• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINStorj - blockchainové uložiště a kryptoměna
    Mezi tisíci shitcoinů jsou projekty, které mají smysl. Jedním z nich je Storj. Je to projekt, který dělá v podstatě p2p cloudové úložiště. Funguje to tak, že lidi nasdílí svůj prostor na disku, kam si jiní ukládají svá data a dostávají za to zaplaceno tímto coinem. Je to něco unikátního, nic podobného neexistuje a přináší to svoje výhody. Dělají na tom asi 4 projekty (SIA, Maidsafe,..), ale tenhle je nejdál – těsně před spuštěním. [září 2019]
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    nějakej funart
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ingress na mych SN porad mirne roste, zaznamenal jsem spolupraci s Mongodb, to je tak vsechno co jsem postrehl...
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    já spíš jestli se ta technologie používá a jaká je aktuální celková kapacita :)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Ten shitcoin teď šel dost nahoru, prodal jsem a víc jsem nesledoval.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    VRBIK: Umrel mi jeden node, ale to asi neni to na co ses ptal :D
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    nějaké novinky?
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    FEDAJKIN: We're thrilled to announce we're code complete, in Beta 2, and on track for production launch in early 2020 - meaning Tardigrade will be the first decentralized cloud object storage in the world backed by SLAs.


    Along with Beta 2, we're announcing pricing for Tardigrade. As part of the pricing updates, a credit card will be required to create an account. Tardigrade users with free credits can keep using those credits, and won't be billed for usage until the credits have run out. All new accounts get 1TB storage and 333GB of bandwidth at sign up, so there's plenty of room to get to know Tardigrade and see for yourself why the decentralized cloud is better.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Takze STORJ je ode dneska ve fazi Pioneer 2: V3 beta. Do "go live" zbyva udajne jen nekolik tydnu.

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Provozujete nekdo node na nejake VPS? Nebo jedete vschni vlastni hardware?
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Z dnešního newsletteru

    TL;DR Surge payouts will continue through October.


    Good news! We’re extending surge payouts for all Node Operators through the end of October.


    If you set up your Node now, or you already have a Node up and running, you’ll receive 4X the standard payout for your participation during October. So, if you previously made $4.00 a month, you’ll now make $16.00 with surge payouts.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KOC256: Aktualne se lisi dost, projekt je sice uz v bete ale myslim ze jeste dlouho bude. Estimator pocita s odhadem provozu v ostrem nasazeni. Revenue pri aktualnim provozu je v jednotkach dolaru mesicne.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Storj odedneska podporuje Windows Home

    We’ve got some good news! You can now run a Storage Node with our native Windows installer— the Windows installer includes an auto-updater, as well as the new Node dashboard. You can view the Node Dashboard in your web browser, and it includes all the information about your Node’s performance (including your reputation).


    We can’t wait for you to get your Node up and running and help us start building the decentralized cloud. If you want to dive in and see what information is included in the new Node Dashboard, feel free to read our blog about it here.


    Below you’ll find your auth token.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VRBIK:
    Jak moc se liší potence od reality? Mi to píše že bych si sáhl na necelých 700$ což není zanedbatelné.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TADEAS: jj. kdybych to mel provozovat doma tak nevydelam ani na pripojeni k netu.. pro nekoho kdo ma pristup k paterni siti to muze byt ale velice zajimavy.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    VRBIK: no a tady je prave videt, ze je dulezita ta konektivita, protoze jsi placenej spis za tu konektivitu nez za ulozeny data. bych pak chtel nejakej estomate jako na jakou linku ma smysl mit jakej uloznej prostor pro optimalizaci toho payoutu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak od včerejška malá změna, koukám že a poslední rok došlo ke změnám, a například hosting na sia je od 35 GB. jinak ten systém odměn je dost od STORJ posunutej, vzhledem k tomu, že nabízí kolaterální vsázku, systém penalt celkově zvýhodňuje silný hráče.

    Hosting on Sia - SiaSetup
    https://siasetup.info/learn/hosting
    Host Scoring [Sia Wiki]
    https://siawiki.tech/host/scoring_system
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    ad pricing atd..
    Storage Node Estimator
    https://storj.io/storage-node-estimator/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PALEONTOLOG:
    A ty 4/2 TB vychází z nějaké únosné zátěže řízení toho místa?
    Protože jak píše dále PETER_PAN, tak to už není o něčem jako zbylo mi tu místo tak ho za nějaký spekulativní drobák nasdílím, ale o tom chtít na tom vydělat.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    FEDAJKIN: Dobre, diky za informace.

    Otazkou je riziko restrikci takovych ulozist. O primarni bezpecnost se neobavam, ale restrikce vuci sluzbe jsou potencialne mozne. Pak je otazkou i provize organizatoru a profitabilita provozu takoveho uloziste. Kdyz by do toho clovek chtel investovat formou provozovani serveru na rychle lince, jaka je potencialni navratnost / profitabilita? Pocital/odhadoval to nekdo?

    Ptam se jestli je to nejaky geek projekt ktery krom organizatoru a spekulantu s tokenama nikomu uzitek neprinese, nebo jestli je realna sance se zapojit v malym. Tak jako dneska uz neni mozne se zapojit do BTC (jinak nez spekulativnim nakupem) v malym (a to ani pri velmi levne cene elektriny).

    Nakup levnych tokenu u zacinajiciho projektu vidinou rustu hodnoty v situaci kdy se nemuze maly hrac zapojit je pro mne relativne nezajimava. To porad BTC ma radove vetsi potencial zhodnoceni.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    PALEONTOLOG: Technologicky podle mě nejdál je, poučili se z problémů které byly u sia, maidsafu a tvoří projekt který má ambice přinést blockchain uložiště do mainstrem využití.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam