• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GIOMIKY: Běžně mi žáci hrajou tohle a nikterak se neplašej...

ERVIN
    ERVIN --- ---
    Mám na mysli dvoučtvrťovej, protože starý polky se tak psaly a hrály. Počítaj se osminy. Raz-a dva-a. Mohlo by to bejt i raz dva tři čtyř. Důlžité je, že to je sudé dělení
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Ja vidim dal, dohlidnu az k zeli.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    DA_NIELA: taky bych rekla spis raz a dva, raz a dva...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DA_NIELA: jako jo, ale spíš na dvě...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ERVIN: diky, mela jsem takt a dobu za jedno :) My na to tady jeste přijdeme a vsichni pak budou hudebně vzdělání :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    GIOMIKY: zrovna Nanynka jde do zelí na čtyři doby.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MICHELLEDANIELS: tři čtvrťové noty v jednom taktu. Dobu obvykle nejčastěji chápeme jako čtvrťovou notu (nebo podle dohody třeba půlovou, když je to tak dvoupůlový)

DJs budou znát spíš 4/4. Nebo že by tu byli nějaký DJs co mastěj Walzy, valčíky a menuety?
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GIOMIKY: nebo polka na dve doby - tu mam rada, protoze jedinou umim :D... Ano, jeste ti co zažili taneční, by mohli byt doma
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MICHELLEDANIELS: nehraji tedy podle not, ale vi, co to je počítat si doby (doplnění pro rejpaly)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: tři noty čtvrťové v jedne době Verim, ze Dj's budou vedet :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ERVIN: Já vím. Psala jsem to, než jsem šla spát, takže jsem nedodala, že 3/4 takt nemá čtvrtou dobu :)
    Každopádně by mě zajímalo, jak to znělo špatně, že se to dá svést na takt.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    ADELHAIDA: taky bych se klonil k tomu "krleš" , protože takt může být třeba i 2/8, 3/8, 6/8.... a nepamatuju si, že bychom někdy před písní řikali "šest-osm"
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    NELLAS: Tady máš ale tvz předtaktí. To je ta osamocená nota před první taktovou čarou. Ideálně odpočítat jeden takt celý a za druhéh první dvě doby, aby na třetí už bylo předtaktí.

raz, dva, tři, raz, dva. My tři krá-lo vé
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Já ještě opravím. TříČTVRŤOVÝ nebo čtyřčtvrťový takt udává to, jak budeme sladbu vnímat, tedy budeme-li si počítat raz-dva-tři nebo raz-dva-tři-čtyř. Před skladbou se odpočítá jeden takt dopředu kvůli tempu, tedy rychlosti jak noty hrát (tedy jak rychle hraju noty ČTVRŤOVÉ)

Tříčtvrteční jsou kalhoty.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    tři, ctyři za mejch mladejch let nbylo možná k ctyřčtrvťovýmu taktu, ale z hraní na klavír mám taky trauma, a mohu se mýlit.

A jinak ano, je to anby všichno začli najednou
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Teda udání tempa a taky aby všichni začínali najednou. Protože pokud hraje víc lidí bez dirigenta (který jinak ten předtakt odmává), tak se bez nějakého tři dva jedna teď fakt nechytí najednou.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADELHAIDA: Já si doteď myslela, že to znamená udání tempa.
    Každopádně Tři králové jsou očividně ve tříčtvrtečním taktu a takt nemá úplně vliv na to, jak se co hraje. Jak to zahrál jinak?

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ADELHAIDA: Tohle by bylo skoro až na anketu, kdo to věděl. Já si to myslela zrovna tak jako Ty. :-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Jediný, co mám ráda na Vánocích, je cukroví. Ale pekla jsem jen jednou v životě. Linecké. To domácí, vlastní, není ono!
    Přála bych si dostat degustační krabičky z různých zdrojů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam