• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    MINER
    MINER --- ---
    Kdyby někdo znal Android App, co to umí AF-C s Self-timer, tak by se to i tak hodilo i v terénu, ale tohle mi teď zatím stačí. Díky
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: Fakt to funguje.
    A je to ještě lepší. Přidal jsem, že to řekne, že to bude fotit a kolik ještě.

Kdyby to někdo potřeboval, přikládám AppleScript, co v LR Tethering po 5 s vyfotí 5 fotek.

Jde to buď narvat do Shortcuts nebo, když se to nahraje do ~/Library/Services (rozbalené), tak je to dostupné v Menu App/Services.

Je potřeba povolit nebo přidat v Settings/Privacy & Security: Accessibility/Shortcuts + Lightroom Classic + v Automation: Shortcuts/System Events

Je potřeba mít nainstalovaný hlas "Serena (premium)" nebo ten řádek smazat.

Siri funguje jen se Shortcuts, když se jí řekne jeho název, a jenom někdy. Často zmatěne blbne.

Ale přes menu nebo keyboard shortcut to funguje spolehlivě. Startuju to BT tabletem a na začátku je delay ho odložit.

MINER
    MINER --- ---
    LWEEK: Díky, to mě nenapadlo.
    Navíc to jde aktivovat přes Siri, což je ještě lepší.

Přes AppleScript to jde udělat i v Lightroom Tethering navíc.

Díky ti.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ale ten photo booth mod je docela zajímavý. Možná ho tam nějak do budoucna zaintegruju přímo do UI.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MINER: V podstatě jo. Takhle, ta aplikace sama o sobě je prostě jen dálkový ovladač. Ale dá se scriptovat přes Apple Shortcuts. Takže úplně v pohodě si můžeš naklikat jednoduchý script, který zapne ostření a pak počká třeba 5s a pak zmáčkne spoušť a to třeba 10x dokola. Jestli ti jde o "photobooth" simulaci :) Pokud bys potřeboval tak ti ten script naklikám a pošlu.
    MINER
    MINER --- ---
    LWEEK: Má to ale i self-timer, kterej funguje i s tim AF-C dohromady? V popisu to nevidim.

Potřebuju obé, self-timer (nebo interval shooting, to je fuk) najednou spolu s AF-C.

Nemůže být vidět mačkání spouště.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Alpha Remote Controller:

‎Alpha Remote Controller on the App Store
    https://apps.apple.com/cz/app/alpha-remote-controller/id6448733047
    MINER
    MINER --- ---
    LWEEK: To je OK. View mám přes HDMI na velký TV naproti.

Stačí jen umět používat AF-C + Self-timer dohromady.

Co je to za app?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Můžeš si stáhnout mojí aplikaci pro iOS, funguje i na macOS ale je to jen bezdrátovka. Takže nepřenáší obraz. Ale klidně si naklikneš af tlačítko, a pak už mačkáš jen spoušť.

Bohužel nemohu udělat i přenos obrazu protože to řeším přes bluetooth a když je zapnutý wifi tak se vypne Bluetooth dálkovka. To je vlasnost sony fotoaparátů.
    MINER
    MINER --- ---
    Je nějaká app na focení zároveň v AF-C + self-timer?

Experimentuji s autoportréty wide open. Spoušť v ruce nemůže být vidět, a potřebuji, aby se to refocusovalo při drobných pohybech těla k 5-10 s self-timer.

Je nějaká app, která to umí? Sony Creator's app to neumí. Ideálně Android, a když ne, tak Mac OS.

Dík
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak už definitivně pouštím FE 16-35/2.8 GM. Je po Honzovi Tichém, ten na ní nafotil jednu cestu do Španělska. Mě se válela rok doma. Staří cca 3 roky, naběháno několik stovek fotografií, takže opravdu má člověk pocit nového kusu jak je neoběhaný. Optika čistá. Kompletní balení včetně krabice. Cena 30 tisíc.
    MINER
    MINER --- ---
    MA747: Brno nevim, ale naprostej mistr byl v Elvia Pro Praze v Hloubětíně v Poděbradské a naopak bídnej lůzr v Sony Servisu v Drahobejlově.
    MA747
    MA747 --- ---
    Potřeboval bych servis pro RX100VA - v hledáčku není obraz, plus otočný volič. Neporadil by pls někdo, kam zajít/poslat? Ideálně Brno. Díky.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MINER: Ještě jsem neměl možnost testovat, ale recenze tomu nasvědčují. A vzhledem k tomu že tím živím i A7RV, tak by se hodil. Původní 16-35 je fajn, ale na 35mm potřebuje zaclonit.
    MINER
    MINER --- ---
    LWEEK: ta 16-35 II je famózní.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MINER: Mě to pokrývá ta 70-200/2.8 GM II ... je dokonce ostřejší než 135 a váhově velmi podobná. Většinou cestuju se 70-200, 200-600 a nějakým širokem. Tady zvažuju 16-35 vyměnit na novou verzi která je menší a lehčí a tu 24/1:4 za menší a lehčí 20/1.8. Víc toho do baťohu stejně nenarvu. :)
    MINER
    MINER --- ---
    LWEEK: Zajímavé. Měl jsem stejnou úvahu se 135. Zejména kvůli velikosti na cestování.
    A taky se mi nedaří moc se do ní vejít. Většinou je o kousek delší, než bych potřeboval. Občas a občas krátká:) Bokeh jaxwin zas tolik nevyužiju.

Zatím neprodávám, ale zaujala mě podobná úvaha, a že s ní taky bojuješ.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ahoj, kdyby někdo chtěl, tak zvažuju pustit 135/1.8 GM a 16-35/2.8 GM. Obojí komplet balení v krásném stavu, málo používané. 135 jsem koupil místo 70-200 protože ta první verze byla nic moc. Ale po tom co jsem koupil 135 vyšla nová verze 70-200 a 135 mi tu leží. V úvahách jsem si říkal, že si jí nechám na různé spešl příležitosti, ale leží tu ... a leží.

16-35 podobný případ. Zatím jsem neměl využití a používám primárně 24/1.4 GM. Ale i tu zvažuju prodat a koupit 20/1.8 G ... na astro.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MINER: jojo fotori znám. Spis ze tam nemají i tělo a7c ii to bych to zkusil komplet. Spíš koupím něco z druhý ruky, ale bohužel moc na bazaru není jak ta a7c II ani ten objektiv
    MINER
    MINER --- ---
    MIKEKT:
    Puč si to na den v půjčovně a vyraž skotačit.

Např. (nejen):
    Samyang AF 24 mm f/1,8 Sony E - FOTORI půjčovna foto a video techniky
    https://www.fotori.cz/pujcovna/samyang-af-24mm-f-1-8-sony-e

Taky jsem to tak udělal před koupí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam