Zdravím, tak jsem utekl z EOS 1D X II na SONY A9 :))) Mám ho teprve týden a zatím s MC11. Musím ale říct, že zatím nelituju byť přemýšlím o strategii jak a kdy přesedlat z EF na FE. Nejvíc používám EF 300/2.8L IS USM II. Tady neexistuje rozumný ekvivalent u SONY (do Ačkovýho skla se mi nechce, byl bych na tom stejně jako s EF sklem). Tak asi budu muset vydržet a šetřit na 400/2.8 kterou bych chtěl dřív nebo později tak či onak.
Pak mám 70-200/2.8L IS USM II a 16-35/4L IS USM. Tady mám hodně velké dilema jestli nejít do 70-200/4 kvůli váze a velikosti. 2.8 se občas hodí, ale na luxusnější portréty je to stejně málo světelné a pokud fotím za hodně mizerného počasí, tak většinou spíš s tou 300/2.8. Naopak u 16-35 by možná dávalo smysl přejít z F4 na F2.8 protože IS umí nahradit IBIS. Potřeboval bych si ty skla ošahat a vyzkoušet. Nevíte někdo jestli SONY pořádá nějaké exteriérové akce kde se dají vzkoušet skla? Protože vím že ošahat skla se dají u škody nebo v mpixu, ale v interiéru a to je dobré tak akorát posouzení form factoru.