• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    ADITU
    ADITU --- ---
    DSTEPZ: Na rozdíl od linkovaného modelu/videa, A7III má i to "chybějící" kolečko vpředu a ráda bych ho (pře)nastavila. Zatím to, co po tom chci, umí jen M mode (ne A nebo S), ale už po mě chce nastavovat ručně i ISO a nedopočítá si ho automaticky (nebo čas - prostě všechny 3 body expozičního trojúhelníku)... obejít to nastavením custom tlačítka, co mi zapne na dial ISO je možnost (na A7III trochu jinde než v odkazovaném videu), ale nejsem z ní moc nadšená. vnímám to jako krok zpět, co se ergonomie týká. pořád hledám, jak to udělat jinak.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Dotaz na Brňáky: Mám Canon R5 a přemýšlím o změně na Sony A7RV. Už jsem o tom přečetl moře věcí a nejvíc mně hlavou asi vrtá, jak moc špatně se bude oproti Canonu držet a taky, jaký je autofocus ve špatném světle (prý o něco horší, ale jak moc?) Kdyby tu byl někdo z Brna s A7RV, kdo by měl čas na nějaké srovnání, co se sejít zkusit to?

    A obecnější dotaz: Jaké máte zkušenosti se servisem? Dokonce to vypadá, že jich je víc republice :) Neuvěřitelné... potom, co pro Canon existuje jen pražský AWH, který na webu nemá pro jistotu ani telefon.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    NAVARA: Obrovsky, A7 IV ostri znatelne lip a je neporovnatelne celkove sviznejsi. Po 2 mesicich jen s A7IV kdyz vezmu R4 (po 3 letech foceni) do ruky, tak me fakt stve ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Je rozdíl mezi ostřením A7-IV a A7R-IV?
    BOLUDO
    BOLUDO --- ---
    MA747: Fakt nevím co si o tom myslet :-). Nejspíš to, že ten člověk se za A) vůbec neobtěžoval zjistit jak autofocus na Sony používat nebo za B) jede záměrně "negativní publicita taky publicita". Každopádně to ani pouštět nebudu a vše další už tady bylo řečeno.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KURE: asi po minute sem zacal preskakovat a po dvou sem to vypnul. Jestli tihle panove zastupuji fotoskodu na socialnich sitich, tak to je sila :)
    A7 fotaky, aspon co sem si ozkousel, maji jedno z nejlepsich autofocusu, co sem kdy drzel v ruce :)
    KURE
    KURE --- ---
    Co to je za trotly? "Nerozpozná motorky, tak to pro mě není "
    MINER
    MINER --- ---
    MA747: To považuji za pindání bez testu. Hromada názorů, ale nic neukázal. Najdi si video, které na nějakém vzorku testuje ostření v pohybu a vyhodnocuje úspěšnost.

    Fotil jsem s A7 od III, IV, i V, a k Sony jsem přešel právě kvůli ostření.

    Je pravda, že A7rV ostření je o třídu vejš, ale už IV měla lepší ostření než jakákoliv konkurence z dané doby.

    Už III ho má použitelný, byť ne moc v dynamickejch scénách, ale to je foťák z roku 2017, a furt je lepší než konkurence, která v té době dělala ještě zrcadla.

    Koukni na nějakej exaktní test, tohle je fakt pindal, to se nedá.
    MA747
    MA747 --- ---
    MINER: O 24 sekund později: https://youtu.be/BgEZS7e66FU?t=646
    ... naprosto úpřimně, poprvé, jako první foťák Sony, a to jsem měl A1, A9, ostřil spolehlivě na to, co jsem potřeboval, takže za mě obrovský posun, pořád to není co bych chtěl [...] je to první použitelné Sony.

    Měl jsem za to, že AF od Sony je hodně dobrý a tato informace mě překvapila. Je to navíc recenze od prodejce/fotografa (https://www.fotoskoda.cz/fest/osobnost/michal-houdek/ ), kteří/který by měl/i z důvodu prodeje především chválit.
    MINER
    MINER --- ---
    MA747: A co je výhrada? V tom čase, cos nalinkoval, test ostření není. Taky nemám na to se tím pindáním pánů prokousávat.

    Jinak ale neznám nic, co ostří líp než nejnovější Sony.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MA747: Na to se neda koukat ;)
    MA747
    MA747 --- ---
    AF je u Sony tak nespolehlivý?
    Recenze: SONY A7R V
    https://youtu.be/BgEZS7e66FU?t=622
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ADITU: U A7III je to trosku jiny menu UI, ale tusim, ze je to tam stejny. Proste si v my dial nastavis funkci tech kolecek a pak ji custom tlacitkem vyvolas viz.

    A7C | Set ISO to Front Dial
    https://youtu.be/pZOzl5x-gkI?si=KJbQjgcJl0CoQUvX
    ADITU
    ADITU --- ---
    Jak v režimu Preference clony (A) u A7 III nastavit, aby přední kolečko ovládalo clonu a zadní ISO? Případně zvládnu místo ISO čas. Dneska jsem zjistila, že mi to fakt schází a nemůžu najít v menu cestu, kudy do toho.
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    DRAGON: Takových je nás asi víc. :D "Přecházím" taky z Pentaxu a Canonu zároveň, akorát mám dilema jestli panasonic lumix nebo sony...
    BOLUDO
    BOLUDO --- ---
    DRAGON: Nebudeš litovat ani vteřinu :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    svadim mentalni boj uvnitr sebe sama, prejit po triceti letech z Canonu proste boli :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: musim bejt strasnej votravnej, ja vim, pardon :)))
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Prosimtě už to kup:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, je tohle dobra akce? :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam