• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPAZZDětská lehká kola- stavíme, kupujeme, řešíme
    DYNK
    DYNK --- ---
    Delam si ted porovnani 24'' kol od Rascalu a Woomu, tak to hodim i sem. Konkretne jde o modely do terenu/na lehci traily Rascal Wild 24 a Woom OFF 5 Air.

Co se tyka geometrie, tak Rascal ma o 1 stupen polozenejsi vidlici (68 vs 69) a o dva stupne postavenejsi sedlovou trubku (72 vs 70). Oboje povazuju za plus pro Rascal, ale budu rad za protinazor.
    Co mi prijde u Rascalu naopak nevyhodny jsou prevody - 32 zubovej prevodnik mam na svem 29'' enduru a prijde mi, ze na ctyriaadvacitce nema co delat (porovnnani zprevodovani Rascalu a Woomu je na obrazku - Rascal je prvni, Woom pod nim).
    Rascal ma sice desetirychlostni razeni (Woom 9), ale dulezitejsi je pro me jak vypadaji lehci prevody - tam vede Woom.
    Co se tyka plastu, tak u Rascalu mi na pohled prijdou spis do lehciho terenu, ale soudim pouze podle toho jak vypadaji. RocketRon u Woomu na me pusobi lip.
    Odpruzena vidlice u Woomu ma nastavitelnou kompresi a odskok, zamykatelne jsou na obou kolech. Woom ma vidlici od RST, Rascal vyrobce neuvadi. Obe jsou vzduchove.
    Nevim jakej si udelat nazor na delku klik - Woom 135mm vs. Rascal 155mm. Spis se klonim k tomu, ze Rascal proste kliky a prevodnik "moc neresil". Na druhou stranu, kdyz si dcera ted o vikendu zkusila dvacitkovyho Rascala, byla prekvapena jak rychle to jede - to muze byt dusledek delsich klik, predpokladam.
    Woom ma kola na pevnych osach. Rascal bych rekl, ze jede stale jeste rychloupinaky. K tem se mi moc vracet nechce, mame uz vsechny kola na pevnych osach.

Cely jsem to zacal resit hlavne proto, ze Rascal ma do konce zari akci na bronzove Wild modely, kdy s kodem RASCALWILDBRONZE15 vyjde ta 24'' na necelych 17tis. Tak treba nekdo vyuzijete, ja zatim pro Rascal moc presvedcenej nejsem, ale to se muze jeste zmenit.

Jestli vas k tomu neco napada, mate na neco jiny (nebo i stejny) nazor, budu rad za reakce.

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Dobry den vespolek. Nenasel jsem lepsi klub nez tento. Potrebuji poradit.
    Chtel bych pro zenu nejake zakladni krosove kolo, ale ona ma 154 cm, takze ty velikostni doporuceni jsou problem.

Asi neco v tehle urovni : https://e-shop.leaderfox.cz/sumava-damska-cross-28-3x9-speed-m-2023-1---detail-DGEL000101.aspx

Jenze takova i jina se delaji s ramem 16.5" a mensi moc nejde sehnat - a to je podle vseho moc velke (doporuceni na postavu 160-165 cm). Mel by k tomu nekdo nejaky komentar, radu, doporuceni, odkaz? Da se sehnat vubec dospele kolo s 15" ramem? Mysleno aby tam byla uroven komponent alespon Shimano ALIVIO.

Ja sa mam 12 let stary trekac, ktery se mnou projel kde co a komponenty jsou uroven Shimano DEORE a i po tech tisicich kilometrech to proste porad funguje bez problemu. Tehdy stal asi 25k CZK. Ale dneska nic v teto kategorii nejde sehnat aby to uz bylo lip osazeny nez uplna sracka, ale porad to byl obycejny trekac. Ale v mem pripade co ted resim to je jeste limitovany tou velikosti.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Nevím jak to mají teď, ale u follow me sem to nedal na kolo s boost osou, takže to musela tahat žena. Navíc při instalaci sem totálně vojebal lak. Šlo to z baráku hned :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FACEO: mám , je to super, ale je to spíš na tahání do kopce , po rovině mi to přijde nebezpečný. Follow me ma vyhodu, že máš fixovany přední kolo, takže to je bezpečnější i ve vyšších rychlostech po rovině. Nevýhoda, že to je příšernej těžkej nepraltickej krám, kterej sem nenáviděl a brzo prodal. Řešení je jezdit s lanem do kopce a z kopce a vynechat dlouhý roviny. Mam tahlo a je to super, bacha na ty fejky, kamarád něco koupil a je to příšerně dlouhý. Táhlo má 1m , to je ideální
    WYMA
    WYMA --- ---
    FACEO: mam, a pro tvy pouziti je to idealni.
    DYNK
    DYNK --- ---
    FACEO: mám Insportline a na základě zkušeností bych bral spíš nějakou tu navíjecí věc, kterou má tažné kolo na sedlovce/rámu. Vyndavat a zandavat to lano člověka omrzí. Konkrétní tip nemám, nabídku jsem nestudoval, už to doklepu s lanem.
    FACEO
    FACEO --- ---
    SIMPI: jj vim insportline ma i za 400,- toto by "mela" byt ceska vyroba
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    FACEO: na něčem podobnym občas taham, ale koupil sem to z ali a nestálo to litr.
    FACEO
    FACEO --- ---
    ahoj, jaky mate nazor na toto https://www.tahlo.cz/tahla/?

follow me znam ale prijde mi to neskutecne neprakticke

jde mi o to ze syn (4) umi bez problemu jezdit na odrazedlu ale nejde mu slapani do pedalu tak to chci s nim pres leto doladit ale pak zas starsi dcera (6r) dava bez problemu i mensi prevyseni do 150m/25km tak ho nechci pak hned odradit a do kopce a kdyz uz nebude moc tak ho chci tahat

dekuji
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    KLAIR: mám!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Ahoj, zkusím taky poptávku - nemáte prosím někdo náááhodou tažnou tyč, kterou už nevyužijete? šestiletý jezdí jak drak, čtyřletá hází kolo po dvou stech metrech do pangejtu a po deseti krocích zas nasedá, tak aby to bylo na nějaké výlety....?

Děkuju
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    STEMBUS: jen 16"
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    nemáte někdo náááááhodou zrovna na prodej Early Ridera nebo Rascala 14ku?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Ahoj, budu prodávat modrý kubikes 16, foto a podrobnosti dodám brzy. Kdyžtak pište.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    FLIPPER: Ns Bike Clash JR 24“ , Kubikes 24S superlight Disc na bazaru, jen netusím co to koštuje nové , nezjistoval jsem

Kubikes 24S superlight Disc | Bikemarkt.MTB-News.de
    https://bikemarkt.mtb-news.de/article/1676310-kubikes-24s-superlight-disc
    Ns Bike Clash JR 24“ | Bikemarkt.MTB-News.de
    https://bikemarkt.mtb-news.de/article/1668154-ns-bike-clash-jr-24
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    Začínám řešit kolo pro dceru na příští rok - 7-8 let+. Existuje něco jako Woom Off Air 24" ale levnější? :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MAD_MAN: ja kupoval šváby little joe a prijde mi to super kompromis na cesty i mimo
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    Vybírám pro mládě nový pláště ve 20" protože znovuobjevil kouzlo smyků...
    Líbí se mi schwalbe Billy Bonkers, nějakej nápad na podobnou alternativu?
    Jezdí převážně asfalt, občas pole nebo les.
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    ahoj, nechcete někdo ty doporučený black jacky? zkoušeli sme je od června, ale dítko z toho mam vydrncaný a přecházíme na VEE tire 2.25.
    jezdili sme spodek kozí na TT, červenou na Klínovci, modrou na Plešivci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam