• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    SUK
    SUK --- ---
    SALVATOR: ovladam pocitac tak, jak ovladam a preucovat se docela nechci, pocitac ma byt muj sluha, nikoliv pan - koneckoncu, proto pouzivam linux a byval jsem i s Operou - protoze jsem si je mohl prizpusobit, aby to delalo, co chci ja a neco se rozhodl Steve Jobs nebo nekdo jinej :)

    V tomto pripade nicmene, a to je dulezite, jde o bug, spatne naprogramovany adresni radek, ktery nejspise bezi v jinem threadu/procesu, nez zbytek prohlizece a nekde je tam neco spatne synchronizovaneho. Koneckoncu, vsak i vyvojari uznali, ze to je bug - jen ho nehodlaji resit. Ono tech pribuznych chyb je trosku vic :)

    SALVATOR: Ano, fakt za to muze vivaldi, napsal jsem i skript, ktery tu chybu vyvola. A v okamziku, kdy je pocitac trosku vytizeny a profil v prohlizeci uz delsi dobu vyuzivany, tak je to "okno" pro zpusobeni chyby pomerne velike, ze ani nemusim byt az tak rychly :)

    SALVATOR: Nekdy proste clovek potrebuje najit vic veci po sobe, typicky treba pro porovnani nebo tak. A tak si otevru dva tri taby.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A btw může za to fakt Vivaldi a ne třeba klávesnice? Zkoušel si nějakou s antighostingem?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SUK: Píšeš "zkus otevrit tab, napsat adresu a pak ve velmi rychlem sledu zmacknout Enter, Ctrl+Tab". Jediný, co navrhuju, je dělat to tak aby ten sled nebyl tak velmi rychlý. To, že v první řadě nechápu, proč dáš v jednom tabu otevírat web a než se ti vůbec stihne začít načítat musíš nutně ve velmi rychlém sledu otevírat další tab, to je už jen můj problém. ;-)
    SUK
    SUK --- ---
    SALVATOR: Jakoze si mam umyslne pridelavat praci a po stisku klavesy pro jistotu cekat, aby to spatne napsany software zvladnul? Nebo treba sahat na mys, i kdyz to nepotrebuju? Napsat adresu webu a dat si 5 drepu pro jistotku, ze dalsi tab bude okej? Ja nevim, s vetsinou ostatniho softwaru takove problem nemam a nevidim smysl v tom se omezovat jen proto, ze to nekdo spatne naprogramoval a nechce to opravovat...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A co s tím pracovat rozumně a ne jak fretka na speedu?
    SUK
    SUK --- ---
    SUK: Pokud nemas rychly ruce, tak to naskriptovat pres xdotool (coz tehdy, nakonec, prijali jako dukaz)
    SUK
    SUK --- ---
    ALATIR: Jestli to chces vyzkouset, otevri si par tabu a zkus otevrit tab, napsat adresu a pak ve velmi rychlem sledu zmacknout Enter, Ctrl+Tab ;) Nebo treba jeste enter a po enteru jeste jine pismenko.

    Kdyz to udelas dost rychle, tak se ti bud otevre napsana adresa v jinem tabu, nebo se za odenterovanou adresu prida jeste nejaky pismenko, cimz tu adresu "znehodnoti". Ja v tom vidim spatny handlovani eventu a myslim, ze se jim to jednou vrati v mnohem horsi podobe. Tou dobou uz snad ale budu u jineho browseru.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    KOC256: Pak jsem taky blázen :) Vivaldi používám každodenně právě na Linuxu (doma i v práci) a chová se to rozumně. Na win taky, ale tam bych čekal, že to bude fungovat samo od sebe dobře. Jediné trable byly s integrací některých věcí v systému, kde Linuxový ekosystém je občas "každá ves, jiný pes", ale za to tvůrci vivaldi nemůžou.

    Jinak jeden z QA Vivaldi (předtím taky pracoval na Opeře) je linuxák, kterého letmo znám z komunity, takže bych čekal že na Linuxovou verzi byly tlaky i zevnitř firmy :)
    SUK: Zajímavé. Taky dost používám klávesové zkratky (i3wm), ale asi to nijak nekoliduji s klávesovými zkratkami ve vivaldi. Tam jsem spíš naučenej na gesta myší.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUK:
    Tak jsi blázen ;-)
    Jako Vivaldi má kolik? 0,5% uživatelů (a to je asi ještě moc). Kolik jich bude na linuxu? 8 ks? To je jasné, že na to každý prdí. To raději udělají smajlíky...
    SUK
    SUK --- ---
    ALATIR: Na Linuxu. Projevuje se to, cim pomaleji stroj pracuje. Vetsinou to je jen proto, ze stroj ovladam rychle klavesovejma zkratkama, ale sem tam se mi to podari i s mysi. Kazdopadne, dokazal jsem ten problem zreplikovat i na windows, je to proste jen blbe napsanej prohlizec ;)

    Kazdopadne, tech bugu je vic a par bugu mi i potvrdili ostatni na foru. Bugreporty jsou jen mezi vyvojarema a jako uzivatel mam moznost se zeptat na foru - a nektery bugreporty jsem jim musel po dotazu "do-odpovidat", protoze je zavrhli aniz by me treba kontaktovali o dodatecne informace.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ALATIR: Tak jsem to myslel. Treba na to natrefuje “jen” SUK.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SUK: A nebo naopak máš moc výkonný stroj, kde se některé chyby projeví mnohem snáz a rychleji :) Já osobně jsem na nic takového na PC se staršími intely (i5 z r. 2010) ani novějších AMD (cca r. 2014) nenarazil. Na jakém OS se ti na tohle daří narazit?
    SUK: Dá se k těm bug reportům nějak dostat nebo je to mezi tebou a supportem? Asi mám štěstí, že jsem na žádné bugy, co by mi znepříjemňovaly život nenarazil, ale to vůbec neznamená že tam nejsou.
    SUK
    SUK --- ---
    KOC256: No, a ta plecka je i7 na 2.2GHz s 16 GiB RAM ;)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: U Opery to funguje u každého videa na jakémkoliv webu. To u Vivaldi neplatí nebo jsem aspoň nepřišel na způsob jak to "zařídit".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUK: No takze ta divna situace je ze komp je plecka. Coz muze byt ta minorita...
    SUK
    SUK --- ---
    KOC256: Je to bug, ktery se projevuje i na uplne cistem Vivaldi, i kdyz tam mene. Na trosku pomalejsim PC a zabordelenejsim profilu se pak dokaze projevit docela vyrazne. Konkretne spociva v tom, ze napises adresu do radku a prepnes na jiny tab, kde se to otevre (ten delay je od par milisekund po sekundy u zpomaleneho prohlizece).

    "Skryte taby" se vyskytuji pres rok uplne u vsech a byly hlaseny mnoha lidmi.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SUK: "spousta lidí" je hodně vágní termín sám o sobě - když ho použiješ v kontextu který není jak měřit (počtem uživatelů, například), tak v podstatě ztrácí jakýkoliv významový obsah a nese už jen nějakou informaci o Tvém pocitovém dojmu, který je zaprvé subjektivní a zadruhé daný Tvou bublinou a pozorností se vším bias co k tomu patří. A když se navíc rozchází s uživatelským trendem, který tam v té době (Opera 11/12) byl, tak to spíš naznačuje, že patříš k nějaké specifické minoritní skupině uživatelů.

    Já si fakt nepamatuju nijak přesně, jak to tenkrát bylo. Operu sem používal ani nevim od jaký verze - nějaká z těch pozdějších. Každopádně si pamatuju, že to byl oblíbenej prohlížeč a že nějakou nespokojenost sem zaznamenal až s odprodejem a pak zejména s oznámením přechodu na Chromium - Opera 15 (nebo kolik byla ta následná po Prosto 12) pak všechny co sem znal nasrala tak že odešli na Ff nebo Chrome. Je ale pravda, že až do oznámení ukončení podpory pro Operu 12 sem se o to nijak moc nezajímal. (Podobně, jako bych se teď nezajímal o Vivaldi, kdyby nějaká banda kokotů nerozjebala Firefox...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUK: A je to bug na ktery se da bezne natrefit? Jako myslim FAKT bezne... bo neverim ze by to neresili.

    A nebo to je neco na co natrefis kdyz mas milion tabu a plno nebo specificke pluginy?
    SUK
    SUK --- ---
    SIRIEN: Aha :) Ja to bral spis z toho, ze spousta lidi byla prave nasrana tim pristupem "feature > bugfix"...
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SUK: teď sem na to koukal a ve skutečnosti spíš naopak - share Opery se motal kolem 2 procent docela stabilně přičemž kolem verze 11/12 se to dokonce zdá jít nahoru. Pak byl odkup pryč, následně oznámení chrome a pak teprve úbytek (následně krátký peak když vyšla v 15, ale ten obratem zase spadnul). Tzn původní tým který teď dělá Vivaldi to dělal spíš dobře, padlo to až po předání.
    SUK
    SUK --- ---
    SIRIEN: Asi od verze 9 se zaclo zvysovat mnohem casteji cislo verze, pribyvat nevyresenych bugu a crashu. A pak to zchromovatelo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam