• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ALESH
    ALESH --- ---
    SALVATOR: hele ja maleho prince taky nemam rad. Tak ted nevim kam tim miris. Muj komentar ale nesmeroval na tebe, ale na naslednou diskzi a na vsechna podobna priznani (treba ty ktere jsi sam vyjmenoval) Ber to jako povzdech, ze se lide priznavaji jen k "popularnim hejtum" a ne ke skutecne kontroverznim vecem.
    FAT
    FAT --- ---
    TAMARIX: Taky jsem ji četl jako dospělý.
    FAT
    FAT --- ---
    Rád se přiznám k tomu, že Malého prince mám rád. Sice je to knížka pro děti, ale je tam spousta věcí, dobrých věcí, které jsou univerzální.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KOVOVAMINCE: Možná je to právě dnešní dobou, že to tak působí. Dneska je hrozně moderní hledat sama sebe, přemýšlet nad podstatou bytí, každá rádobychytrá blogerka mele něco o seberozvoji a hlavně to srdíčko blablabla. Nakonec to celé působí hrozně povrchně a ten Malý princ se vedle toho může jevit jako další klišé. Ale je to už stará knížka, takže s tím, co se teď děje nemá nic společného. Je pravdivá, nadčasová.. A jak píše ALESH, že je pro děti, tak si naopak pamatuju, že naši jí měli mezi knížkama pro dospělé a i máma říkala, že je to až pro velký. :-) Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, až když jsem pobrala trochu rozumu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Priznavam se, ze taky nemam moc rada Malyho Prince.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    NEI: Ze nejakej sjetej polodement mluvi s liskou, maluje slona uplne mentalne, pak je tam neco s berankem - “namaluj mi beranka” my ass, horsi nez Oliver Twist who asked for more, pak se tam pestuje nejaka ruze nebo co a lita se na jiny planety a liska ne a ne drzet hubu.
    A to cely ma davat nejakej smysl a byt nejzasadnejsi knihou tvyho zivota, kterou napises do dotazniku Deniku Sip, az se jednou proslavis jako tretiradej muzikalovej herec, nad kterym by se rozbrecela litosti i Kamila Nyvltova.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Že mi Jake Gyllenhaal přijde slizskej. Mínuska prosím.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ALESH: Myslím, že dobře vím, co mi na tom vadí, ale děkuji za radu. Co se toho "'Nesnasim Maleho prince.' Shocking." týče: lidi se tu přiznávaj i že neuměj stlát, skládat prostěradla či trička, že je sere lady Diana, nebo že má jejich kočka instáč. Ti si ale tvůj kousavý sarkasmus nevyslouží. Pročpak? Šlápnul jsem pánovi na kuří očko? (řečnická, odpovědi netřeba, děkuji)

    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    Bála jsem se až situace přijde..a ona přišla.. a světe div se, nic krom úlevy a radosti se neděje.. :) strach má prostě velké oči :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    A jinak si dejte tohle, to uz je pro trochu vetsi deti a skvele to namluvi Hartl:

    https://vltava.rozhlas.cz/...exupery-zeme-lidi-trosecnikem-v-pousti-a-dalsi-zazitky-slavneho-8346134
    ALESH
    ALESH --- ---
    Proboha je to 80 LET STARA knizka PRO DETI. A jako ta to obstoji. Myslim ze nam na tom vadi ten hype, co je kolem toho. Tak je to ale s kazdou popularni veci.
    A jinak je to teda priznani roku. 13. komnata, jak se pise v zahlavi. "Nesnasim Maleho prince." Shocking.
    Jeste se nekdo priznjete ze nesnasite Helenu Vondrackovou, vegany nebo telemarketing.
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    NEI: Samozřejmě že neni debilní samotný poselství, ale ta rádoby vznešená forma už jo. A hlavně je to faaaaakt nudný.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    SALAMAN:
    tyvle Coelho je shit uplne jinyho razeni. To je jak kdyz ti kvedla kudlou v hlave.

    Naopak kresleny maly Princ s vypravenim Viktora Preisem si pamatuju jako jeden z rannych psychidelickych zazitku.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    KOVOVAMINCE: spíš si myslím, že hloubku to má, ale maj ji i jiný věci a že je důležitější být aktivní, přesunout se dál, najít jinou hlubin. Nezakládat na Malém princovo svoji životní filozofii. Zas tak dobrý to není

    A přiznávám, že jsem chtěl vloni k Vánocům 8 od Třeštíkové. Ani jsem to nedočetl - uprostřed mi začaly být ty postavy jedno.
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    GREAT_R: Takže je tam hloubka, kterou ti musí přežvejkat někdo jinej a jinak to nefunguje? No tím se taky dost vysvětluje. :D
    O dnešní mládeži smýšlíš nedobře. :)

    Jo a přiznávám, že jsem si k jedněm Vánocům nechala dát Alchymistu. Již jsou to asi tři roky a stále jsem se nedostala za šedesátou stranu... :D
    Taky nechápu masovou oblibu Nesba.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    SALAMAN: To si máš přečíst v devíti a nechat se rodičema poučit o tom, o čem to je. Deep tam je, ale nemá cenu ho tam hledat ve třiceti. To je jak hledat hluboký pravdy ve filmu Matrix - možná tam jsou, ale dnešní děcka už ten film skoro neznaj, takže budeš za vykopávku.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Babičku jsem četl až na bohemistice.
    Po už hromadě let bez vztahu si v současnosti nedovedu představit pátek bez pití.
    Se svýma anti-xenofobníma, -rasistickejma, -škatulkovejma... názorama si připadám jak blázen uprostřed uniformního davu, a i když jsem tím už ošlehanej a vůči tomu snad vcelku imunní, je to vždycky jako zjevení, když potkám někoho podobně založenýho (což se ale moc často neděje).
    Snažím se vidět nějakej prospekt, světlo na konci tunelu, ale není to kurva vůbec jednoduchý. Furt mi není úplně jasný, co ještě se mám z tohohle naučit nebo si vyřešit...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SALAMAN: Jo, navíc tam sou METAFORY, takže je jasný, že to musí bejt HLUBOKÝ. Mimochodem pro tyhle věci je dobrý označení "Coelhovská hloubka".
    - Jak se ti líbila ta knížka?
    - No, má to takovou coelhovskou hloubku
    - To zní jako že se ti to líbilo!
    - No, zní...
    SALAMAN: Děkuju
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SALVATOR: Nebudu svině a nechám tě žít v blažené nevědomosti.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SALAMAN: Fuj, teď si mě tak vyděsil, že sem rád, že netušim, kdo je Kamila Rundusová.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam