• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    Digitální zrcadla a bezzrcadla SONY Alpha.
    rozbalit záhlaví
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KURE: a v cem je ta a7III lepsi nez a7cII? ta c rada je mesi a lehci ne?

jak jsou na tom treba nejaky saymang a viltrox skla s ostrenim na sony? na fuji ted hodne chvali ty novou pro radu
    MINER
    MINER --- ---
    KURE: nutno podotknout, že každá další verze má výrazně lepší ostření. A7III už ostřilo dobře staticky, ale object tracking sice má, ale ještě nebyl moc dobrej.
    A7CII má proti tomu nejnovější AI rozpoznávání objektů od oka do zadku…
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj, pohravam si s myslenkou, ze bych vymenil moji fuji za sony. momentalne mam xt5 a fuji 18/1,4 a 33/1,4. Zkusil jsem na zkousku poridit x100vi. Je to mensi, ale asi jako jediny fotak bych to nechtel. Uvidim casem. Premyslel jsem na necim jako A7CII a k tomu nejaky maly 28mm objektiv f2 objekti. Asi nepotrebuju nejaky super svetelny, ale aby to slusne ostrilo i na pohyb a bylo to tichy pri videu. Nejvic asi fotim na tu 18mm, ale neco delsiho bych k te sony taky bral. Asi zase nejakou malou 50mm. Co byste mi doporucili? Díky
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Objednano na hrani, uvidime :)
    Sony Alpha Blog : Viltrox 28mm F4.5 Pancake “Chip”
    https://sonyalpha.blog/2024/09/26/viltrox-28mm-f4-5-pancake/
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Jj, četl jsem. Ještě že jsem svou A7RV neupgradoval :) Mohu se mýlit, ale přijde mi, že od té doby co si mateřská SONY vzala divizi pod sebe, tak to se softwarem jde nějak horem dolem. Možná to je celé podfinancované jako většina vývoje. Vemte si Google nebo Apple ... posledních XY let mají se softwarem docela problémy. Microsoft jak by smet. Buď je to podstaffovaný, nebo tam jsou zafíkusové ... protože popravdě velká část kreativnějších programátorů nemá korporátní prostředí ráda. Kdo ví.
    MA747
    MA747 --- ---
    Sony pokazilo aktualizaci firmwaru. Drahá bezzrcadlovka po ní nejde zapnout – DIGIarena.cz
    https://digiarena.zive.cz/hlavni-rubriky/sony-pokazilo-aktualizaci-firmwaru-draha-bezzrcadlovka-po-ni-nejde-zapnout
    K179
    K179 --- ---
    NEVILL: diky za radu, jdu hledat..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    K179: To by mělo být v menu pod sekci Camera 2, Auto Review, vypnout.
    K179
    K179 --- ---
    Sony digitální foťák - jak vypnout možnost náhledů na vytvořené fotografie hned po jejich vyfocení a před jejich uložením na kartu? Jde mi hlavně o hromadné focení a poměrně dlouhý čas jejich načtení, zobrazení a uložení. Nemám problém s tím, když nebude náhled žádný, preferuji pro použití možnou okamžitou další fotící reakci. Dejte vědět, díky za pomoc.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    DRAGON: U sousedu v Nikon klubu jsem zminil Viltrox 16mm f/1.8. Koupil jsem Z verzi, a velmi se mi zamlouva. Zde celkem dost pozitivni recenze, jeden z faktoru moji koupe.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    DRAGON: Kup si 20 1.8 od sony, ten jeden krok zpatky udelas vzdycky
    MINER
    MINER --- ---
    FYI: 20 % na Sony.
    Takhle nízko jsem to ještě neviděl:
    Exkluzivních 20 % na objektivy Sony
    https://www.fotolab.cz/sleva-sony
    DECKER
    DECKER --- ---
    Cus, kdyby někdo prodaval palacinku Sony SEL16F28 16mm f/2.8 za hezkou price, tak se hlasim))
    BOLUDO
    BOLUDO --- ---
    DRAGON: Tenhle objektiv mám dlouho a v podstatě většinu času leží ve skříni. Obrazově to není špatné, ale AF ostří fakt příšerně pomalu :(. Asi bych ho nedoporučil, možná jen na specifické situace.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DRAGON: Ten Samyang 18/2.8, 145g, a pak Zeiss Batis 18/2.8, o dost vetsi a drazsi, z druhy ruky by mohl byt rozumny pomer cena/vykon.
    Jinak tady je dost kompletni list objektivu na Sony (dve zalozky, druha manualni skla)
    Sony FE lens list by phillipreeve.net - Tabulky Google
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1A2Ul2zFpMF-0EOiYRi9T1HfMe50Nk6z1Sx2qJhhwO3A/edit#gid=0
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KURE: mel bych stejny dotaz jako KURE, jen prosim existuje neco jako prime 18mm? Nemusi to byt super kvalita, jde mi hlavne o rozumnou vahu, pokud bude clona 2.8-3.5, nebudu se zlobit.
    hledam, ale marne.
    moc dekuju
    KURE
    KURE --- ---
    MENTOL_: univerzalnejší by ten zoom určitě byl, ale nízká clona je hlavní důvod:)
    Jinak bych koukal po novým 16-25 f2.8G
    Ale dik za tip, kouknu na ty samyangy.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KURE: na 20mm neni lepsi volby, Tamron, Viltrox 20/2.8 bych nebral. Na 24mm je dost dobrej Samyang 24/1.8, mensi lehci. Pokud sirsi nez 20mm je super az Viltrox 16/1.8 z pevnejch. Alternativne Samyang 18/2.8, ale tam vyhrava nesmyslne mala velikost a vaha nad vykonem na plnou diru, Sony 20 lepsi.
    Jinak je vzdycky k zamysleni jestli neni 420g malej Tamron 17-28/2.8 univerzalnejsi nez 370g 20/1.8G pevny, zalezi na vyuziti. Pripadne i 450g Sigma 16-28/2.8.
    KURE
    KURE --- ---
    Mám spadeno na široké pevné sklo. Zatím je mým favoritem sony 20mm f1.8 G
    Napadá vás nějaká alternativa? Jedna z priorit je rozumný rozměr a váha.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ahoj ve spolek. Kdyby se někomu hodila bezdrátová spoušť v iPhone, Apple Watch a další apple zařízení, tak může posloužit moje apka. Oproti ofico apce a další konkurenci používá Bluetooth, takže je to sice omezené v tom co to umí, ale je to rychle (asi 2s se to spojuje) a spolehlivé. Jako bonus navíc to umí ovládat několik fotoaparátů naráz.

Kdybyste měli nějaké dotazy nebo problémy s apkou tak to hrňte na mě.

‎Alpha Remote Controller on the App Store
    https://apps.apple.com/cz/app/alpha-remote-controller/id6448733047
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Ano. Jde to i půjčit, pokud si nejsi jistý.
    Bohužel to už nevidim ve CEWE Fotolab půjčovně, která stojí zlomek ostatních. Já to od nich měl, dokud jsem nekoupil objektivy.

Jinak tam maj furt Tamron 17-28/2.8, což je nejlepší širokáč poměrem cena/výkon/kvalita.
    Za 1400 na týden a 2200 za 3 týdny(!). Vůbec nechápu, jak se jim to za tuhle cenu vyplatí…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam