• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOAlt Right a Jordan Peterson na benzacich
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    TUHO: pro samý strom nevidí les
    TUHO
    TUHO --- ---
    pomerne detailni analyza manifestu toho typka, jak utocil nedavno na novym zelandu na mesity... vcetne jeho vztahu k altright a "trollici" scene...

    Tím se dostáváme k druhému základním rámci, a to je právě vztah ke kultuře memů, která prostupuje celým manifestem. V samotném manifestu (kromě těch pasáží, které jsme již uvedli) zazní, že útočník se v posledních letech živil jako „kebab removalist“. Pojem pochází z memu Remove Kebab, což je současná verze původně srbské propagandistické písně Karadžiči, veď své Srby, pocházející z období války v Jugoslávii (1991–1995). Píseň i mem se staly velmi populární právě mezi neonacisty a fungují jako synonymum pro etnickou čistku, respektive genocidu muslimů. Tato píseň zazní také během příjezdu útočníka k první mešitě. To je zachyceno na videu, které útočník sám pořídil.
    V manifestu pak použije v odpovědi na otázku, zda je nacista, xenofob a islamofob, další mem, který je známý jako Navy Seal Copypasta (série směšných výhrůžek ironizujících internetového „tvrďáka“) a který obíhá internetem od roku 2010.
    Před útokem zveřejnil útočník své krátké prohlášení na 8chanu, které uvedl tagem Screw your optics, což je poslední věta, kterou napsal na sociální sítě Robert Bowers, než zaútočil na Synagogu Ec Chajim – Or LeSimcha. Je s podivem, že většina těch, kteří odmítají útočníkovo napojení na krajní pravici, tento moment zcela přehlédli. Celé prohlášení na 8chanu mimochodem uzavírá útočník úvahou, že počítá s možností vlastní smrti a loučí se slovy: „I will see you in Valhalla.“ Tento obrat je nesmírně populární opět mezi neonacisty.
    A konečně těsně před tím, než útočník zahájil střelbu na mešitu v Christchurch, prohlašuje ve svém videu: „Subscribe to PewDiePie“ (Předplaťte si PewDiePie). Jde o odkaz na kampaň za získání co největšího počtu předplatitelů pro kanál PewDiePie na YouTube, která opět souvisí s prostředím internetových trollů.
    Tím ale odkazy na memy nekončí. Když byl útočník zatčen a byl předveden před soud, udělal pro novináře gesto OK, které se v posledních dvou letech stalo jedním z nejoblíbenějších gest amerického hnutí alt-right. V roce 2017 se objevil hoax, který tvrdil, že gesto OK ve skutečnosti znamená White Power. Šlo o žert, ale americká alternativní pravice začala gesto používat. Jde tedy jen o další symbol, který bude srozumitelný pro komunitu obeznámenou s prostředím 8chanu a internetových memů.


    Kebab remover nebo neonacista? Když internetoví trollové zabíjejí – A2larm
    https://a2larm.cz/2019/03/kebab-remover-nebo-neonacista-kdyz-internetovi-trollove-zabijeji/
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ADAMIRA: nejspíš členství ve Svobodných, jinak taky netuším
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANCHEZ: co má tenhle kašpárek společnýho s alt-right?
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    DANCHEZ: úplně nevím jestli se ten klaun dá zahrnout do alt-right, neviml jsem si že by někdy dal Putinovi za pravdu
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    nejznámější český Alt-Rightista byl u Ebena na Plovárně
    Na plovárně: Daniel Vávra — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...fbclid=IwAR3RJfylWI-q5zVyfT0a88GzkBzPUPqKX38fNXykWxEMQfw4PVmYJE6BeRU
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    DANCHEZ: Naprosto normální s správný střet názorů. To, že někteří SJW jsou svou úrovní příčetnosti naprosto adekvátní hysterkám, které rozhodí obrázek černocha na reklamním letáku a kteří za každým prdem vidí plíživou islamizaci, určitě nemá smysl popírat.

    Holt je potřeba počítat s tím, že záležitost se většinou veřejným prostorem šíří rychlostí přímo úměrnou své ulítlosti a umět trochu oddělovat zrní od plev.
    TUHO
    TUHO --- ---
    BLOWUP: Jeeee ahoj, to je radost te videt :)) Uz si nasel ten clanek o rozpadu Antarktidy, kterym si lzive obvinoval svetove vedce a po kterym si utekl do bezpeci "ignore listu"?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DANCHEZ: je fajn ze existujou lidi ktery se tomu umej postavit
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    ESEJ: O otrokářství psát nesmíš aneb Antiomluva - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/...eb-antiomluva-fr4-/p_kultura.aspx?c=A190204_151024_p_kultura_wag
    NJAL
    NJAL --- ---
    DANCHEZ: Notybrdo, o tom Obamove zakone jsem vubec netusil, ze spousta tech genderovych valecniku v ruznych buzzfeedech jede za statni penize...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Learn To Code 2: The Triggering
    https://www.youtube.com/watch?v=3Xbb7E4imnw
    DAREANGEL
    DAREANGEL --- ---
    TUHO: Zrovna jsem si četl v the Dalkey Archive jeden dialog, ve kterém si O'Nolan dělá srandu s pře-výmluvných spisovatelů. Tohle zní dost podobně.
    TUHO
    TUHO --- ---
    In a recent article for Quillette, the “Intellectual Dark Web’s” online safe space, Harvard psychologist Steven Pinker offers some reflections on his most recent book, "Enlightenment Now," one year after it was published. Pinker notes that EN (as I will abbreviate it), a pollyannaish paean to Enlightenment "progressionism," has been the target of “irate attacks from critics on both the right and the left.”

    Some have pointed out that modern racism more or less originated in the Enlightenment — contra Pinker — while others have accused the professor of various forms of scholarly malpractice by offering readers a skewed presentation of the facts. As the Princeton historian David Bell puts it, EN “makes use of selective data, dubious history, and, when all else fails, a contempt for ‘intellectuals’ straight out of Breitbart.”

    ....

    "Since my primary area of academic research is “existential threats,” and since Pinker has an entire chapter dedicated to this issue — aptly titled “Existential Threats” — I decided to pull out my exegetical microscope and take a closer look at what Pinker had to say. What I found was startling, but not altogether surprising in light of Bell’s observations: Mined quotes, cherry-picked data, false dichotomies, misrepresented research, misleading statements and outright false assertions on nearly every page.

    "The problems were so pervasive that I ended up writing an extended critique of just a few pages of the chapter. (Examining the entire book would have been simply overwhelming.) In running a fine-tooth comb through single sentences and individual citations, I discovered a veritable treasure-trove of infractions, ranging from the trivial — for example, easily avoidable spelling mistakes — to the egregious — for example, attacking straw men and then declaring intellectual victory. In short, my reading of EN revealed not merely that the author (or his researchers) is fallible, but that EN consists, at least in places, of blatantly bad scholarship."

    Steven Pinker's fake enlightenment: His book is full of misleading claims and false assertions | Salon.com
    https://www.salon.com/...ke-enlightenment-his-book-is-full-of-misleading-claims-and-false-assertions
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    aby jsme byli vybalancovaní, tady máte progresivní spin událostí:)
    zejména olgu to určitě potěší
    https://theconcourse.deadspin.com/dont-doubt-what-you-saw-with-your-own-eyes-1831931203

    komu se to nechce číst tak se to dá schrnout: "don't let facts get in the way of your feelings"
    NJAL
    NJAL --- ---
    KEMAL: To vis, vedle ve Feminismu jsi zase pusobil diskusne hrozne hustacky, tak me se nechtelo sem neco extra psat, kdyz bych zase riskoval nejaky zdejsi vhodny ekvivalent vymirani vikingu, Evropo probud se a "Fakt??" .
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NJAL: napsal bych nějaký ublížený fňuk o osobních útocích a odbíhání od tématu, ale nic kloudnýho mě nenapadá
    NJAL
    NJAL --- ---
    KEMAL: Teda, myslel jsem, ze jsi vetsi frajer, Batmane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam