• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    PREKOTKA: já očistím kachnu a pak ještě když ji dám péct, tak cca po 20 minutách v troubě vytahuju kachnu a opět pinzetu, aby nikde nic nezůstalo. Je to asi nejčistější odpeření.. a jinak ano, i naše kachny přepeřují soustavně :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    přiznám se, že už jsem dvakrát musel podříznout srnu, bo byla zraněná a jinak nešlo, ale jestli bych říznul zdravý zvíře - nevim nevim.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ač jsem dřív řídila ve špičce přes centrum Prahy několikrát týdně a považovala to za relax, tak to vypadá, že jsem vypadla ze cviku a teď mě to spíš znervózňuje :-(
    JONY
    JONY --- ---
    Tünde Bartha mi přijde přitažlivá a sexy (mám prostě pro tenhle archetyp korporátní bitch slabost ač rozum ríká NE!)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LORD_DE_SEIS: premyslela bych, jestli ve velkochovu neroste min houzevnaty peri pro stabilnejsi a trvale optimalni teplotni podminky/jsou hybridi s jinym perim/preperujou jinak kvul8 min vyraznym zmenam v pocasi..?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    LORD_DE_SEIS: To nevím. Předpokládám, že chovají něco jinýho než pižmovky (dlužno říct, že mé kategorické konstatování se týká právě jich).

    Taky mražená kachna stojí o dost víc než kuře.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LORD_DE_SEIS: to ne ale urcite tam u kachen musi bejt pohotovejsi parta na vystupni kontrole po skubani nez treba u slepic/kurat. jak rika daniela, sou houzevnatejsi a protahlejsi tvar a skubacka na ne plati az kdyz se poradne sparej
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    DA_NIELA: je tak ze zvedavosti - jak to dělaj ve velkochovech? Na to přece musej mít nějakou strojní techniku typu škubačka...nepředpokládám, že tam seděj brigádnice s pinzetama
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Je mi neveselo, truchlivo. Ale to tady už bylo. Nejednou. A zase bude. Divím se, že sem překvapenej. Nemohlo to být jinak.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Skubacka je na kachnu k.nicemu. Kachna je jina nez husa nebo slepice a jak pise Prekotka, na jedny kachne je peri v ruznejch fazich zralosti prakticky neustale. Dobry spareni je zaklad, ani moc ani malo. Jako mezistupen se da udelat depilace parafinem. Kdyz se podari, na pinzetu uz toho nemusi zbyt moc. Bez pinzety to nejde.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOOMIX: heh, netušila jsem přiznávam se, že něco takového existuje :D
    Levnější na vrtačku
    �kuba�ka dr�be�e na vrta�ku JOSAS JO24 2099 K� - Chov na zahrad�
    https://www.lepsizahrada.cz/?item=skubacka-drubeze-na-vrtacku-josas-jo24
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PREKOTKA: a co škubačka? Ale je drahá no...

    Škubačky na drůbež | Líhně-inkubátory.cz
    https://lihne-inkubatory.cz/skubacka/
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    PREKOTKA: ja kupuji nějaký eko-bio. Myju tím i ovozel, ale na maso by se mi to taky nechtělo dávat.
    SARUMANKA
    SARUMANKA --- ---
    PREKOTKA: taky sem pinzeta team a přijde mi,že je fajn mít teplotu vody na spaření fakt kolem těch 70°C ne víc.. o saponátu sem v životě neslyšela. Četla jsem o solení vody a namáčení ve studené před spařováním.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: idk jar a podobně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: co chceš zjišťovat, viděl jsem to na husí zabijačce no a u tý husy se ten rozdíl už docela pozná.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: známá to dělá vodou s nějakým saponátem, aby se dostala až na kůži. a docela to funguje
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PREKOTKA: Smekám.

    Jedním z důvodů, proč maso nejím, je právě to, že tohle já nedokážu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: jak spařuješ to peří? obyč vodou?
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    Budu za čtrnáct dní volit Pavla ať se stane co se stane, ale ten kolektivní mentální breakdown části jeho fanoušků mi to dost znechucuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam