• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPAZZDětská lehká kola- stavíme, kupujeme, řešíme
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DOKKTOR: málo ktera 16tka ma prehazku hele .. ty nejlehci kola : woom , kubikes a early rider maj vsechny pevny prevody .. -Nijak se asi nepocita s tim že prvni slapaci kolo by melo mít přehazku aby hned decko .
    Na ku-bike se da objednat sram automatic 2 speed, doporucoval mi to znamej že je to dobrý
    DYNK
    DYNK --- ---
    DOKKTOR: šestnáctku doma mám, zaměřím zítra když si vzpomenu
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    a ta rozteč na zadní náboj? nikdo doma nemáte 16" kolo? už nechcu dělat kompromisy, chcu aby se naučil jezdit na normálním kole - brácha má 18" author energy a su z teho fakt smutný, na fotkách to vypadalo jinak a i po mírném tuningu to je furt cesták, ale holt to eště letos musí dojezdit než naroste na 24. mladšímu musím koupit 16" ale chcu, aby na tom už vyjel i nejaký kopec, ne ho pořád tlačit, takže hazku mít musí .... ale rozměr nemám a zatím sem našel jenom další author s nekonečnou zadní stavbou, ale za to s třema rychlostma v náboji.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jo ja taky gripshift je peklo, andelka vzdycky musi zastavit aby prehodila a to je ji 7let
    RSZ
    RSZ --- ---
    DOKKTOR: jestli na 16" utáhne gripshift tak respect, já pomáhal oběma ještě když začali na 20"
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    VVENDY: jo, napsal sem to blbě, ted má vlastně 12" kde se taky dá prošlápnout dozadu a obě ruční brzdy. měl jsem napsat, že je to všechno jednokolečko - průměr kola mám změřený a ramínko tam vleze. náboj po nejakém tuninku de zúžit na cca 11.5cm, takže mě zajímá, jstli to vleze do 16 rámu - předpokládám, že ty rozměry jsou plus minus stejné.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    DOKKTOR: rozmer nemam. Ale ne vsechny 16 se delaji s torpedem. Meli jsme doma dve a obe mely klasicke brzdy. Vlastne to mela i nase 14. Ale tady u te velikosti verim, ze je to spis vyjimka.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    nemáte někdo 16" kolo? potřeboval bych změřit rozteč zadní vidlice/šířku náboje. chci klukovi koupit šestnáctku, ale potřeboval bych mu tam zaplést nové kolo s přehazkou, šestnáctky se dělají všechny na torpédo a na 18 eště nevleze (ale gripshift utáhne).
    BATY
    BATY --- ---
    PEPAZZ: Jo tak ten šroubek jsem nakonec našel, na druhej pokus :) Páky jsem dal jak mají být, sklopil níž, plus páčky přitáhl k řidítkům a už je to v pohodě...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    zdravím, pokud vybírám kolo pro dcerku 7(let), tak v dnešní době nejde zásadně sáhnout vedle, či případně upřít nějakou zásadní výhodu oproti jiným značkám, dívám li se po kolech od GT, Scott, Apache, Superior,....
    poznámka: na kole jsem seděl naposled před deseti lety, takže nemám anung..
    BATY
    BATY --- ---
    PEPAZZ: Tak já si vezmu brejle a podívám se ještě jednou...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    je vzdycky pekne malej a schovanej, tak aby se k nemu s imbusem skoro nedalo dostat :)
    BATY
    BATY --- ---
    PEPAZZ: No to se musím teda ještě jednou podívat, ale mám pocit, že jsem tam žádnej šroubek neviděl... I když jsem ho tam speciálně hledal...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    přesně tak mel by tam být sroub aby ty paky sli bílž riditkům, upravuju takhle každy detsky kolo co dostanu do ruky
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    BATY: nejdou ty páky prihnout takovým tím šroubem blíž k riditkum zkrátí se tím chod a lépe dosáhne případne koupit jiný. Naše mladá jezdí s packovejma brzdama od cca 2.5 let už z doby odrazedla.
    BATY
    BATY --- ---
    DYNK: Jo, to určitě udělám.
    DYNK
    DYNK --- ---
    BATY: Možná jsou ty páky dělaný na delší prsty, ale tak jako tak bych mu namířil ty páky víc k zemi. Takhle vysoko by to nešlo rychle ani mně.
    BATY
    BATY --- ---
    Klukovi jsem teď k pátým narozeninám koupil tohoto SUPa 20": https://jizdni-kola.heureka.cz/superior-team-20-2019/specifikace/#section

Má to necelých 8 kg. Akorát na ty brzdy teda pořád tak nějak sotva dosáhne, takže z toho mám trochu strach. Z těch předchozích kol, kde se brzdilo pedálama jsem mu páčkové brzdy sundaval, protože to stejně nemělo smysl (za prvé na ně nedosáhl a za druhé to stejně vůbec nebrzdilo). Teď už jiná možnost jak zastavit není. Zkoušel jsem to s ním na oválu a než si tam tu ruku našteluje, aby zastavil, tak to má dost prodlevu, takže někde v reálu, když by bylo potřeba, aby zastavil hned to asi zatím moc není. Štelování ty páčky žádný nemaj. A taky ten gripshift zvládá řadit jen dolu... Tak asi budeme muset ještě chvilku počkat a nebo jezdit jen po rovině :)

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: sry 5,7 kg ma ten kubike, což je pořad velkej rozdíl
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DYNK: normalní cena je cca 8,3tis
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam