• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPIKE411: za mě rozhodně toto:

Kukačka v temném lese (1984) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/6820-kukacka-v-temnem-lese/prehled/

Za mě jeden z nejlepších českých/československých filmů na tohle téma...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: nevyhověl by požadavkům Život je krásný?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Co se týče hezkých filmů s dětmi ve druhé světové, tak doporučuji Plechový bubínek a Jdi a dívej se. U toho vám děti neusnou :-)
    NEI
    NEI --- ---
    MICHELLEDANIELS: Když příště napíšeš "dcera", tak si tím ušetříš spoustu slov. :p
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Jinak od Waititiho bych určitě ještě doporučil Hon na pačlověky (Hunt for the Wilderpeople)
    Hon na pačlověky (2016) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/421906-hon-na-pacloveky/prehled/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS:
    mmch kdyby měl někdo tip na další podobný film (druhá světová, ale klidně vlastně možná jakákoli modernější historie, očima dětských / dospívajících protagonistů) - sem s nimi!

Nevím, nic o stylu tam nevidím. "Podobný" čtu v intencích toho, co je v závorce, tedy válka + dětskýma očima.

Bohužel o jiných odlehčených/komediálních filmech z války a navíc z dětského pohledu teď nevím.
    Na Inglorious Basterds si holt ještě budou muset počkat. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: No, ale chtěla stylově podobné :D
    A ten labyrint jsem radši nekomentovala, aby to nevypadalo, že proti všemu něco mám... i ten Jojo je depresivní (jak dopadla ta matka, jak se k sobě lidi musí chovat, takový plíživý strach na pozadí tam je).
    TRISSIE: Jo, Hrob světlušek je hrozné trauma, ale nevím, jak tyhle věci vnímají děti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: Hrob světlušek bych už nechtěla vidět ani já (příběh znám, klíčové scény znám, děkuji nechci, nočních můr mám dost i tak)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    On ten Faunův labyrint je taky pořádná depka (akorát si to víc hraje s tou dětskou imaginací).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NELLAS: Emocionální vydírání diváka no. :)

V zadání (v závorce) nebylo, že to má být crazy komedie. :)

Jinak třeba Porco Rosso (romantika hydroplánů ve Středozemí na pozadí vzestupu italského fašismu v meziválečném období) je můj oblíbený (a veselý) film, akorát je to z pohledu prasete :) a dospívající dívka je tam jako vedlejší postava.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Ty jo, zatímco Jojo je takový poměrně veselý příběh (kde teda někde v pozadí se dějí děsné věci a sem tam to probublá na povrch), tak Hrob světlušek je na úplně jiné úrovni. To je jen zmar a beznaděj.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Nabízí se Faunův labyrint (Španělská občanská válka). Ale ten už jste možná viděli?

A Hrob světlušek (ale tam teda ta message má bejt spíš že když se vyčleníš z japonské společnosti, tak zhyneš).

Asi bych spíš nedoporučoval Chlapce v pruhovaném pyžamu. ("The Boy in the Striped Pyjamas may “perpetuate a number of dangerous inaccuracies and fallacies” when used in teaching young people about the Holocaust, an academic report has said." atd.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPIKE411: koukali jsme na Králíčka Jojo - na přímou žádost "něco jako Zlodějka knih".

mmch kdyby měl někdo tip na další podobný film (druhá světová, ale klidně vlastně možná jakákoli modernější historie, očima dětských / dospívajících protagonistů) - sem s nimi!
    zn: Narnii už jsme viděli.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOPRETKA: Mne klasicky usne do pul hodiny dítě (co uz ani není moc dítě) a ja pak sama brečím u Příběhu hraček a podobných ptakovin :)) Možná dobre, ze to nevidí.
    FIDA
    FIDA --- ---
    VESTIGIA: moje nejmilejší:)
    WOLF DOWN - STRAY FROM THE PATH - HC WORLDWIDE (OFFICIAL HD VERSION HCWW)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZgORW-8dCDE
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Hrozně mě berou hardcore nebo metalové zpěvačky, co dokážou z úplně andělského hlasu přejít do toho strašlivě drsného řevu. Mám z toho vždycky husí kůži, jak je to nádherný.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Mám toho poslední dobou fakt moc. A když mi vyšla volná neděle, chtěl jsem vyrazit na výlet. Vzbudil jsem se ale v jedenáct. Nadto úplně tuhej. A celou neděli, celou tu krásnou neděli jsem sprostě proválel doma. Objednal jsem si pizzu, koukal na starý kriminálky a asi třikrát jsem usnul. Hanba mě přesto dohnala a alespoň jsem vypral a pověsil jednu pračku. Jinak jsem neudělal nic. Naprosto vůbec nic.

A dneska mám výčitky, jakej jsem zevl. Aspoň že jdu večer jdu na trénink. Tam už mě rozhejbaj ať se mi to líbí nebo ne.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    TRISSIE: já teda u filmového večera s dětmi usnu během par minut... Asi ten pocit že koukají hodinu a půl na pohádku a vlastně se během toho nemá co hrozného stát.. mě tak nějak pravidelně uspí tvrdým hodinovým spánkem!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: Zas jednou za čas bys taky mohla mít nárok na „get out of jail free card“.

A důležitá je pohoda všech členů rodiny, ne jen dětí. To by mohla být cenná lekce i pro ně.

Ale tak snad jste si nakonec filmový večer užili všichni. Nebo jsi aspoň moc netrpěla. :)

(A jinak to zní jako skvělý program. Co jste vybrali?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam