Uplne nevim, jestli to sem patri, ale je to leak. Cina jde na tu “demokracii” tak nejak okolo, az se zda byt min nebezpecna, pritom si kupuji treba ucebni obory na Karlovce, a rika se, ze ne kazdy, kdo tam odjede odola natlaku, aby se vratil jako Cinskej dron...
The leak also features undisclosed intelligence briefings that reveal, how Chinese police are guided by a massive data collection and analysis system that uses artificial intelligence to select entire categories of Xinjiang residents for detention.
Exposed: China’s Operating Manuals for Mass Internment and Arrest by Algorithm - ICIJ
https://www.icij.org/...xposed-chinas-operating-manuals-for-mass-internment-and-arrest-by-algorithm/
Kdyz uz jsem tady troch offtopic, tak ony ty propagandy maji docela casto k financovani treba ruznych organizovanych zlocineckych skupin, a vice versa. Treba v Rusku je vlada zaroven mafie.
Cloveku se obcas hodi, kdyz se muze podivat na neco vyhledavacem. Tady treba od ICIJ starsi leka, tedy Panama (a dalsi) papers (mmchodem na kosmas.cz treba je k nalezeni super kniha Panama Papers; pokud vas zajima organizovany zlocin, tak pak jeste Gomora, ktera popisuje vlastni zkusenost cloveka z Neapole, co vsechno dela Nrangeta... dost se pobavite z toho, jak se k nam dostava zbozi, nebo jak si eko staty typu Nemecko kupuji uloziste jedovateho odpadu, taky neotesi, ze Nrangeta treba uz pusobi na Slovensku, v Madarsku nebo Polsku... o Cesku nic, ale ty presahy, kdy organizovany zlocin nejsou jen zpravy, ale nase kazdodennost (treba bitcoin) jsou uzitecne, proto si to sem dovolim dat)...
ICIJ Offshore Leaks Database
https://offshoreleaks.icij.org/
Jinak nechci nabadat, jak registry pouzivat, ale treba jsem hledal Cechy, v Opave bylo neco na dorucitele, ale adresa baraku, tak jsem se tam kouknul google street view a on tam byl nazev firmy na tabuli, tak jsem si jezte pomoh katastrem,... no a hned jsem byl chytrejsi.
Kdyz by nekoho bavily podobny “hacky” na dezinformatory, klidne treba i do posty...