• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIAndroid Auto, Apple CarPlay - chytré automobilování
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: divný... ale aspoň, že je to vyřešené
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Tak můj problém byl v mobilu. Nedokázalo to zpracovat odchozí hovor při použití duálních simek, po nějaké aktualizace androidu se to rozběhlo
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    mně to v Octavia 3 funguje úplně normálně, můžu volat přes AA i přes ikonku telefonu na rádiu, která vyskočí z AA a jsem přímo v infotainmentu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Nebudes za vola, to je chyba infotainmentu, ze nedava focus AA. Zalezi samozrejme na tom, jestli to je feature nebo bug (jako jestli to tak VW myslel, ci ne). Dneska tyhle funkce zapinaji a vypinaji i v ramci modelu, nejenom mezi radama, takze odpoved ti sdeli leda importer.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Kluci poradíte pls jak volat přes Android auto u VW (škoda to bude mít určitě stejný)? Normální interface na odchozí hovory (tlačítko na rádiu phone nebo na volantu) mi nejde na odchozí hovory a to je prý podle servisu správně. Nicméně mě nejde ani volat přes AA - jen se objeví kontakt na displeji a nic nemůžu dělat. Přijmout hovory mi normálně jde přes interface auta. Nevíte, co s tím?

    Jsem kvůli tomu objednám do servisu (záruka) tak abych nebyl za vola. Chci to uhrát zadarmo jako na náklad importéra (ten to prodejci/servisu proplatí, takže ten by neměl dělat tlaky), aspoň formou aktualizace SW infotaimentu. Díky
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    TIGER: Teď jsem to dělal, zase jsem omylem nastavil jazyk na English.
    Mně stačilo vymazat data aplikace. Pak je to zase ve stavu, že Google Assistent není nakonfigurován a tak jede staré Google Now v ČJ.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MAKROUSEK: Česká pobočka Googlu stojí za vyližprdel, to je pravda
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MAKROUSEK: vzhledem k tomu, že mám pixel 5, tak jsem bez šance se tomu vyhnout
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BUCKOWSKI: Muj osobni nazor je ten, ze dali za ukol ceske pobocce porazit Seznam a kdyz se jim to nepodarilo, tak proste pro ne cesky trh prestal existovat.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MAKROUSEK: to mě sere, jako moc, protože za pár týdnů tady 12 bude a ovládání v autě pak neexistuje...
    Povídat si s telefonem anglicky by problém nebyl. Ale on nerozumí, když pak diktuješ české adresy. A to za jízdy nejde jinak než hlasem. :(
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    TIGER: stačí aplikaci google odinstalovat (možná i jenom smazat data) dostane se do výchozího nastavení. Když pak používáš google, tak funguje staré google now. Při aktivaci asistenta nabízí jiný jazyk, když česky neumí. To nesmíš udělat. Prostě buď čeština nebo asistent.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TIGER: Nejde, smula. A planuje se uplne vypnuti android auto a jeho integrace do asistenta. To se teda ceska pobocka Google muze jit zahrabat, kdyz ani neprosadila cestinu do asistenta (a vypada to, ze uz ani nikdy neprosadi).
    TIGER
    TIGER --- ---
    Dneska jsem do auta připojil fungl nový telefon poco x3 pro s Androidem 11 a v AndroidAuto mi normálně fungovalo české hlasové vyhledávání. Zvládlo takové ty běžné dotazy, jako kolik je hodin, jaké je počasí v Pardubicích apod. Nicméně po dokončení nastavení telefonu se nejspíš uvnitř něco přeplo na Assistenta a ten už mele jenom anglicky. Tak přemýšlím, jestli jde deaktivovat google assistent, tak aby třeba android auto používalo zase české hlasové vyhledávání.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: "skvělá" zpráva, vzhledem k tomu, že google Assistent neumí česky :(
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Google ruší aplikaci Android Auto. Její funkce převezme Google Assistant – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/google-rusi-aplikaci-android-auto-jeji-funkce-prevezme-google-assistant/sc-3-a-1352530/default.aspx
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Taky bych mel dotaz. Jak mam ted novou karu, tak jeji radio vi o zatazene rucce. To znamena, ze AA mi nezobrazi klavesnici pro zadavani cehokoli, dokud neni rucka zatazena. Ani koncern, and Mazda to radiu nerika. Existuje nejaka hacknuta verze AA, ktera by to nedelala a klavesnici mi zobrazila?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: A jo, vcera jsem vymenil Mazdu 3 za jeji antitezi - DS7.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Ja vim, tam jsem ale nezkousel klavesnici telefonu. Zitra vyzkousim.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MAKROUSEK: DS myslíš ten přezdobenej citrón? Jinak golf co umí AA jí má v základu taky, leda bys měl NAR verzi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Tak ani na mem DS performance monitor nefunguje. A navic, jelikoz ma elektronickou rucku, nemuzu zadavat do Carstream nic na hledani (protoze AA odmita zobrazit klavesnici, pokud neni elektronicka rucka zatazena). To je mi novinka. Ale mobil mi AAmirror zrcadli docela rychle, i kdyz neumi predavat kliky to mobilu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam