• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Dnes mi dorazil SONY 85/1.8 a musím říct, že první dojmy jsou neuvěřitelně pozitivní. To sklo je ostré, super bokeh, lehky ale robustní. A hlavně tichý. Úplně tichy. Při ostření není slyšet nic, vůbec nic.
    FOGH
    FOGH --- ---
    Toto me na Sony bavi... 8x fotek, foceno -2EV kvuli slunci, potom v LR zesvetleno na slozenem pano
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak co říkáte na nové skla? Podle mne je ta 200-600 boží.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Popravdě jsem víc doufal v 300/2.8 .. ne že by se mi 400/2.8 nelíbila ale je pekelně drahá.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    FOGH: Nj, ale leaknulo pár informací. :) 200-600 bude za cca 2000 amerických checháků. A taky bude představen 600/4 GM za 14 tisíc kukuřičných papírků.
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: pry jen pro uzavreny okruh novinaru, zverejneni az v pondeli
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    No a ještě jedna věc. Před necelý měsícem jsem si u FotoLabu objednal GRIP, měli ho za neuvěřitelných 8500,- myslel jsem že ho nedodají. Imho se někdo překlepl protože ho obratem stáhli z prodeje. Nicméně Grip přišel, takže FotoLab má u mě velké plus. Aaale pokud by někdo chtěl, Megafoto.cz ho nabízí dokonce za 8200. :-) Megafoto je spolehlivý prodejce od kterého jsem už pár foťáků a věcí okolo bral, mohu zaručit že to není podvod. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Asi tak za 50 minut by mělo SONY představit nový objektiv. FE 200-600/5.6-6.3 OSS G (cenovka kolem 40-50 tisíc) Jsem zvědavý v čem se bude lišit oproti Sigmě a spol.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BISCUIT13: Brzy se to dovíme. :) MC11 je fajn, ale se Sigma objektivama pracuje mnohem lépe než s Canon skly. Důvodem je, že nedodává informace pro fázovou detekci. Kvůli tomu skla neostří ve video režimu. Tenhle adapter by to měl umět. Pár lidí na netu se chlubilo že si jej už objednali tak uvidíme jaké budou mít zkušenosti. :)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: nemam duvod premyslet o necem jinym, sigma adapter je bozi, zvlast, kdyz pouzivam vetsinou uz jen nova sigma skla. dokonce i silne pochybuju, ze firma, ktera ma vsechno postaveny na kopirovani prijde s necim, co by na trhu jeste nebylo ;-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Yongnuo začalo vyrábět nový adapter z EF na E. Tvrdí, že podporuje jak CDAF tak PDAF. Jsem zvědavý na první reviews.
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: A hlavne rychleji ostri nez GM. Ja mam Batis 85 je taktez docela pomaly :-/
    Sam zvazuju prechod na FE 85
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Docela hodně zvažuju FE 85/1.8, GM je sice lepší, ale 3x dražší. Hlavně tahle "obyč" verze je malá a lehká. Má s ním někdo zkušenost?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak svatba za mnou. 2200 fotek a ukazoval pořád 20% baterie. Ani jsem nedobíjel. Kdybych točil asi i videa, tak by to vypadalo jinak. Taky jsem hodně fotil do cropu když to dávalo smysl. Fotil jsem drtivou většinu na el. závěrku a nechal duplikovat na dvě karty. Hodně slušný výsledek!

    Trochu jsem bojoval s autofocusem občas. Stalo se mi, že jsem měl zaostřeno na objičej vepředu a najednou to skočilo na obličej vzádu za nima. Každopádně je to hodně jiný zážitek než focení se zrcadlem a i když byli momenty kdy jsem si připadal nejistě protože to nedělá žádné zvuky atp (asi proto mám tolik duplicit), tak přesto vím, že jsem si díky rozměrům, spolehlivému chytrému AF a výklopnému displayi dovolil fotky které by jinak nevznikly.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zkoušel jsem dneska odpoledne trackování s MC11 a Canon EF 70-200/2.8L IS USM II. Do cca 10m celkem rozumě spolehlivě. Pro mě třeba pro focení v ZOO nepoužitelné, protože potřebuju aby byl spolehlivý právě i na krátkou vzdálenost, ale kdybych fotil halové sporty, tak by to asi celkem šlo.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Teď jsem zmatený. Přišla mi SMS že objednávka byla odeslána. No tak či onak dorazí pozdě. Ale je tam nějaký zmatek.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Nový firmware pro A9, A7rIII, A7III, A7rII, A7II, A7sII, A6500 a A99II
    Prý zlepšuje stabilitu. Nic přesnějšího jsem ale nezjistil.
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: objednavku muzes bez duvodu zrusit, funguje bez problemu, overeno :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    FOGH: Jj, na to spoléhám. Dneska jsem objel celý liberec a nemají ani neorigo. Všechno jen na objednávku. Mimochodem Foto Škoda mě pěkně vypekla. Měli uvedeno že je skladem, objednal jsem a za dva dny mi poslali mail, že je objednaná, a že 2-3 týdny. x) Tak DÍK Škodo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam