• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOAlt Right a Jordan Peterson na benzacich
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    tohleto alternativní používání sémantiky a syntaxe jazyka...je to urážka? Břitká replika? Náhodnej vkřik do tmy? Už to pozoruju delší dobu, dokud jeli dobroserové a sluníčka, tak jsem zvládnul dekódovat aspoň 90% vět, ale v momentální fázi, kor kdy si povídaj dva zasvěcený vlastenci mezi sebou, sotva chytnu téma celýho rozhovoru, to je jak se bavit s polákama.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ty si vyres ty architekty a doktory v gumovych clunech, du schaffst das :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Asi to nevíš, ale před pěti rokama mi někdo na nyxu řek, že sem nácek, proto od tý doby vedou svatou kulturní válku za čistý internety bez neomarxistů, tomu chybí k dokonalosti si jenom poměřit kdo má nižší nyx_ID a pak si jít roztrhat občanky na karlák v pět....
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: Zakladni otazka, jak dlouho jsi na Nyxu?

Je roztomile sledovat, jak pro nektery ID zacala chronologie "dnes" :-)
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: hele a o kom to mluvis? ja si vsimam, ze jsou tady zastupy lidi, ktery knucej, ze je nekdo nazyva nackam, ale nejak nevidim kde a kdo, to ma realne delat. asi muzu radu veci tady prehlidnout, muzes mi dat nejaky priklady? .)
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    HONDZIK: Obdivuju tvoji trpělivost s níž tady i jinde reaguješ na tady ty zástupy těch "klasických liberálů", kterým tak strasně vadí nepřesnost používání politologických termínů.Pominu to, že nejvíc litá slovo nácek z huby jim, jako ukázkový slaměný panák. Ještě víc mě bavi, když jim připomeneš, že pokud jsou takoví hnidopichové, měli by predevším začít u sebe a přestat všude metat neomarxisty a bolševiky, vyrukují s mentalitou 5 letého dečka na pískovišti, které omlouvá rozkopavaní cizích báboviček výkřikem: "ale on si začal". Tím se vyvlíknou z povinnosti dodržovat nějakou úroveň,kterou tak úzkostlivě požadují po svých oponentech. J.S.Mill by zaplakal. Některá ID jsou v opakování této myšlenkové figury přímo přebornici
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: V pouzivani terminu se sirokym zaberem je to u me cista reakce, kdy uz jsem se v minulosti zejmena zde vys*... na nejake vysvetlovani lidem pouzivajicim termin "nacek" ve smyslu "fujfuj clovek, ktereho nemam rad" a zacal jsem jim to oplacet, protoze nic jineho holt nezabralo. Jo, mozna se da rici, ze jsem spadl na jejich uroven. A take muzu rici, ze jak uz zejmena (zde) to N-slovo prestalo byt uderne, protoze se diky prehnanemu pouzivani (zde) vycerpalo a jeho pouziti klesa, co tak pozoruju, tak holt druha strana jeste chvili take pojede setrvacnosti, nez to asi take poklesne.

I kdyz to je otazka, protoze lidi pouzivajici ono N-slovo (a F-slovo) jako obusek vlastne okamzite zacali s nejtezsi zbrani ve svem arzenalu, protoze na zacatku byla bohovsky ucinna. Akorat teda na druhe strane se zacala zvysovat rezistence a vyrabet siroka paleta jinych terminu, ktere nejsou tak tvrdy, ale je jich mnogo :-) A ted se holt sklizi ten zasety vitr, no.

neomarxismus je dost konkrétní a jednoznačně definovaný filozofický směr, jakkoliv se liší jeho aplikace v ekonomii, v mezinárodních vztazích či ve feministické teorii. - nevim, proc bych mel tak moc trvat na te katedrove verzi, kdyz me zejmena irituji ty aplikace. Ty neomarxismem nazyvat nesmim? :-)
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: No jistě, vždyť už jsme to řešili. Jen nechápu, pakliže sám kritizuješ užívání termínu (neo)nacismus v nepatřičných kontextech (v čemž s tebou naprosto souhlasím), tak proč podobně nepatřičně užíváš trmínu neomarxismus?;)

neomarxismus je podmnožinou "nové levice", která je podmnožinou levice jako takové. Levice je (podobně jako pravice) velice vágní pojem a její definice a hrubé ohraničení je docela problematické. "nová levice" je široký, heterogenní proud, neomarxismus je (nebo spíše byl, než se dostal z univerzitních kateder a jeho "definice" se ujala široká veřejnost od Foldyny po Pohlreicha;))) dost konkrétní a jednoznačně definovaný filozofický směr, jakkoliv se liší jeho aplikace v ekonomii, v mezinárodních vztazích či ve feministické teorii.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: O vyprazdnenosti nalepek bych radsi nepolemizoval, existuje take jedno takove N-slovo, ktere nema nic spolecneho s Afrikou ani Amerikou, a ktere zacali jeho uzivatele vyprazdnovat nejmene o dekadu drive.... :-)

Hm, takze jsi vlastne rekl, ze ten proud je tak siroky, ze muze provozovat sebekritiku.
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: viz hondzik, zizek je zcela ukazkovej priklad neomarxismu
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: No on je problém, že neomarxismem všichni nálepkují a stala se s toho taková současná čarodějnice, ale jen málokdo ví, co se pod tím označením skutečně skrývá, tudíž se z toho stalo snad nejvyprázdněnějšáí slovo desetiletí. Neomarxismus je poměrně dost úzce vyprofilovaný filozoficko-ekonomický směr, který s tím, co mu připisuješ (v čemž samozřejmě nejsi ani zdaleka sám;)), má společného jen minimum. Ona ta tzv. nová levice (do které neomarxismus řekněme spadá) je hodně široký proud, pod který se vejdou i spolu navzájem v mnoha zásadních záležitostech nesouhlasící proudy (ostatně nejinak je tomu i u tzv. nové pravice, že jo). Neomarxisti tak mohou z fleku kritizovat konkrétní formy politické korektnosti, aniž by tím přestávali být neomarxisty. Konkrétně Žižek "excesy" politické korektnosti připisuje "pokřivené" formě liberalismu, jehož je ardentním kritikem;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: Nevim no, u me jsou to spis zastanci dlouheho pochodu institucemi, zastanci "represivni tolerance" a ti, co si prevedli Marxuv tridni boj z ekonomicke sfery do genderu a rasismu. Mj. na wiki ma Zizek uveden nejaky kriticky ohlas, ze prej zastydl s pojetim trid v 19. stoleti, tak to u me moc progresivni neni (kompliment, evidentne ma vsech 5 pohromade :-)). A proto take nema rad politkorektnost.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Já tedy nejsem odborník na Žižka, ale pokud vím, tak si dost jel syntézu Marxe s Freudem, což z něj (na rozdíl od většiny ostatních, kteří jsou tak bez jakéhokoliv přemýšlení označováni) dělá neomarxistu par excellence;))
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: Neomarxista? :-)
    TUHO
    TUHO --- ---
    jinak pokud vim, tak zizek coby prominentni neomarxista se navazi do pc "before it was cool" (a tipl bych, ze mozna i dlouho pred petersonem). to fakt celkem rozbiji celej ten (nejen) altright narativ o jednotny neomarxisticky fronte zavadejici genderovo / politicky korektni diktaturu ,)
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: nevim, kolik si timhle udelal pratel, ale rozhodne je to globalne nejpopularnejsi soucasnej neomarxista, takze pratel ma asi dost :))
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: No myslim, ze timhle si neudelal moc pratel. Mel by vykladat, ze Trumpa zvolili rusti "trollove" a on to svadi na politickou korektnost, chm chm chm :-D

Slavoj Žižek: How Political Correctness Actually Elected Donald Trump
    https://www.youtube.com/watch?v=5bixgOtkLao
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    DANCHEZ: ale ani mě nevadí JP úplně ve všem a v lecčems bych s ním souhlasil....ale meritum věci jsou discusssion with left a on několik debat s levičáky už odmítl, ale přitom si licoměrným tvrzením "oni se mnou nechtějí debatovat" budoval aureolu bojovníka proti neomarxismu, kterému se nikdo z těch zbabělců nechce postavit, což je blbost....proto provokuji se sráčem...jeho oddané fanoušky to často naštve :)
    Žižek je stejným kritikem identity politics jako Peterson, na tom se určitě shodnou.
    Tak jo, já už nebudu říkat sráč, budu říkat jen profesor Peterson a počkáme si na debatu :)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    "leccemž" lol co jsem to vypotil za slovo:D to dělá to čtvrté kafe a žádný oběd
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    TUHO:
    "The notion of “cultural Marxism” manipulated by some secret Communist centre and aiming to destroy Western freedoms" to někdy peterson řekl? .. asi taky hyperbola..
    každopádně si myslím že debata by byla rozhodně zajímavá a nakonec by se podle toho co žižek píše myslím na leccemž shodli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam