• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALAMAN: jasne, ale treba nemecko, to je 120ti milionovej cloveko-trh, tam to muze bejt liberalni.. na druhou stranu belgie je spis takovej prdik ve vyrivce, co se trhu tyce. ty tam tomu jako moc nedaj. ja sem tam byl a ochutnaval ruzny piva a prislo mi to jak objednavani ochucenejch sodovek v restauraci, az na to, ze tezce zmastovaly. v cechach se proti belgii kde sou spis takovy gurmani, tezce leje svetlej lezak. ten proste kraluje a asi bude este nakou dobu trvat nez se to nekam posune. ja nechci rikat, ze jediny pivo tohohle typu existuje a je spravny ho pit. mam namysli ze europivo kdyz se vari v cechach tak je proste chutove dotazeny. kdyz se rekne lezak nekde jinde nez v cechach a nemecku, tak mam strach si ho dat
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DEVIL: Jak kde. Srovnej průmyslový pivo u nás a třeba v Belgii nebo v Německu. O rozmanitosti pivních stylů ani nemluvě. Jinak jasně, že euro pils bude hnusnej všude stejně.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALAMAN: vis hovno co je hnusny pivo... kazdej cech aniz by to o sobe vedel je samozvanej pivni snob. ja sem byl v hodne zemich a vypil hodne jinyho piva nez ceskyho a muzu ti rict ze az na naky svetly vyjimky z 90ti % to byly samy zumpy. to ze sme zmlsany dobrym pivem, to si plne uvedomis az kdyz si to svoje oblibeny dat nemuzes
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    LORD_DE_SEIS: Vono je totiž povětšinou český pivo hnusný komplet. To jdeš do samoobsluhy nebo do hospody na malym městě a neustále hledáš menší zlo. Nejlepší pivo na světě, tak určitě.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    OMNIHASH: A co teprv taková teplá tatarka, mmmm! :-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Já bych řekl, že je kolem té Plzně moc velký haló z obou stran... ať ze strany těch joudů co na svou plzínku nedaj dopustit a všechno ostatní pijou se zkřivenou hubou a nikdy si nezapomenout postesknout, jaká je to hrozná tragédie, že zrovna v týhle hospodě nemaj tu jejich nejlepší plzeň, tak ale i z druhé strany všech profesionálních znalců a labužníků, kteří by radši pili chcanky z kaluže, než aby vypili takovou sračku, jako je plzeň...

    Za mě je Plzeň prostě normální tuctový europivo, který neni nějak výrazně dobrý, ale ani výrazně hnusný a myslim, že ta společenská debata, která kolem toho pravidelně vzniká, je zbytečně nafouknutá
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TMA: pivo je můj chuťově nejoblíbenější nápoj, ale ohříváček jsem zkusil jenom jednou a od tý doby radši knihu.
    On takovej studenej smaženej syreček taky odejdu třímetrovým obloukem, ale přines mi ho teplej a zmizí za dvě minuty.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    TERRANCE: Ale plzínka je přece jediné zásadité pivo! (není - zásadité pivo neexistuje)
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    INDIAN: s bývalou pratchyní byly vždycky dva klasický vánoční konflikty. První vycházel z toho, že chlap přece potřebuje pivo a pořádný pivo je plzeň. Přes moje protesty, že to pít nebudu jsem vždycky nakonec rezignoval a pro ty dvě basy autem dojel.

    Druhý následoval po vánocích, když nadávala, co má dělat se dvěma netknutejma basama plzně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELLAS: ten asi jo, nevim, nechutnal jsem 🤷 sýry mám ale rád
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TOOMIX: A pivní sýr?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pivo mi nechutná
    Kafe mi taky nechutná
    Ale miluju Kofilu a Kávenky
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Většina populárních ležáků plzeňského typu by se dala shrnout tímto obrázkem:

    TMA
    TMA --- ---
    Musím souhlasit s těmi, kdo tvrdí, že je Plzeňské pivo hnusné. Není divu, je to pořád pivo.

    Ostatně ti, co si pochvalují podchlazené pivo, implicitně podporují to, že pivo je hnusné jako nápojová třída: podchlazení sníží intenzitu vnímané chuti na přijatelnou úroveň.

    Kdybyste měli rádi pivo, tak si říkáte o ohříváček do piva a nepijete ho podchlazené. Teprve při ohřátí totiž vynikne skutečná chuť těch patoků...
    VALOR
    VALOR --- ---
    Já měl včera pár půlitrů StaroRavena 10* a bylo to skvělý!
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    nejraději mám podchlazenou 11 Bernarda :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Jo a Plzeň je nejlepší pivo. :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    TRISSIE: Otázka je, jak se pozná ta hranice, kde leží a především kdo ji určuje, a pokud je to nějaká autorita, jak důvěryhodná je. Není to - bohužel? zaplaťpámbů! - jasná linie mezi černou a bílou.
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    INDIAN: Taky jsem si musela dojít udělat kafe se skořicí :) skvělá věc, kterou jsem z nznámýho důvodu už dlouho neměla
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HRAFNAIN: protože maj na výběr a nemusej si dávat místní vodkapanou "pepíkovu močku" - desítku z místního kraje :)

    Přiznám se že mi Plzeň chutná, reklamu na ní jsem neviděl ani nepamatuju, šnyt a podobný pakárny přenechám hipsterům a lidem kterejm je 120 let a teda naprosto upřímě, když mi někdo řekne že piju hnus, ve světě kde jsou lidi ochotný pít (dobrovolně) Budwar - neberu to moc vážně :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORIARTY: hele... ne, na některé názory prostě právo není.
    Koneckonců vzteklej pes si taky může myslet, že má právo tu vzteklinu šířit, ale má právo tak akorát na bezbolestné utracení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam