• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    SCHIZMA
    SCHIZMA --- ---
    DRAGON: ty skla nutně nahrazovat nemusíš - stačí mít adaptér od Sigmy (https://www.fotoskoda.cz/sigma-mc-11-adapter-objektivu-canon-eos-na-telo-sony-e/)

    A7 řada je fajn (mám A7iii), akorát teda za každej objektiv, aby za něco stál, zaplatíš raketu. Nevím, co a jak fotíš, ale jestli přemýšlíš o APS-C, tak bych se nebál a6300 (a6500 je asi zbytečný, měl jsem a6000 a byl jsem s ním víc než spokojenej). FF má (nepřekvapivě) větší dynamickej rozsah a při focení starejma manuálními sklama neořezáváš okraje/bokeh, kterej může bejt zajímavej.
    A7x je ale oproti A6x00 o dost těžší (to samý objektivy, který jsou taky celkem velký a těžký - zvlášť když chceš f1.4), takže jestli chceš co nejmenší železo, nejsem si jistej, jestli oproti tvýmu stávajícímu vybavení ušetříš zas tolik místa (a váhy).
    A nebo jdi do nějaký Fujiny, jsou bezvadný. Ale to ostatně víš i od ostatních z klubu vedle. :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GIF_242: haha, kez by to bylo tak lehky :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    DRAGON: tak jsem si to dočetl, a chtěl jsem napsat... a všiml jsem si, že jsi mě už předběhl DRAGON: klub můžeš smazat, vyřešeno :-D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    momentalne vede asi Sony Alpha A7 Mark II
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, trochu omacky: mam Canon EOS 6D a uvazuju, ze prejdu na nejakej kompaktnejsi format fotaku. Jde mi prevazne o vahu a velikost v batohu.

    Mam u toho tyhle skla, ktery budu chtit nahradit:

    16-35 f/2.8 II
    50mm f/1.8 STM
    70-200 f/4 (maly a lehky, 2.8 uz je na cesty zbytecne tezky a veliky a prakticky dava stejny vysledky, pro typ foceni, ktery potrebuju)

    chtel bych v budoucnu:
    14mm pevny sklo
    35mm 1.4 sklo
    nejaky rychly svetelny atypicky sklo (nejakou padinu .95, 1.0, 1.2 nebo tak neco)
    pokud by to nebylo moc drahy a dalo by se sehnat klidne ze starejch bajonetu: nejaky ultra dlouhy sklo (treba 800mm nebo delsi), jen bych ho mel na doma (NSP)


    pozadavky:

    1) aby byla zachovana stejna kvalita obrazu
    2) aby to bylo mensi
    3) aby to bylo lehci
    4) aby to tocilo pekny video (i kdyz to zvlada muj mobil, tak to neni tak dulezita podminka, muj mobil zvladne 970fps injekci v 720 a normalne v 4k, pokud to neco umi taky, tak supr, jinak asi netreba)
    5) pokud to bude s optickym hledackem nebo s digitalnim, ze kteryho si sednu na zadek (jeste se mi to nikdy nestalo, ze by me zaujal digitalni hledacek) - zkratka nechci fotit pres display.
    6) AV / TV/ bulb / M staci
    7) aby na to byla poradna rada objektivu a umelo to pokud mozno suprove resit redukce na nejaky obskurnosti (M42,FD atd)


    budu rad za nejaky rady a klidne to tady vlastne muze slouzit jako klub mirrorless fotaku a profi kompaktu, ostatne kvuli tomu sem to taky tak trochu zakladal :)

    vitejte!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam