• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIAndroid Auto, Apple CarPlay - chytré automobilování
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Vtipný je, že existuje i verze pro bezdrátový App connect, což chodilo od 2022 ve standartu, ale musíš ho zapojit kabelem. Je to vlastně takovej ten android box, ale nemusíš to natvrdo napojovat mezi jednotku a displej a dá se to normálně do USB portu. Pak koukáš za jízdy na Netflix, Disney atd. Taky je mraky verzí, podle předinstalovaných appek nebo možnosti doinstalovat další.

My koukáme za jízdy z okna, takže nepoužívám, ale známej si to chválil.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Jen bacha, je různá verze pro AA a CarPlay.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    pozvrzuju, že to funguje srovnatelně s infotainmentem, který má bezdrát originál.
    Mám to teď v Sharanu 2017. To pohodlí je super.

Když koupíš v Alze a náhodou by to nefungovalo, tak prostě vrátíš.
    Trochu jsem bojoval při prvním zapojení, ale od té doby jede skvěle.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    MEDWYN: mám asi tři roky. Poslední dobou ale častěji jezdím při propojení přes kabel. Bezdrátový žere baterku v mobilu opravdu rychle. A je háklivější na externí rušení. Jezdím často přes Teplicko, Bílina, elektrárny a tam jsou zóny kde bezdrát třeba na minutu vypadne .... (Sobaru XV a Pixel 6 Pro)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: Jo, to bude fungovat. Jakmile jednou zapojis, uz nikdy nebudes chtit jinak. Akorat pozor, v posledni dobe se to pripojuje i pres Wifi (funkce Android auto), takze telefon v kapse docela topi. A jediny downside mi rikala zena, ze predtim byla zvykla nenabijet, protoze si v aute vzdy dobila, tohle timhle odpada.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MAKROUSEK: Mrknu. Mam Karoq. To by mohlo byt blizks golfu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MEDWYN: Koupil jsem pred dvema lety zene tohle a je to naprosto dokonale. V jejim golfu tedy. V mem DS to obcas blblo, takze ja jsem zustal na vestavene navigaci.

https://www.alza.cz/ottocast-a2air-pro-d7803567.htm.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Nemate nekdo pozitivni zkusenosti s wireless adapterem na Android Auto? Mam v aute dratovy a docela bych sahl po necem osvedcenem.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    A hele, zrovna teď ráno přišla na telefon nová verze Android auto.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    já mám downgrade jak svině...
    z auta, které mělo integrované bezdrátové AA už z výroby jsem přešel do auta, které ho vůbec nemá...
    za 3000 to snad půjde aktivovat
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Chcete bezdrátové Android Auto? Kupte si tuhle krabičku
    https://www.svetandroida.cz/carlinkit-a2a-bezdratove-android-auto/
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    mně nějak vůbec nedošlo, že když budu chtít nabíjet, tak to prostě připojím na přímo kabelem... facepalm
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUCKOWSKI: Záleží co bereš jako nabíjení
    - USB z auta? netuším jak by se to popralo, ale pak nepotřebuješ AA wireless
    - bezdrátově z auta? to by neměl být problém, jen se to bude asi víc zahřívat
    - USB z power banky bude fungovat
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    U AA wireless jsem se dočetl, že telefon není možné během bezdrátového spojení s autem nabíjet. Má o někdo ověřené? To mi přijde dost crazy.
    Já hlavně uvidím, jaké auto vlastně vůbec budu řešit.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Motorola MA1 / Google Pixel 6 Pro - Android 13 (vždy nejnovější aktualizace systému) / AA (verze 9.8.632434) / Subaru XV 2018
    vše funguje dobře, jak bezdrát tak sporadicky na delších cestách drát
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Já mám 2022 a AA to ještě dává fajn, ale carplay skoro vůbec. Pak se to nějak sesypalo, když se zaseknul modul na Ecall.
    GASI
    GASI --- ---
    BUCKOWSKI: aktuálně máme Motorolu MA1, která běží bez problému a Ottocast A2Air, který po updatu firmwaru taky běží s novými androidy v pohodě. AAWireless nemáme.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: Já mám VW rok 2021 a jede to výborně, ale potřebuji větší auto a to, které jsem si vyhlídnul je starší a wireless to nemá.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Ta Motorola je prej ok. Ale jelikož mám mizernou baterku v telefonu, tak stejně musím napájet.

Jinak jsem měl teď půjčenou Dácii Duster a to mělo bezdrátové AA a švihalo to znatelně lépe než u násobně dražšího SUV od VAG
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    máte někdo zkušenosti s s AAWireless?

Já mám v autě nativně, ale potřebuju větší a tam to není, ale ten zvyk asi nedovedu odbourat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam