Salaman je hrdina! A o jeho single život se vůbec, ale vůbec nebojím. Respektive jsem přesvědčená, že nebude mít dlouhé trvání!
Jinak to lezení bez lana. Přiznám se, že jsem jednu pískovcovou věž bez lana vylezla. V Tisé, krásná 20m věž v nejnovějším průvodci označena (!). To zpravidla znamená určitě varování. V tomhle případě šlo o to, že tam prostě nešlo dát žádný jištění. Což o to, já měla sedák, i na sobě navázané lano, hromadu smyček, nějaký ufo, kinderkopf, jen jsem prostě nikam nemohla nic dát, nebylo kam. Tak jsem si vždycky řekla, fajn, vylezu ještě o dva metry dal a tam něco půjde. Nešlo. Můj parťák dole naštěstí pochopil situaci a ani nedutal. Protože kdyby mi v tom mém klidném zenu řekl něco jako "a nechceš si tam třeba něco dát?", tak asi najednou procitnu, dojde mi,že jsem v 15 metrech bez jištění a zeseru se totálně do paniky a třeba se zabiju.
Ale nic z toho se nestalo,takze si tak lezu a s teorií, že když to nejde zajistit, tak to místo prostě přelezu a to půjde vejš, jsem opojně dolezla pojednou nahoru, tam se cvakla do slaňovacího kruhu a poprvé v životě si mohla říct, že to bylo něco jako sólo.
Jednu dobu jsem pak chtěla takhle lézt. Ale nedlouho potom jsem otěhotněla. A nevím, jestli se k sólo lezení někdy ještě dostanu. Ale bylo to opojné až intoxikující.
Chtěla bych to ještě někdy zažít.