• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLOWUPKomentare, aktuality a zajimavosti z nemecky mluviciho prostoru
    Jazykova hranice s sebou prinasi casto jiny pohled na jinak vsem zname fenomeny. Postovani linku ke komentarum a clankum v nemcine v normalnich tematickych diskusich nesou nekteri nemcinou nevladnouci ucastnici diskuse nelibe. Pro ty kdo naopak pohled za plot ceske zahradky oceni by zde melo vzniknout misto kam lze postovat to, co vas z nemecky psanych textu zaujalo. Nejedna se o cizojazycny klub - titulek postu by mel byt v cestine, stejne jako pripadne diskusni prispevky.
    rozbalit záhlaví
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BLOWUP: muzes zacit..
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BLOWUP: jestli cely tema vidis jen takhle zjednodusene a povrchne tak asi nema cenu se o tom bavit, zkus napriklad jen zapatrat co predchazelo rozhodnuti Merklovy
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDR3E: manipulativni? Hm, rekl bych ze to je pointiert vyjadreny to, co je jadro problemu. Pred triceti lety byl tohle postoj CDU / CSU, imigracni politika byl vysledek nejakyho politickyho konsensu kterej je u tohohle tematu snad vic nutnej nez u cehokoli jinyho. Pak prisla Mutti, aby vzala vitr z plachet levici tak prijala jejich temata a postoje za svoje cimz de facto demontovala pravici, a navic v roce 2015 ve stylu absolutistickyho monarchy sama rozhodla ze kazdej kdo prijde je vitanej, aniz by se dlouho zkoumalo kdo to je, co chce, proc prichazi atd. A protoze to cely slo do pruseru, tak nikdo z tech vitacu dnes nema koule priznat ze cely Evrope zadelali na dlouhodoby trable. Tim ze to tema ignorujou ale umoznili vzestup AfD, ktera tu ma „Deutungshoheit“ a oni jenom poklusavaj za nima a delaj ze s fasistama se bavit nebudou - a manevrujou se cim dal tim vic do ofsajdu a svym postojem umoznujou story jako tu o kapitance Rackete ktera nam uspesne importovala valecny zlocince.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    INDIAN: ja jsem se venoval jak AfD tak FPÖ (ziju uz dlouho v Rakousku), a to co pises je pravda, ten příspěvek od blow up je ale uplne manipulativni
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ANDR3E: Bez jakykoli zaujatosti, myslim ze je fer venovat obema stejnou vahu z hlediska porozumneni jejich pocinu, at uz je to ten nebo onen. Pokud bude jeden trvale mediama opevovanej a druhej permanentne nenavidenej, ackoli z hlediska politologie sou oba extremisti, to pak uz s objektivnosti ma pramalo spolecnyho.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    INDIAN: spis je otazka nakolik venovat prostor nackovi jako je Höcke, ale jak rikam az budu mit cas klidne si tu muzem trosku "posvitit" na AfD a jeji nazory, neco sem napisu
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ANDR3E:
    VOYTEX: Ale tak asi vam nic nebrani trebas postnout clanek i z opacnyho pohledu ne? Myslim ze tech je drtiva vetsina a ja osobne si rad prectu vsecko, aniz bych se nutne musel ztotoznovat s tim nebo onym obsahem. Je fakt nutny delat ideologickou policii v kazdy diskusi?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDR3E: To je ilustrace k tomu celkem neutralne napsanymu clanku. To ze krome afd to tema vsichni zatvrzele ignorujou je halt realita, je mi lito, v clanku pisou ze se jich ptali na stanovisko a nedockali se odpovedi, asi tak nejak.

    To tema je imho zajimavy, proto jsem to prepostnul, a kdyby ostatni strany byly schopny k tomu pristoupit celem, tak by zadna afd nemela prostor na existenci.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    to vypada ze si tu budem muset udelat malou exkurzi do AfD :/
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BLOWUP: wtf?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    BLOWUP: Bjoern Hoecke, vazne? Unbook
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Kapitanka Rackete, ktera se proslavila nasilnym prorazenim pristavni blokady italske pobrezni straze se svoji lodi Sea Watch 3 privezla pred rokem skupinu ilegalnich migrantu, mezi nimiz byli tri prosluli reznici a mucitele libyjske paseracke mafie. Sdelovaci prostredky o tehle casti pribehu zatvrzele mlci.

    https://www.weltwoche.ch/...-23/ausland/omerta-um-captain-rackete-die-weltwoche-ausgabe-23-2020.html
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BLOWUP: A Trump pak za pár let dělal nátlak na Ukrajinu, aby Bidenova syna začali znovu vyšetřovat a to bylo čóro móro. Ti rozčílení, co řvali, že Trump zneužívá svoji moc nějak zapomněli na příčinu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Na Ukrajine se objevily nahravky telefonnich rozhovoru mezi Poroschenkem a Bidenem z doby kdy Biden byl vicepresident. Biden se postaral o odvolani statniho zastupce, ktery vysetroval cinnost jeho syna, a snazil se o zastaveni financovani jedne politicke strany.

    In der Ukraine sind angebliche Telefon-Mitschnitte von Gesprächen des demokratischen US-Präsidentschaftskandidaten aufgetaucht. https://www.bazonline.ch/telefon-mitschnitte-sollen-joe-biden-belasten-782491270208
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Novy krevni test dokaze s devadesatiprocentni presnosti predpovedet, zda pri infekci Covid 19 po deseti dnech pacient bude nazivu

    Neuer Bluttest sagt Todesrisiko voraus
    20min - Neuer Bluttest sagt Todesrisiko voraus
    https://www.20min.ch/story/neuer-bluttest-sagt-todesrisiko-voraus-429801076997
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Steinmeier zum 8. Mai: "Es gibt kein Ende des Erinnerns" | tagesschau.de
    https://www.tagesschau.de/inland/ende-zweiterweltkrieg-103.html
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    20 maskovanejch prepadlo 5-clenny kameratym heuteshow po vcerejsi demo v Bln, jedinej Abdelkarim nezranen. A ted ctu, ze utocniky pustili z vazby...
    Angriff auf ZDF-Kamerateam der "heute-show": Staatsschutz ermittelt - DER SPIEGEL
    https://www.spiegel.de/...r-heute-show-staatsschutz-ermittelt-a-aa353af1-8106-4c1c-9af1-faeaeaa362ff
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    ANDR3E: tak to nemám favorita
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    VOYTEX: myslel jsem ted ciste vizaz a vystupovani
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    ANDR3E: čím by ho trumfl? dnes jsem jen prolít presse, a nic nevidim. KHGovi Kurz nesahá ani po paty. Ten týpek jel prakticky v každý gauneřině za posledních 20 let, s širokym úsměvem na kameru, a ještě pořád neni v lochu. a nebude imho, když si představím, co na koho ví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam