• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MAR_TINA: 700 USD za mesic je uplne to nejzakladnejsi pojisteni ktere ti nic nekry. Dobry pojisteni pro rodinu 2 dospeli + 2 deti je cca 1800 USD / mesic. A ... stejne ti to skoro nic nekryje, stejne je za vsechno doplatek v radech stovek nebo nizsich tisic USD (Ano nejsou to desetitisice, nebo statisice jako pro nepojisteneho, ale stejne.)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Hledám kočku. Někam šla na lov.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRENNET: pokud delas na smlouvu a ne v oboru/oblasti, kde se jede nacerno, a pro dost velkeho zamestnavatele, aby s nekym umbrella smlouvu mel.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ERRTU: MAR_TINA: plus v pracovni smlouve massamostatnou klauzuli o zdravotnim pojisteni, ze ho jako jiste v nejake forme mas.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Kazdy mesic prezentuju pro cca 300 lidi. Nataci se to, mam k dispo nahravky za skoro rok, ale zadnou jsem nikdy nevidela, protoze se bojim, ze je to hrozny a ze uz bych tam nevlezla.
    1KA
    1KA --- ---
    Přiznám se, že mám radost. Na prvním pohovoru v první firmě mě chtěli hned, i když jsem z jiného oboru. Dnes mám výborný pocit z pohovoru. I kdyby mě nevzali, cítím se dobře.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PETER_PAN: Právě jsem se vrátil z Hradu...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    FRK_R23: A nyx to pises o 5 hodin pozdeji ? ;-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Už jsem dnes měl tři piva a dva panáky...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Bojím se v autě, když neřídím. Výjimkou je můj otec a dva kamarádi. Jinak trpím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: teď už tě třeba aspoň musí pojistit, když si to chceš platit, bez ohledu na to, jaká je tvoje historie. dřív tě prostě po prvním větším problému už nikdo ani nepojistil, tečka.
    plus výjimky z pojištění, že ne každé lékařské zařízení má smlouvu s každou pojišťovnou, že pojišťovna neplatí všechno, ani když jsi pojištěný...

    mmch ochota amíků jít sloužit do armády je mimo jiné způsobená tím, že army veteran status má dopad i na zdravotní pojištění (a příspěvek na školné pro děti a další věci).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: hele, ten sytém mají nekonečně blbý a nespravedlivý a nevymyšlený. Ale nemůže to být z části neochota si platit pojištění?
    Teď si stěžoval nějaký amík na netu, že ho zdravotní pojištění za rodinu (on, žena, děti) stojí 700 dolarů za měsíc. U nás je 13,5 % z vyměřovacího základu. A nikdo s tím nic nenaděláme, platí se předem (krom nás osvč vyžírek :D). Platí v USA 13,5 % příjmů před zdaněním?

    Dohledala jsem, že mediánová mzda se pohybuje okolo 52 000 USD, průměrná 82 000 USD (roční).

    Debilní je, že si musíš zaplatit bez ohledu na výdělek celou rodinu včetně dětí. Prostě nemají ty státní pojištěnce.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ERRTU: jo, mám takhle vzdáleného známého, který přišel o dům proto, že se jim narodilo dítě s vážnýma komplikacema. Po týdnu na ARO umřelo - a pak jim přišly ty účty.
    To chceš.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    TRISSIE: po dokoukani nekolika dokumentu na tema "USA healt poverty" jsem ze srdce rad za vynalez zdravotnich pokladem a posilam vzpominku synovi Marie Terezie, Josefu II.

    nejvic me dostalo toto: v usa existuje spickova soukroma univerzita ktere sefuje pani, ktera dluzi statisice v dolarech, nema na sebe nic, byt je na manzela, auto na mamu, telefon na dceru a nikdo nehne ani brvou protoze tohle je tam normal. pani se totiz pred desti lety probrala po tydnu na aru kdyz ji srazilo auto na ulici. a prvni co ji sdelili byla vyse uctu za tydeni ostreni.
    takze ona proste poslednich 20 let nema nic co by se ji dalo sebrat, penize dostava na ruku a vsichni jsou s tim uplne v klidu. jen podle jejich slov jednou cca za 3 roky je ve skole halo protoze jeji dluh si zase preda jedna pravni kancelar druhe a ta zkusi jit delat na pani bububu. takze ve skole uz jsou nastaveny ze tam proste jednou za 3 roky prijdou prudit vymahaci, nedostanou nic a zas vypadnou. az 30% americkych bezdomovcu vytvoril nejaky brutalni dluh za emergency, nebo pobyt v nemocnici. ostatne jen vylet sanitkou vas tam vyjde az na 2000$.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Přiznávám, že nikdy neumím odhadnout porci jídla v Beasu...a už mne to trochu štve.
    Buď odtamtud jdu přežraná nebo mám za hodinu hlad. A to včetně toho, že si tam hlídám v jídle bílkoviny a zeleninu....a chutná mi tam, i pestré to je, ale ještě jsem nepřišla na ideální porci.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    radsi ne:))) este by se to vyplnilo
    1KA
    1KA --- ---
    Přiznám se že už jsem kokot a dělala dlouho, takže je načase zbavit se této frustrace.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Některý písničky písničky, třeba E.T., Bad Blood, Higher od Saturdays, mě ve verzi bez tý hiphopový sloky na začátku nebo uprostřed nebavěj až tolik...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Je mi na tom světě často pomateném vcelku dobře:)
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Všem okolo sebe už minimálně rok říkám, že Andrejko kandidaturu potvrdí až na poslední chvíli a je to tu, já se chystám si něj vsadit a to jeho zk*urvený vítězství alespoň zpeněžit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam