• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jsem slepý, nebo ve Vivaldi nejde konfigurovat spell checker a přidat slovník jiného jazyku? Přes pravé tlačítko na českém textu nic, v options nenajdu nic pro "spell" ani "dict" a nikde jsem žádnou další volbu nenašel.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Je skvělé mít taby na straně, ale jedna věc mi pak ve Vivaldi chybí, a to že i pinned tabs, prostě všechny taby mi zabírají celý jeden řádek.

    Neexperimentoval někdo a nenašel způsob, jak mít nějaké taby třeba jen jako ikonky (ale prostě jako taby, tedy s cache atd., ne jen bookmark) a zbytek plný tab?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Zatím dobrý:)

    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Dnes v 17:00 našeho času bude možnost stáhnout si betu Vivaldi pro iOS

    We have limited spots for this preview, available on a first come, first served basis.


    Vivaldi on iOS | Vivaldi Browser
    https://vivaldi.com/ios/
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    zdar lidi, máte nějakej hezkej tip na nastavení workspace shortcutů na přepínání a tak?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FRK_R23: not possible - efektivně to funguje jako defaultní workspace, taky sem o tom už přemejšlel a narazil sem na nějaké technické využití pro které to je potřeba, ale zabohy si teď nemůžu vzpomenout co to bylo :D

    Jo, už vim - kvůli multiple windows a sync, protože otevřenej workspace se stane zamčenej v ostatních oknech, zatimco tenhle default je lokální.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Workspaces jsou fajn. Nějakej tip, jak vymazat ten Start page? :)

    MVEK
    MVEK --- ---
    Vivaldi mě ale zklamal na Linux Mint ve Virtual Boxu. Netuším, zda je to problém jen toho VBoxu, nebo celkově Mintu (ale dohledal jsem podobný problém na Debianu či kde, asi mimo VBox).

    Microsoftí OneNote se totiž skoro hned a vždy přepne do kreslení myší, takže se nedá nikam do "dokumentu" kliknout a psát, je to tedy prakticky nepoužitelné pro editaci.

    Ve FF a Opeře to na stejném virtuálu funguje dobře.
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    SIRIEN: super nápad, dávám +1
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    IRON_STORM: tady, +37 aktuálně, kdybys chtěl přispět dalšim: https://forum.vivaldi.net/topic/85026/option-to-pin-across-workspaces
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    IRON_STORM: workspaces jsou awesome, ale zoufale chybí možnost superpinování tabů. S pár dalšíma sem requestil na fóru, ale myslim že sme jen na desítkách plusíčků - ale reagoval na to pocestě nějakej Vivaldfi team member tak snad.
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    ale potěšil mě teď vivaldi, že umí kopírovat linky z označenejch tabů :) to jsem na fóru (určitě ne jako jedinej) taky requestoval... + ty workspacy jsou fakt paráda, to si člověk krásně oddělí práci, domácnost, zábavu atd... flexibilnější a rychlejší než sessions případně session pluginy (jako session buddy atd.)

    to pak prostě člověk občas nějaké klopýtnutí promine (třeba přesuny mnoha tabů naráz mezi okny často zabijou celej browser atd.)
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    SIRIEN: čistší a minimalističtější... + má bookmarky/quick access řešený podobně jako byly v jedný starý FF extensioně s vertikálníma tabama řešený pinnutý taby - pouze čtverečky favicony naskládaný na malym prostoru nad tabama... to jsem psal teď nedávno u vivaldiho v anketě, že bych si přál, aby takovou vlastnost mohly mít taby u vertikálního layoutu. mega kompaktní zobrazení...
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    IRON_STORM: v čem je hezčí?
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    Hmm tak jsem zkoušel ten Arc browser a přijde mi to jako vykradenej pomalejší Vivaldi s trochu hezčím designem :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mě teda trochu naštvalo, že sem to zapnul, šoupnulo mi to řádek s URL adresu doprostřed, tak sem všechny workspaces zase zrušil, ale řádek se zpátky doleva už nezarovnal. A nikde v nastavení sem to nenašel.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: nah, na první verzi to má všechno potřebný a už tak jak to je to je velmi užitečný a produktivní. Pár detailů jako snadné přesouvání tabů a superpiny tabů napříč workspaces se doladěj časem. Perfect should never stand in a way to good enough.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Bohužel, jak už to u Vivaldi bývá, tak značně neodladěné a bez základních potřebných funkcí. Ale je to tam, tak se všichni plácají po ramenou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam