo informace že má PČR zájem na tom detekovat u řidičů kratom? Respektive za to brat nesmyslně ŘP?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Historka, neručím vůbec za nic:

Když šla na konci 25 první velká zásilka kratomu do cz , která už podléhala celní správě, tak třem velkým prodejcům bylo toto bezdůvodně zadrženo a ponechá do měsíce až dva na skladě celníků. Pouze jediný dealer to dostal bez zadržení. Důvod? Vysoce postavený pán na celní správě má love V jedné nejmenované firmě. Takže si chtěl zajistit výhodu.

Konec historky.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    MARTYZAN: Teď už se prodávají pytle s nápisem Kratom
    Psychomodulacni látka
    a pod tím velkym písmem že tento výrobek může poškodit zdraví.
    Stejnej design jak cigára akorát bez drastickyho obrázku.

Na zadní straně je návod k použití, doporučený dávkování je tam napsaný do 3g a harm reduction info..
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PAN_GAZPACHO: Zajímavé pohledy ze všech stran, ale celkově to na mě působilo tak nějak nemastně neslaně...spousta zbytečných prostřihů na míchání atd. Asi mi chybělo aby někdo jasně řekl něco o doporučeném dávkování. Nebo se to podle minulého zákona asi nesmělo co?
    Teď už se doporučování dávkování z licencí může? To je imho docela stěžejní...
    Jinak jsem o nového roku vysadil úplně, až na malé škobrtnutí, kvůli velké zakázky, která hořela a přišla v nejhorší moment, tak to zvládám.
    Po cca 6-7 letech pravidelného užívání na denní bázi.
    PAN_GAZPACHO
    PAN_GAZPACHO --- ---
    dokument Sběratelé kratomu zdarma online ke zhlédnutí
    Sběratelé kratomu - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/17235276278-sberatele-kratomu/
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    Ahoj, stale nieje mozne objednavat kratom cez internet? Netusite shop v Prahe co uz ma tu moznost? Diky
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    BOTA01:
    Jako vždy někdo chce prodávat další testy nad kterými budou mj. zaměstnavatelé a lidé prodávající pojí-štěnic freneticky masturbovat.
    AMORESMORTIS
    AMORESMORTIS --- ---
    TOMMY_: tak jasně. Jde o tu jednorázovou dávku, kdy je obecný úzus, že do 5 g jde o menší dávku.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    AMORESMORTIS: Vyssi davka 8g? Znal jsem kluka co mi rikal ze bral 150 denne... :-D
    AMORESMORTIS
    AMORESMORTIS --- ---
    B3DA: no pokud narážíš na můj výzkum tak ano, většina lidí dopadla lépe, nicméně neměla jsem tam třeba uživatele červeného kratomu a jen jeden člověk si dával vyšší dávku (8g). Ještě to nemám spočítané, tak nevím, jestli to vyjde jako statisticky významné zlepšení. A pořád nevíme, jaká koncentrace (a jestli vůbec) vede ke zhoršení psychomotorických funkcí, takže to je teď cílem zjistit.

S tím propadem máš samozřejmě pravdu a je to věčná otázka, konzultuji to i s výzkumným týmem.
    AMORESMORTIS
    AMORESMORTIS --- ---
    BOTA01: je to pilotní studie v rámci většího projektu. V pilotu jde o vyvinutí metody pro stanovení koncentrace alkaloidů z kratomu v moči, krvi a slinách a udělat orientační farmakokinetický profil, tj. jak se alkaloidy z kratomu v organismu pohybují, jak stoupá a klesá koncentrace, apod. No a je to součástí projektu, který má vyvinout terénní testy ze slin k průkazu intoxikace kratomem a novými fytokanabinoidy. Ano, to se pak bude používat i při detekci řidičů. Cílem je stanovit nějaké bezpečné koncentrace.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BOTA01: za mě hlavně PČR potřebuje detekovat řidiče
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Diky vsem za odpovedi.
    Studie nebyla ve zdroji tak se jen ze zvedavosti ptam.
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    BOTA01: Ano, taky se přidám, jde hlavně o diagnostiku. Od té doby, co se lidstvo naučilo používat PCR diagnostiku, což je tak od 80.let, tak lze ze slin překvapivě zjišťovat třeba počátky covid choroby, ale ještě jsou tu možnosti k využití a zkoumání.

Samozřejmě ve zdravotnictví jde o čas, takže několikahodinové laboratorní přesnější testování může být spíš na škodu, pokud na něj ale čas je, proč ne.

Takže nejde o použití v rámci slova represe, jak by někoho mohlo zprvu napadnout.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BOTA01: tak třeba pro doktory při léčbě těch co se tam dostanou ve stavu, kdy nejsou schopní říct, co jim koluje v krvi a bez tého znalosti jim následná léčba může dost ublížit.

A kombinace kratomu s dalšími věci je dost riziková, že...
    B3DA
    B3DA --- ---
    Vysledky testu prokazaly, ze intoxikace kratomem zasadne zlepsuje reflexy a zpravovani signalu pri rizeni .. a proto je ho nutne detekovat u ridicu.
    Lol
    Pokud ta detekce bude brat v uvahu propad pri delsim uzivani, je to fer. Oh, wait..
    Mozna by bylo spolecensky uzitecnejsi udelat testy na nedostatek spanku

Puvodni studie prinesla zajimava data. Tenhle ad sem ale vubec nepatri
    AMORESMORTIS
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam