• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Mám stejný důvod.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SALVATOR: Campová estetika není pro každého no.
    Camp (style) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_(style)

    (Já se přiznám, že to taky v té nejortodoxnější (heh) podobě nevyhledávám, ale nějak mě ani nenapadlo se vůči tomu vymezovat. A samozřejmě The Rocky Horror Picture Show dám aspoň jednou ročně!)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MADIETTA: ano, je to seberealizace jako cokoliv jinyho.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: crossdressing je forma úchylky. Jako mohou to skrývat a bojovat s tím, ale žijeme v době, kdy se lidi mohou realizovat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mě drag taky vytáčí. Ale mě prostě jen proto, že mi vadí ta přehnanost, přitaženost za vlasy a přijde mi to v naprostý většině případů hrozně nevkusný.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PALEONTOLOG: je snad drag na stejné úrovni, jako když je někdo trans nebo nebinární? Je to něco, co někdo dělá, protože nemůže jinak?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SHEALA: tak já žádné drag queen nepůjdu říkat, že mě vytáčí pochopitelně. Chápu, že je to špatný názor, ale tady je to holt "přiznejte se".
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MADIETTA: mě to tak nepřijde ale! na druhou stranu mám pro mnoho lidí nepochopitelné věci, co mě vytáčí, nebo naopak zasekne, že "nemůžu otevřít mail".

    U mě to souvisí s tím, že jsem jako děcko zažila no... to co sem zažila. Neříkám tím, že si musela zažít něco ošklivýho. Ale jestli tě vytáčí drag, tak holt to tak máš, případně chápu, že se z toho někomu kroutí prsty.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    spojeni "naprosto accepting" a "straslive vytaci" mi nedava smysl :-)))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SPIKE411: Aby bylo jasno, já to nikomu neberu. Ale mně se z toho kroutí všechny prsty i chlupy na prsou.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Je i ženský drag.
    A nevidím důvod, proč by si někdo nemohl dělat legraci s hyper-feminity, stejně jako z hyper-maskulinity. Přijde mi to takové… úzkoprsé. 🙃

    RuPaulův globální Drag Race | | A2 – neklid na kulturní frontě
    https://www.advojka.cz/archiv/2022/2/rupauluv-globalni-drag-race
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: z jeho strany rozhodně ne.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MADIETTA: mám kolegu, který je drag queen a díky němu jsem se k této scéně okrajově dostala. Jeho vášeň k vymýšlení make upu, účesů, outfitů, jeho obdiv popových hvězd, rozmluvy s ním. Všechno to mě přesvědčilo, že to výsměch není.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MULTICAT: přiznám se, že ačkoliv jsem naprosto accepting vůči v podstatě čemukoliv ohledně sexuality a genderu a roleplay a tak dále, tak drag mě strašlivě vytáčí z principu, protože si myslím, že je to výsměch ženám a ženství obecně. Nikdo mě nepřesvědčí, že ne.
    ALESH
    ALESH --- ---
    wtf? IVF je nastroj a vubec nerika nic o tom jaky je kdo rodic. Naopak se da rict, ze kdo o dite tak moc stoji, bude se o nej starat (v prumeru) o neco malo lepe. Tvl. eugeniku jsme doufam prekonali uz.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ACIDQA: Mam v okoli dva pripady, kdy ma dite tak straslive spatnej start do zivota (i vlivem rodinne konstalace), ze bude zazrak, kdyz to aspon nejak ustoji. Ale pani proste nutne potrebovala dite, az se po mnoha letech to IVF podarilo a co s deckem bude ji netrapi. Ona ma pravo bejt matka. Ponekud mi takove pripady zvedaji tlak.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Donosit dite a prenechat, navic by bylo v rodine, klidne prispivat… to je skvelej start do zivota a zadelano na krasnou budoucnost a pevnou psychiku.

    Dal v tomto smeru diskutovat nebudu. Nemam na to energii a ani chut.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ACIDQA: V jakým smyslu?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja se priznam, ze pracuju v centru rodinneho poradenstvi a terapie s detma i dospelakama. Cist tohle ADELHAIDA: je pro me neco jako chuze po zhavy lave a nasledny ochlazovani v kyblu s hovnama.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ale tak hlavně důležité je, pokud se nikdo nemusí ptát někoho má souhlas se svým rozhodnutím.. Bohužel jsou země, kde potřebuješ souhlas většiny, aby sis mohl se svým tělem dělat, co uznáš za vhodné.... To bohužel vycházím z bigotnich postojů jiných lidí. No řekla bych, nikomu do toho nic není , ať se stará každý sám o sebe.
    LAZARIUS:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam