• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Přiznám se, že si čas Vánoc opravdu užívám a narozdíl od jinejch věcí, dokážu vyfiltrovat všechen ten kejč a záplavu blbin. Rád bych byl ještě rezistentní vůči koledám, jejichž akustickej smog mě jako jedinej trochu sere ale co už. Nemusim dělat někde, kde to rotuje celej den.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MEI: ja take po sobě maily čtu, raději i několikrát. Perfektně napsaný text, no a pak posilam druhy email s přílohou. A čím víc se babrám v textu, tak o to spíš zapomenu přílohu.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Já si po odeslání své maily nečtu, ale čtu si je několikrát před odesláním, abych se ujistil, že tam nejsou žádné chyby, že jsem na nic nezapomněl a že je vše napsáno tak, aby si to čitatel třeba nemohl vyložit jinak.
    Stejně to mám u psaní příspěvků na nyx. Proto většinu nakonec ani neodešlu, protože buďto mě někdo v reakci předběhne a nebo nejsem s výsledkem dostatečně spokojen. Bohužel to žere celkem dost času. O to víc mě pak mrzí, když někdo můj mail či příspěvek nepochopí nebo si ho špatně vyloží, třeba jen kvůli tomu, že si ho pořádně nepřečetl.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SALAMAN: v roklich a rybnikach pobliz mist starych bitev se toho da taky dost najit:))
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MEI: nebo proto, ze checkujes preklepy? :)
    MEI
    MEI --- ---
    Většinu mailů, které odešlu, si po sobě zvonu čtu.

    Protože píšu dobrý maily.

    Trošku narcis, co? :-)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    NEI: Sbírám militárie, takže jedině bazar :)
    NEI
    NEI --- ---
    SALAMAN: Doufám, že ale sbíráš jen starý věci z bazarů.
    Protože jestli sbíráš jakýkoliv nový věci, tak jsi taky zátěž pro planetu ve stylu pár rozsvícenych světýlek ve městě. ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GREAT_R: Vidíš, já si zase zapomněla nechat v práci pár krabiček pro tyhle příležitosti jídla v kanceláři. Většinou to někdo z organizačního týmu obejde a říká, abychom si vzali jídlo i domů, ať to tam nezůstane. A já to pak nemám jak odnést.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VERSONNENHEIT: My sběratelé máme "ježíška" po celý rok a nepotřebujeme k tomu nějaké trapné pánbíčkářské tradice :)

    Hrozně mě sere, jak je všude na ulicích ta kreténská vánoční výzdoba. Kolik to muselo stát peněz, kolik to sežere energie a jak to zhoršuje světelnej smog. Proč je na každé lampě dementní andělíček nebo kometa? Proč?
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Na firemní akce s rautem si beru plastový misky. Nikdy se to nesní všechno a já mám oak druhej den co do huby
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NELLAS: Tohle vše, plus zástupy dospělých lidí, kterým cca v polovině listopadu přeskočí, regredují do dětských let a začnou hrát hru na Ježíška, aneb když si něco chci koupit, tak "to asi letos donese Ježíšek", anebo potřebuji zabalit dárky, "ale Ježíšek zabalí", a "Ježíšek napeče". Chápu to u rodičů dětí, ale tvl že si tyhle hovna jedou i bezdětný v reálu, i různě po internetu mě zaráží.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELLAS: na tohle období tu máme hezkou písničku

    Sodoma Gomora - Zasraný Vánoce OFFICIAL VIDEO
    https://youtu.be/FyldmwR2-WU?si=bT-YeaIYEGTIITDB
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nevím, jestli se to smí říkat veřejně, ale nemám ráda Vánoce. Nemám ráda nucení čehokoliv, a Vánoc jsou každoročně plné... vlastně všechno. Vím, že je to každý rok, a mohla bych si zvyknout nebo se s tím smířit, ale nevím, proč bych měla.
    Každý rok je celý prosinec tématem konverzací, kdo má kolik dárků, cukroví, příprav, jak je kdo uhnaný či neuhnaný, co plánuje dělat na svátky (jako by plány byly něco povinného), kolik bramborového salátu kdo sní.
    Všude dekorace, vánoční hudba, vánoční veselí, vánoční přejídání se za každou cenu. Sem tam u někoho číhá nefalšovaná radost z času stráveného s blízkými, z takových lidí mám radost, ale ti zároveň nejsou ti, co vykřikují, jak si Vánoce užijí, kolik toho mají či nemají a kolik toho plánují či neplánují.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ADELHAIDA: WOW!

    Tohle si zaslouží ode mě víc než lajk, ale i kočku.

    kočka je teda všechno než asistenční :D

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Musím se přiznat, že jsem vcelku hrdá na svého zaměstavatele. Má docela dobrý ESG a mimo jiné je i partnerem projektu https://patystupen.cz/ , který mapoval, jak by to vypadalo, kdyby lidé s postižením dostali tolik asistence, kolik potřebují.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAR_TINA:
    On ten přispěvek na péči asi počítá s tím, že lidi nechoděj na wecko. Nebo prostě spočítá že chození na wecko zabere (zdravým) lidem dohromady hodinu času denně, tím pádem když přispěvek na péči pokryje 2.9 hodin, tak je ještě hromada zbylého času?

    Inu, pokud by člověk trávil na wc jednou denně hodinu v kuse a stačilo to.

    Aktuálně nemám sílu zjišťovat, jak ten systém funguje z hlediska potentátů co po tom rozhodují, mohlo by mě to rozhodit natolik, že bych spadla z vozejku.

    Na přeladění:
    S pomocí asistentky jsem upekla perníčky bezlepkové řemeslné fitness crunche . S tím že tiesto jsme koupila na rohliku, kuličky jsem uplácala já, vločky sypala já, 2/3 kuliček rozmáčkla asistentka, čas na pečení hlídala asistentka, plech sem vymazala já a asistentka mi ho předělala na stůl. A pečení byl můj nápad, ne aktivizace nařízená pracovníkem ústavu. Cejtila sem, že potřebuju přeladit od rymiček na který se dá umřit a pádu a zrušenejch akcí. Víš co je nejlepší? Že asistence můžu říct, já už nemůžu, vemte to za mě. V mým životě strašně důležitej moment.

    Tohle je výsledek

    Jo a začínám mít paraniou, že mě někdo udá na uřad práce, že přece nepotřebuju žádnou dopomoc, když si i upeču perníčky.

    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    MAR_TINA: V Noře na tom makáme :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SCHWAB: určitě!
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    SHEALA: 100 666 by taky šlo, ne? :*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam