• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Můj táta pije na psychiatrický prášky, a pije hodně, protože zapomíná, že si "jednoho malýho panáčka" už dal asi osmkrát. A já nevím, jestli není lepší ho nechat (se rychle upít), protože druhá možnost je omezení svéprávnosti a umístění v domově se zvláštním režimem. Protože my ho prostě neuhlídáme:-(
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    NELLAS: to mas sice pravdu, ale zas aspon odevzdavas nejakou potravinu treti strane. Ale kdyz se me ted v lidlu pri kazdym nakupu ptaj, jestli nechci prispet na ohrozene deti, nebo co, tak me to vytaci nepomerne vic. Ciste financni sbirka, kterou by samozrejme v klidu celou zatahli sami (coz by na me pusobilo vyrazne pozitivnejs), ale ne. Oni budou vychovavat narod k participaci a otravovat s tim kdyz si jdes pro housku se syrem. Jak jeste hrajou na city. Proc nekdy neudelaj sbirku na plesnivyho bezdomovce? By bylo horsi "piarko". No nic... jsem tady doufam v samomluve a vybliti mozku?
    FINSON
    FINSON --- ---
    MICHELLEDANIELS: Samozřejmě, ode mě tady taky nenajdeš nic o tom, komu všemu a jak moc pomáhám.
    Takovéhle pokrytectví, o kterém píše Nellas, budu hejtit s naprosto klidným svědomím.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    FINSON: Ja se rozdam dost, jen to nepisu na nyx a nesbiram za to plusiky, ale proto si taky vazim jakekoliv snahy pomoc. Je fakt usmevne, jak to tu je natolik zapšklý, že se musi hejtit i pomoc. Ale určitě mate byt sami na co pyšní, kdyz si to dovolíte :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    a tusite, jaky maj ty retezce denni odpisy? ja jo, a proto povazuju potravinovou banku za kasama za prinejmensim sranj na hlavu spotrebiteli. prinejmensim.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MICHELLEDANIELS: A proto rejpeš a kritizuješ na Nyxu, chápu.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    FINSON: jak chces, tak hájim řetězce :D
    Hlavne si tam zitra nezapomeňte zajet pro ty předražený rohliky, abyste mohli pindat na to, že chce někdo pomoc a nedela to zadarmo nebo dokonce vydělá :)
    Sedet na Nyxu a mit na vse jen negativni urejpane kecy je totiž prospěšnější...
    FINSON
    FINSON --- ---
    HEJSEK23: Aha, tak tenhle důležitý střípek mi do skládačky chyběl, děkuji!
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    FINSON: spíš za tím bude to, že má Md potřebu za každou cenu bejt v opozici k Nellas (maj spolu nějakej hejtík) ... akorát že md z těch fajtů vždycky vyjde za bl.. ne, nic.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MICHELLEDANIELS: Odporovalas přesně tomuhle: NELLAS: takhle mi to přijde jako prachsprosté přiživení se na neštěstí jiných (nakupte víc, pro dobrou věc, my shrábneme všechny marže, hamty hamty, to jsme ale hodní).
    a pak k tomu ještě přidala MICHELLEDANIELS: A to ze na tom jeste na co vydelaji - i firmy a lidi musi z něčeho žít.
    - to jako hájení těch řetězců docela vypadá :-) Nebo to mám chápat tak, že ty nadměrné marže podle tebe dostanou ti řadoví zaměstnanci?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JONY: ja se priznam, ze lituju svy sentimentality a ze jsem oba rodice neposlal pred lefy do prdele, ted mam jen lripad dvou toxickejch manipulatoru, jeden horsi druhyho. jsem vycerpanej a 3 roky jsem nemel zadnej osobni zivot. poslat rodice do prdele je v zivote fakt potreba
    JONY
    JONY --- ---
    Někdy závidím těm, co mají nefunkční vztah s rodiči a zcela se s nimi vzájemně ignorují. Neřeší tak věci spojené s tím, že jim teď musím být nablízku, vidět jak se na nich podepisuje stáří a všechno to kolem. Je to strašně smutné a vyčerpávající. Stydím se za tyhe myšlenky, ale prostě je to náročné... :(
    KURE
    KURE --- ---
    MICHELLEDANIELS: nebo 95%
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    FINSON: nehajim řetězec. Uplne jinak přistupuje k praci dobrovolnik a úplně jinak placený zamestnanec. Pokud chceš nekde nejaky řád, nemuzou to delat jen lidi dobrovolně zadarmo.
    A ze si nekdo udela reklamu... kdo dneska nepotrebuje reklamu? I neziskovky z verejnych sbirek bezne financují sve PR a často to byva neco kolem 5% rozpočtu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MICHELLEDANIELS: No jo, zase jednou jsi nepochopila, co chci říct, v pořádku.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MICHELLEDANIELS: Psát o morálce a odpovědnosti v obhajobě nadnárodních řetězců, o nichž se relativně nedávno zjistilo, jak si zneužitím krizové hospodářské situace brutálně vydělaly na svých zákaznících včetně těch chudých, to chce fakt mimořádný morální kompas 😉
    KURE
    KURE --- ---
    MICHELLEDANIELS: logiku to má, ale jinou než tu snažíš fabulovat.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    NELLAS: ze to ma svoji logiku a ze kritizovat umi kazdy.

    Příklad: Člověk nepůjde, nekoupí jednu konzervu a nepobezi s tim na místo, kde to může darovat. Ale hodně lidi by si mohlo říct "proc nekoupit jednu konzervu a rovnou ji tu nenechat potřebným?"
    A to ze na tom jeste na co vydelaji - i firmy a lidi musi z něčeho žít. Ono to taky trochu souvisí s morálkou a odpovědností.
    KURE
    KURE --- ---
    NELLAS: mě to připomíná ty výzvy pracháčů, jak mají ostatní přispět na nějaký chudý. A ještě si na tom honí reklamu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MICHELLEDANIELS: Nejsem si jistá, co se mi snažíš sdělit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam