• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Trochu si tu rejpnu do Canonu. R5 vypadá na papíře moc dobře. Chvíli to se mnou i cuklo a objevily se pochyby jestli přechod na SONY byl dobrý krok. Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc jsem si jistý že přechod byl dobrá volba. R5 nabízí některé revoluční funkce, ale žádná z nich není pro mě klíčovou. Snad krom odolnosti ale to ještě nikdo neotestoval. Naopak SONY A9, kterou vlastním, má oproti R5 řadu klíčových vlastností kterých si vážím. 20fps bez zkreslení, nabíjení a provoz z USB, cena pod 100k. A neposledně objektiv 200-600 který je podle mne lepší volbou do terénu než Canonní 100-500. Je potřeba si uvědomit, že A9 je pět let starý fotoaparát a stojí dvě třetiny ceny R5. Až přijde SONY s A9 III, což bude předpokládám příští rok, tak si myslím zase ukáže nové měřítko praktičnosti. A nebo Canon přijde s novým senzorem, ale tomu zatím moc nevěřím. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    A9II je prostě super reportážní fotoaparát a věřím že A9III to posune zase na míle daleko. Už teď se spekuluje že má SONY duální sloty pro SD a zmenšené CF Express. Jestli se to potvrdí, tak tím SONY vyřeší svůj největší problém, rychlost ukládání, a vyřeší to velmi elegantně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    'We're confident that they can deliver': We talk to AP's Director of Photography about switch to Sony: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...759/interview-we-talk-to-ap-director-of-photography-about-switch-to-sony

    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Včerejší úlovek. Sýkorky modřinky. Ať sem taky občas něco dám a jen nekecám. :)

    EGGH
    EGGH --- ---
    Kamarád shání Canon 5D II s nějakým objektivem a výměnou za to nabízí Sony A7 + FE 28-70. V případě zájmu předám kontakt - moc neinternetuje, takže spíš tel. :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Diky! :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Musím říct, že obdivuju lidi co umí pracovat s barvama. Já mám hrozně rád "šťavnaté" barvy, ale kolikrát mi z toho vyleze taková toxická ugh. Teorii znám, ale ještě se naučit to mít pod kontrolou v editoru. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Souhlas, fotky super a krásná modelka! :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Krasne fotky, pane.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FOGH: Tady jsou vsechny na webu, ne kazdy asi musi FB a uzavrene skupiny :)
    Jinak je to prima maly sklicko, za ty penize a kdyz se s tim nekdo nechce tahat a nema jeste zadny ~85mm to muze byt zajimava volba.

    Petr Klapper
    http://www.klapper.cz/gallery/Samyang-75mm
    FOGH
    FOGH --- ---
    ID MENTOL_ uz mel v ruce Samyang 75mm
    Vice na Sony gangu: https://www.facebook.com/groups/sonygangcz/?post_id=2677507555908310

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD Review: The Itty Bitty Full Frame Tele
    http://www.youtube.com/watch?v=ZxveUIJaS3o
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Mam teda presne opacne zkusenosti.

    Paladix, FB a spol vubec nevis od koho a co kupujes.

    Ebay, aukro a podobne vidis historii prodavajiciho, on vidi historii Tvoji. Zaroven on ani Ty si nechcete tu historii pokazit.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Tak jasně, ale na ebay nemáš vůbec žádnou jistotu co kupuješ. Je to to samé jako to kupovat z Aukra. A e-infin.com je v podstatě daňový podvod, který asi brzy skončí s odchodem británie z EU. Je pochopitelné, že lidi co nakoupí za standardní ceny to chtějí prodat za ceny které odpovídají stáří a stavu versus nákupní cena. Spíš je ale větší problem že není moc bazarových FE skel. Zlepší se to až za čas až budou na trhu třeba i novější verze a tak. Tuhle jsem ale slyšel o tom jak jeden člověk koupil výhodně z druhé ruky FE 400/2.8 protože původní majitel si koupil FE 600/4. Následně na to ten co kupoval 400/2.8 prodával FE 100-400 a 70-200/2.8 protože potřeboval umořit dluh :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tohle teda neni problem jen paladixu, ale snad vsech CZ bazaru, ktere jsem kdy videl...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: "Paladix je pořád nejlepší bazar" - Nope. Mrkni napr. na ebay.de . Mnohem lepsi ceny nez na Paladix, dlouhodobe.

    Naopak na Paladixu je dost bazarovych skel, ktera vychazeji draz, nez se daji koupit nova na e-infin.com .
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Fuji, Sony a Leica ... to jsou všechno hipsterské systémy :D SONY se z toho vymanilo, ale v lidech to pořád je. Druhý důvod asi je ten, že lidi mají doma hromadu skel po pra/rodičích a objevují to. Já nevím, těžko říct. Taky jsem kdysi měl trochu hipstronáladu kdy jsem testovat m42 objektivy po mém tátovi na Canon tělech. V některých ohledech byli zajímavé. Například jsem zjistil, že některé byli hodně ostré. Natolik, že třeba na 40Dčku způsobovali těžké moaré. Ale to je podle mě tím, že neměli tolik optických členů takže tam byla hromada chromatických vad ale řezali. :)

    Ale chápu tě. Já jinak sleduju sonyaddict.com a sonyalpharumors.com ... ale info o českých akcích tam nenajdeš. A jinak Paladix je pořád nejlepší bazar.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Mozna na me FB zkousi nejake nove nastaveni v ramci A/B testovani novych features, ale herdek... nepamatuji se, ze by na me pred tim, kdyz jsem mel Fuji, chodila z FB Fuji CZ skupiny takova zaplava staro-skel.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Njn, to je hispteřina. Někteří si myslí že používat staré skla = umění. :) Ono se to vytříbí si myslím. Jak se teď k sony přelejvá víc lidí a objevuje se víc profi nativních skel tak se prostě ta hipsterská diskuse bude utlumovat.

    Existuje i mezinárodní SONY Aplha fb skupina ale taky to je velká část zpráv se lidi chlubí co si koupili. Občas se tam objeví zajímavý příspěvek. Je to jako hledat perly mezi sviněma.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Hele me lamy vubec nevadi, focenim se nezivim a fotim tez jen pro radost, uplne obycejne fotky (na druhou stranu je tam alespon necpu).

    Ale nepotrebuji z te grupy 4x denne novy prispevek ve feed ohledne starych manualnich skel. Prijde mi, ze jak se pod tim casto nejvic komentu (jedni se dohaduji ktere stare manualni sklo je nejlepsi, druhy jim pisou at to tam nezasiraj a ze stara skla jsou shit), tak mi to proste porad leze do feedu.

    To samy hrozna skoda, ze info z FB bazaru se neda umezit jen na konkretni parametry - nativni E-mount, FF sklo. Ale zase to uz me tolik netrapi... uz jsem ulovil, nemam moc kousku co bych fakt moc chtel a nemam.

    Holt mi ale mozna utecou nektere skla ktere bych koupil rekneme oportunisticky za dobrou cenu, rekneme 100mm STF, 100-400 nebo 200-600.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam