• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIAndroid Auto, Apple CarPlay - chytré automobilování
    Používání, zkušenosti, tipy a triky, nové verze a samozřejmě hádky, který ze systémů je lepší.
    rozbalit záhlaví
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    BUCKOWSKI:
    "S AA to nijak nesouvisí." To by nemělo, ale nakonec se mi sesypalo i připojení telefonu k autu přes wifi i BT (a protože bránu otevítám přes volání na ústřednu, tak jsem v lijáku musela obejít auto a jít hledat mobil do kabelky - nadšená jsem nebyl a ;)). Z info linky WeConnect mne nakonec poslali na email instrukce jak restartovat "počítač" v autě. Koukala jsem na to sice jak kdyby si ze mne dělali legraci (něco ve smyslu: zavřete dveře, za 10 sekund otevřete dveře, otočte klíčkem v zapalování, za 30 sekund ho vyndejte, ...), ale zafungovalo to a auto se zase připojilo. Ale stejně to má podstatně delší odezvu než před prázdninama a zamykání/odemykání přes aplikaci se mi nepovedlo ani jednou. Takže to ještě týden budu zkoušet a pak jim napíšu "elaborát"
    Osobně si myslím, že je to chyba software, ať už v autě nebo na jejich serveru a v tom případě předpokládám, že nebudu jediná a proto se ptám
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    CATSIAM: S AA to nijak nesouvisí.

Já svého času řešil podobný problém na Arteonu. V servisu opakovaně. Jednou tam byl i víc než týden a už jsem chtěl nechat vyměnit komunikační jednotku. Byla objednaná z Německa a nedorazila a tak další čekání. A pak mi zavolali, že zase nedorazí, ale že ať se zkusím znovu podívat do apky, že inženýři na serveru v Německu něco opravili a začalo to fungovat.
    Takže v autě chyba IMHO nebude.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Zdravím, Mám dotaz na ty, kdo jezdí s nějakým tím novějším Volkswagnem, případně jim dělají servis.
    Nejsou náhodou od prázdnin nějaký výpadky sítě či nějaké jiné problémy s konektivitou aut do WV sítě, s MyVolkswagen a podobně?

Mně to začalo nějak o prázdninách blbnout a teď už mi chybí v přehledu i nějaká ta jízda (teda přesněji ceé dny). O tom, že bych z aplikace odemkla/zamkla auto, či se podívala, na stav tachometru, baterie a nádrže (to ještě před pár týdny šlo), či pustila klimu, když je auto připojený na el. kabel, si můžu nechat jen zdát. Už jsem začala laborovat i s nastavením auta a podobně, ale vypadá, že to chování je na tom celkem nazávislé. Navíc mi to napsalo nějakou hlášku o tom, že mám špatně nastavenou aplikaci WeConnect (a víckrát už jsem ji neviděla), ale tu už není možné ani pustit a místo ní je MyVolkswagen ...
    Jeden den auto nastartuji a "zeměkouli" mám šedou, jindy bílou (indikátor přístup do sítě), nezávisle na tom, jestli měním nějaké nastavení či ne
    Auto má mít ještě minimálně rok bezplatné služby. Tiguan prý model 2024 (dodán na podzim 2023) R-line eHybrid (phev)

Android auto připojím, Waze sdílím na obrazovku - to funguje.

Děkuju
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: Aha, vono to ma tlacitko? To jsem si nikdy nevsiml, dobre vedet!
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MAKROUSEK: Chvilku jsem to ted testoval a funguje to skvele. Pripoji se ten, co naposledy. Kdyz to neni ten kyzeny, tak se jen jednou tukne na to tlacitko a telefony se prohodi. Works for me.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: 2 telefony = 2x tak draha krabicka ;-) Ono i tohle Otto si pamatuje nekolik telefonu, akorat pokud se nepletu, pripoji ten, co se pripojil naposledy. Ja mel ted na tyden auto od zeny, pripojil jsem svuj telefon a kdyz jsem ji ho odevzdal, tak se pripojuje zase ona.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MAKROUSEK: Uz ho mam doma, respektive jsem si ho nechal doalzaboxovat az na dovolenou (Na Lipno, zdravim do ISM). Zatim jsem jel 2 jizdy a bylo to paradni. Jen musim zjistit, jak funguje pri sparovani s vice telefony. Pocitam, ze nakonec kvuli tomu objednam ten, o kterem pise SPM na stejny dotaz v Android auditku. Ten ma prepinani na tlačítko, myslim ultimatni vec: https://www.aawireless.io/en/products/aawireless-two
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Vtipný je, že existuje i verze pro bezdrátový App connect, což chodilo od 2022 ve standartu, ale musíš ho zapojit kabelem. Je to vlastně takovej ten android box, ale nemusíš to natvrdo napojovat mezi jednotku a displej a dá se to normálně do USB portu. Pak koukáš za jízdy na Netflix, Disney atd. Taky je mraky verzí, podle předinstalovaných appek nebo možnosti doinstalovat další.

My koukáme za jízdy z okna, takže nepoužívám, ale známej si to chválil.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Jen bacha, je různá verze pro AA a CarPlay.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    pozvrzuju, že to funguje srovnatelně s infotainmentem, který má bezdrát originál.
    Mám to teď v Sharanu 2017. To pohodlí je super.

Když koupíš v Alze a náhodou by to nefungovalo, tak prostě vrátíš.
    Trochu jsem bojoval při prvním zapojení, ale od té doby jede skvěle.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    MEDWYN: mám asi tři roky. Poslední dobou ale častěji jezdím při propojení přes kabel. Bezdrátový žere baterku v mobilu opravdu rychle. A je háklivější na externí rušení. Jezdím často přes Teplicko, Bílina, elektrárny a tam jsou zóny kde bezdrát třeba na minutu vypadne .... (Sobaru XV a Pixel 6 Pro)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: Jo, to bude fungovat. Jakmile jednou zapojis, uz nikdy nebudes chtit jinak. Akorat pozor, v posledni dobe se to pripojuje i pres Wifi (funkce Android auto), takze telefon v kapse docela topi. A jediny downside mi rikala zena, ze predtim byla zvykla nenabijet, protoze si v aute vzdy dobila, tohle timhle odpada.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MAKROUSEK: Mrknu. Mam Karoq. To by mohlo byt blizks golfu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: Koupil jsem pred dvema lety zene tohle a je to naprosto dokonale. V jejim golfu tedy. V mem DS to obcas blblo, takze ja jsem zustal na vestavene navigaci.

https://www.alza.cz/ottocast-a2air-pro-d7803567.htm.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Nemate nekdo pozitivni zkusenosti s wireless adapterem na Android Auto? Mam v aute dratovy a docela bych sahl po necem osvedcenem.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    A hele, zrovna teď ráno přišla na telefon nová verze Android auto.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    já mám downgrade jak svině...
    z auta, které mělo integrované bezdrátové AA už z výroby jsem přešel do auta, které ho vůbec nemá...
    za 3000 to snad půjde aktivovat
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Chcete bezdrátové Android Auto? Kupte si tuhle krabičku
    https://www.svetandroida.cz/carlinkit-a2a-bezdratove-android-auto/
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    mně nějak vůbec nedošlo, že když budu chtít nabíjet, tak to prostě připojím na přímo kabelem... facepalm
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUCKOWSKI: Záleží co bereš jako nabíjení
    - USB z auta? netuším jak by se to popralo, ale pak nepotřebuješ AA wireless
    - bezdrátově z auta? to by neměl být problém, jen se to bude asi víc zahřívat
    - USB z power banky bude fungovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam