• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Dnes sem v excelentní formě. Do posilovny jdu natřikrát, protože vždycky něco zapomenu. A potom ve sprše po umytí zjistím, že nemám ručník. Tak volám kolegyni, ta to nebere. Pak se po dlouhý době dovolám druhé, která mě vysvobodí (donese ručník).
    No nic.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    SALVATOR: já bych tě za udržení očního kontaktu nakopla pod stolem do rozkroku, dost by mě zajímalo jak bys reagoval ;)
    ALESH
    ALESH --- ---
    DA_NIELA: Ja bych teda rozhodne nekomu do talire nesahal, ale kdyby to nekdo udelal mne, je mi to uplne jedno. A souhlasim ze jde o dustojnost, myslim ze se po nekom ohanet, pripadne na nej zvrhavat talir je krajne nedustojne. Uplne by stacilo se slusne ohradit. Reagovat na neslusnost agresi je mimo a nikam nas to neposune.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CYBORCA: Děkuji TheMakaresh, a jaké je tvoje jméno?
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ADAMIRA: Tohle “no tak ji jenom něco hodil do pití, priskrtil s vojel, se nezbláznete” přece nemůžeš srovnávat s šáhnutím do talíře, ty věci nejsou totožný. Ta míra násilí proti tomu člověku je úplně na jiný úrovni.
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    THEMAKARESH: Nema?! Ze pouzijes ten nejprimitivnejsi zpusob k reseni problemu? Ja tam tedy vidim docela paralelu s tim, cemu se tady venujes v predchozich prispevcich. Ale uz styl tvoji reakce me ujistuje v tom, ze mam tu cest s primitivem, cili nema smysl dal nas dialog rozvijet. Jen si myslim, ze ty by ses rozhodne jako arbitr lidskeho chovani stavet nemel. ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CYBORCA: Jo to je on :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CYBORCA: Já chápu, že mi závidíš, že jsem chytrej, ale odpouštím ti.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THEMAKARESH: To není o “kusu jídla” ale o osobním prostoru, stejně tak jako sahnuti na prdel není o “krátkém kontaktu s kůži” ale o osobním prostoru a přesně lidi jako ty který ve jménu nějakýho hippie kecu o lpění na komodite tohle relativizujou jsou ten důvod proč pak ve veřejným prostoru posloucháme kecy typu “no tak ji jenom něco hodil do pití, priskrtil s vojel, se nezbláznete”

    *blijci smajlik”
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    CYBORCA: A nejsi ty náhodou ten dement, který když nemá validní argumenty, tak použije argumentační faul, který nemá s danou diskuzí vůbec nic společnýho? Nulo.
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    THEMAKARESH: Nejses nahodou ty ten clovek, kterej otravil sousedovi psa, protoze stekal?! Misto toho abys zasel nejdriv za majitelem a na nejaky rozumny bazi rozvinul o tom dialog? Nyni tedy samozvany sociolog s presahem do antropologie, omg?!
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    DA_NIELA: O důstojnost jde až na nějakým dalším místě a až potom, co si to začneš racionalizovat a začneš nad tím přemýšlet. První bezmyšlenkovitá odpověď na takovou stresovou situaci je u velký většiny lidí útok/agrese, bránění svých zdrojů a teritoria, nehledě na jeho zanedbatelnou rozlohu a jepičí povahu. Až když se zastavíš a dáš tomu čas, tak začneš hledat nějaký abstraktnější řešení. To jsou hele fakta, ono z těch evolučně starších částí mozku vede 3x tolik drah než z kortexu do starších. Takže rychlejší reakce je opravdu ta agresivní ještěrka.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    THEMAKARESH:
    Nejde o jídlo, ale o důstojnost a narušení osobní zóny.
    Protože mě by to urazilo, pokud bychom se neznali. S kamarádama bych to nějak rozehrála.
    Kdyby to byl chlap, vstala bych od stolu a svůj talíř bych překlopila jeho směrem, jelikož obsah byl už zneuctěný. Klasická píča, co nemá smysl pro humor!
    Kdyby to byla žena, asi bych na ni blbě čuměla a pak jí ho normálně podala, ať si to dojí celé.
    ALESH
    ALESH --- ---
    SALVATOR: asi bych mu nabidl at si pichne jeste do salatu. Sdileni jidla je super.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Ale zase je na druhou stranu zajímavý sledovat, jak v těch nejprimitivnějších situacích vyleze na povrch ta přirozená opičí podstata člověka. Když by vám někdo ukradl částku ve velikosti celého obědu, tak pro něj nejspíš nebudete požadovat nějaký fyzický trest ve formě vypíchnutého oka nebo mrzačení rukou (a jestli jo, tak byste se měli přestěhovat do zemí, kde tohle právo ještě jedou), protože to vyžaduje krok navíc v myšlení, abych si představil, že za ty peníze dostanu nějaký zboží. Ale když je ten myšlenkový pochod přímý, někdo mi krade jídlo, tak tam vyskočí ten opičák hned (no, možná to bude ještě starší část mozku a je to spíš nějaká primitivní ještěrka).
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Že se vlastně vůbec nedivím, kolik lidí bylo, je a bude dementně agresivních kvůli posranýmu kousku jídla. Lidi nejsou pořád nic víc než agresivní blbý opice.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SALVATOR: kdys jsem seděl proti kamarádce, které takto můj přísedící do talíře hrábl.
    Ohnala se nožem. On uhl, já koukal jinam, takže jsem to nestihl.
    Nejblbější důvod pro rozseklé obočí ever.
    TESSS
    TESSS --- ---
    SALVATOR: asi bych ti taky hrabla do talíře
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    SALVATOR: Já bych ti bez mrknutí oka přišpendlila ruku ke stolu vidličkou. Kdybych měla extra blbej den, zvládla bych to i s lžící.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    SALVATOR: sousto jako sousto:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam