• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    JONY
    JONY --- ---
    JONY: v tomto kontextu proč se ještě nepodělit o nějakou tu vzpomíku na svatokopecké prarodiče, co jsme tak milovali. Děda se v mládí díky své práci a zájmům seznámil se spoustou zajímavých a známých lidí a my si odnesli spoustu skvělých příběhů z jeho, babiččiných a matčiných vzpomínek.

    Třeba babiččino vzpomínání na Jakub Demla a její naprosto trefnou a výstižnou Demlovu chrakteristiku: "Deml to je jako krásná zahrada plná růží. Přijdete blíž a zjistíte, že pod každou růží je pořádně nasráno." :-)

    Potom třeba vzpomínka na to, že když se děda vrátil z návštěvy u Josefa Váchala, tak měl od babičky zakázáno vstoupit do domu. Musel potupně na dvůr k pumpě, babička vytáhla necky a děda se musel umýt na dvoře u pumpy a všechno oblečení nechat v neckách, protože jednou když od Váchala přijel tak si přivezl vši a blechy. :-)

    A abych opustil vyměšovací historky a ukončil to na vážnější a smutnější notu.

    Když se děda s babičkou stěhovali ze Svatého Kopečka k nám, tak jsem s dědou jeden z posledních srpnových dní jel vlakem do Litovle a odtud do Myslechovic. V mládí byl dědův nejbližší přítel Jan Čep. Pamatuji si, jak mi v Litovli a následně v téhle hanácké vesničce vyprávěl, jak se s Čepem seznámil a co spolu prožili. A nakonec jsme došli k takovým božím mukám kousek ze Myslechovicemi na mírně vyvýšeném místě v tamní rovině mezi polemi. Děda mi tam pověděl, že přesně na tomto místě, kam Čep rád chodíval, se s ním viděl naposledy. Ještě se domlouvali, jak za pár týdnů přijede do Hrušek na Slovácku (odkud děda pocházel) na hody, na které společně jezdili. Ale k tomu už nedošlo, protože emigroval. A v rámci utajení o tom dědovi neřekl. Tohle dědu až do smrti strašně moc mrzelo a bolelo (byť důvodům přísného utajení rozumněl).

    A když děda zemřel a my procházeli jeho věci, tak měl veškerou svoji písemnou pozůstalost dokonale roztříděnou a úplně nahoře byl jeho dopisy s Janem Čepem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    K salamove pizze piju mliko ze sklenicky. A naucila jsem to i deti a manzela.

    Ja sama k tomuhle zvyku prisla behem studia v USA, jednak jsme to takhle fasovali k obedu v jidelne (taky meli mliko do skol zdarma), a i v rodine, kde jsem bydlela, se to takhle servirovalo. A je to fakt dobry ;-)
    JONY
    JONY --- ---
    ...mám slabost pro různé nechutné historky, kde figurují extrementy a vyměšování. Matka tomu říká "vyměšovací historky".

    Nejspíš mi tyhle geny předal dědeček. Doteď se sestrou vzpomínáme, jak jsme s ním jako malí na Svatém Kopečku chodili na procházky po okolních lesích a vždy když jsme míjeli jedno konkrétní místo pod radíkovskou věží, tak neopomenul vytáhnout story, jak tam kdysi šel s babičkou a ta uviděla na zemi pohozený kapesník. Jala se ho zvednout, když tu zjistila, že pod kapesníkem je hovno. Ale ani to jí nezabránilo kapesník sebrat a doma vyprat. Což teda byla imho zcela vyfabulovaná story, protože babička sice byla "spořivka", ale zároveň úzkostně čistotná.

    Ale to bylo zjevně jedno, děda si prostě tu story vždy neodpustil a my jsme ji milovali. :-)

    Je zajímavé, že nás ale nikdy nenapadlo se zeptat, aby nám doma ukázal, který je to kapesník... :-)

    Inu vyměšovací geny...
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    _ALEXA_: V tom pripade me uz potencionalne tesi to, ze stat se neco takovyho u nas, tak pratele moji manzelky se ani nedozvedej ze sem natah backory 😁
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: babička o dědovi taky mluví moc hezky.
    že ji svými neustálými zálety dohnal k dlouhodobému alkoholismu, to nechává stranou.

    ale tak je jí přáno, co člověku pomůže furt se točit na něčem blbém a smutném, když už to stejně nejde změnit?
    (i jako kurevník nebyl až tak špatnej manžel, dříč v práci i doma, dobrej otec... a šlo mu vždycky jen o zásun, ne o vztah, takže když kvůli problémům se srdcem zásun přestal být ve hře, celá tahle etapa jeho života skončila a těch posledních pár let měli moc hezkých)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    _ALEXA_: to, co říkájí lidi o svých partnerech před kámoši, a to, co žijí a cítí doma, bývá někdy překvapivý rozdíl. No a samozřejmě, že jí začalo chybět to dobré a ma blbé ráda zapomněla.
    JONY
    JONY --- ---
    vždy když ráno vidím ten počet tablet co musím sežrat, tak mě přepadne pocit naprostého zmaru...
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    ACKO: Moje známá dává takto láskyplné vzpomínky na muže svého života pravidelně. Po mým kámošovi jí zbyly dvě děti a ona mu posílá prostřednictvím FB k různým výročím vzkazy, srdíčka a tak. A mě to nebetyčně sere a seru i sama sebe, že jí nedokážu dopřát tu pozornost a útěchu a místo toho mi přijde, že tu jeho smrt dření a že jejich manželství spojovaly už jen děti. On ji ani nebral mezi kámoše, protože na něj pořád štěkala. Pak si vysvětluju, že v jejich manželství přece musely bejt i hezký chvilky a že je normální, že si ho teď lehce idealizuje, a připadám si jak největší kráva.

    Jdu si ji zablokovat, nechápu, že mě to nenapadlo udělat dřív.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACKO: coz vzpominat na nekoho, ale kdo bude vzpominat na nas? :)
    THEPRESIDENT
    THEPRESIDENT --- ---
    ACKO: LOL
    ACKO
    ACKO --- ---
    Moje známá dala laskyplnou vzpomínku na muže svého života, který ji před rokem zemřel. Přiznám se, že nemám muže svého života, na kterého bych takhle emotivne mohla vzpomínat, to mi dnes přijde smutné.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ta francouzská verze je asi lepší
    LOL (2008) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/254029-lol/prehled/
    ovšem přidávám i tu US verzi
    LOL (2012) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/282120-lol/prehled/
    SITH
    SITH --- ---
    chtěl jsem to tu lolnout, ale raději to tu Laughing Out Loudnu
    ENDER
    ENDER --- ---
    Casto se mi stava, ze na nyxu minu nejakou zasadni okamzitou debatu a myslim si, ze o neco prichazim. Obcas ty debaty chytnu a byl bych radsi, kdybych je minul. Vypada to, ze nevim co chci..
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    To je tak smutný!
    BARBARELLA
    BARBARELLA --- ---
    Nyx je opravdu totální dno, ještě že nám tu některá ID svojí prudkou inteligencí zvyšujou průměr, protože jinak se tu ty zadaný muži sami nevoprcaj!!!
    LOGO
    LOGO --- ---
    HA HA, válím se smíchy po podlaze
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    LOL
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Ještě nějaký neinteligentní debil to tu napíše?

    LOL
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    MEGALOL!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam