• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Tuší někdo, proč mi Vivaldi nezobrazuje náhledy fotek z Instagramu které jsou embednuté do jiných webů? :( Podezřívám nějakou blokaci 3rd party content, ale nikde v settings to nemůžu najít (možná sem slepej).

Mám nahozenej Vivaldi native adblock na block trackers and adds, kvůli YT mám přihozenej ještě uBlock origin
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SALVATOR: Ne, tohle jsem ještě ani neviděl :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Máte taky někdo problém zbavit se tohodle a dostat se ke speed dial?

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jdu sem s něčím, co mě hodně potěšilo.

Zjistil sem, že pokud URL Google vyhledávání obsahuje parametr &udm=14, je vyhledávání zcela prosto jakýhokoliv AI bullshitu. Prostě jen výsledky, nic víc. Pro srovnání:

led zeppelin - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=led%20zeppelin

vs

led zeppelin - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=led%20zeppelin&udm=14

Je i stránka, která ten parametr ke Google vyhledávání sama přidává: https://udm14.com/
    No a proč to říkám je, že ten parametr je možný přidat i do Vivaldi a funguje to skvělě, stačí jen v záložce "Vyhledávání" dát URL https://www.google.com/search?q=%s&udm=14

V zásadě je to zkratka, protože stejný výsledky dává, když člověk zvolí možnost "Web" přímo na Google, ale to už jsou dvě klinutí navíc:

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SUK: Jde ti o tenhle parametr. Taky sem to musel vypnout, strašně mě to sralo.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SUK: Chování address baru, včetně toho o čem mluvíš ty, si lze nastavit tady.

SUK
    SUK --- ---
    FRK_R23: Kdyz zadavas adresu a odpovida necemu otevrenemu, tak ti ji to nabidne jako prvni. Blby je, ze kdyz chces otevrit dalsi tab neceho, co uz mas, tak ti to preskoci na ten novej. A pokud jsi se chtel soucasne zbavit aktualniho, tak ten ti zustane nadale otevrenej. Lze to prerusit klavesovou zkratkou (ctrl+enter) ale to by melo byt imho naopak - zkratku pro preskoceni, jinak otevirat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SUK: Co to je za feature? Zřejmě jsem to neviděl.

Na podobné téma mě baví CTRL+E, to je dobrá věc :))
    SUK
    SUK --- ---
    SIRIEN: na to to muze bejt dobry, i jinak to muze bejt dobry, ale bohuzel to je aktualne v pomerne nepouzitelne podobe. Budu hledat dal :)
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SUK: na skákání mezi workspaces dobrý - škoda jen že tak nikdy skákat nechci :/
    Jestli na to přijdeš tak se pls poděl.
    SUK
    SUK --- ---
    Kde se da vypnout ta absolutne otravna a nepotrebna "switch to this tab" funkce? Nedari se mi to v konfiguraci nikde najit...
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Poslední dobou mi u seskupení listů nefunguje režim možnosti zobrazení (více stránek v jednom okně). Při poslední aktualizaci tahle funkce zmizela?
    Používám postraní lištu, ale při spuštění na straně není a v nastavení musím přepnout umístění nalevo/napravo, aby se mi zobrazila.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Nepoužívá někdo k Vivaldi i Edge? Nějaké tipy jak nejvíce Edge přiblížit k Vivaldi aspoň základními funkcionalitami - pin tabs, pin tabs stack, workspaces?
    Firma začala blokovat "neschválené aplikace" a tak jsem nucen využívat spíše Edge, než Vivaldi :/
    KEL
    KEL --- ---
    SIRIEN: Zatím nic, zkusím je ignorovat. Uvidíme.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEL: a cos jim na to řek?

(na Indy podezřele slušná angličtina, dokonce fancy slovíčka jako "hence" )
    KEL
    KEL --- ---
    Cive mi napsali Indové z načí korpotátní IT centrály.

We at Global-SOC (Security Operations Center) have observed your workstation has unauthorized software (Browser) named Vivaldi installed on it. It is requested to remove this software from your Groupe Asset.

Vivaldi is a web browser that comes with an integrated mail client. However, if user is using Microsoft 365 on a browser, it may increase the risk of phishing attacks. Vivaldi is an open-source browser, except for the UI component. This is because the UI has many unique features that the developers don't want to give away. The browser also has several sponsored links and partnering search engines. While Vivaldi claims to value user privacy and not track searches, the presence of closed-source components and their desire to become an ecosystem raise some concerns.

Hence, we request you to uninstall it from the Groupe asset.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: To nás bude asi víc. Vložím odkaz na nástěnku, ať je "na očích".
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: good to know, ale teda proč tohle není ve standardním settings moc nechápu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEVIN00: The more you know!:))
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    FRK_R23: Případně lze použít vivaldi://password-manager/passwords :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam