VOYTEX: ja jsem prave nezaznamenal ze by nekdo z ÖVP byl nejak napojenej na neonacisty, takovy lidi v Rakousku pusobi radsi v FPÖ
co jsem slysel od hodne lidi (i od kamarada ktery byl driv v mlady ÖVP a nekolikrat se tehdy setkal s Kurzem) tak je Kurz vylozene nastrcena postavicka od lidi kolem drivejsiho kanclere Schüssela, kteri maji porad velkou moc uvnitr ÖVP a ktery i tenkrat sli do koalice s FPÖ.... ja z toho samozrejme nikdy radost nemel, daleko blizsi je mi SPÖ, ale pro ne to byla lepsi volba nez jakakoliv jina strana, s pomoci FPÖ mohli lip prosazovat svuj program zamerenej na byznys - tehdy za Schüssela stejne jako v posledni vlade.
A jsem rad ze se FPÖ resp. Strache sami odstranili z vlady, co jsem slysel tak Kurz sam chtel puvodne pokracovat v koalici s FPÖ a vymenit jen Stracheho, to nastesti neproslo pres spicky ÖVP z jednotlivejch spolkovejch zemi, soucasna vlada se Zelenymi je tak v ramci moznosti asi to nejlepsi co tu mohlo nastat.
Kurze nemam rad, je to pro me hroznej slizoun, nicmene se ÖVP musi nechat ze jim taktika s jednou vyraznou tvari a castecne populistickou volebni kampani/tematech vysla, a to tom predesvim byly moje prispevky vedle... podobne pracuje Doskozil z SPÖ v Burgenland, posledni volby tam vyhral a ziskal vetsinu ve zemskym parlamentu, byl bych hrozne rad kdyby volby vyhravali seriozni politici a jejich kampan byla zalozena na serioznich tematech, jak vidis sam tak to ale v CR nefunguje, proto je podle me jedina cesta jak porazit Babise to co udelala ÖVP v Rakousku, najit si nekoho vyraznyho a castecne vykrast jeho program, bohuzel je takova doma