• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    já prostě nemůžu vystát ty barefoot boty prostě to vypadá jak pro postižený a ty lidi v tom vypadají jako postižený
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Taky se mi vždycky jednou za čas zdá, že musím k maturitě. Sedím před školou, zrovna jako tehdy, potím se v trapně konzervativních hadrech a kouřím cigaretu, taky jako tehdy. A říkám si "klid, holka, vždyť máš do prdele velkej doktorát, to tu maturitu snad nějak s odřenejma ušima uděláš, ne?" Příšernej sen. Vždycky jsem fakt ráda, když se z něj probudím.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    V rámci svého komplexního PTSD si strašně moc věcí z jednoho období svého života nepamatuju. Obvykle mi to nijak zvlášť nepřekáží, naučila jsem se fungovat bez těch informací, a chybí mi akorát občas v terapii.

    Jedna z oblastí, ve kterých jsem toho zapomněla fakt hodně, je umění, se kterým jsem se v té době setkala, zejména hudba.
    Takže když jsme s K.2 šli na koncert Progresu 2 a já si pustila Planetu Hyeronima Bosche II, dost mě překvapilo, že tu skladbu znám - jméno interpreta ani skladby mi nic neříkalo, dokud jsem ji neslyšela.

    No a teď na mě vyskočilo něco od Kiffness, tak jsem se zaposlouchala, a najednou jsem si vzpomněla na Winston Crying On the Bathroom Floor a Princess Chelsea a teď to poslouchám a přijde mi úplně hustý, že mozek dokáže na několik let naprosto znepřístupnit takovou spoustu dat, a pak najednou cvak - a já si vzpomenu na všechny texty z alba The Great Cybernetic Depression.

    Přiznat jsem se přišla hlavně k tomu, že mi přijde naprosto fascinující moje vlastní chybný fungování mozku, a strašně ráda tuhle část sebe studuju.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    1MALALISTICKA: to je nahodicka. nedavno se mi zdalo o tom ze za mnou prisla nejaka komise a ze doslo k nejake chybe takze mam dve moznosti: bud nastoupit do konce roku zpatky na stredni (mam po ctyricitce) a znova udelat kontrolni maturitu, nebo odevzdat maturitni vysvedceni a jit zivotem dal jen s dostudovanou zakladkou :)
    lepsi uz bylo jen kdyz sem se rano vzbudil a zjistil ze jsem umrel. ale jinak mi nic nebylo. zbytek dne jsem travil volanim do prace jestli tam muzu dal chodit i po smrti, zjistovali jsme jestli zena ma narok na vdovsky duchod i kdyz ja dal normalne funguju, a jestli jako mrtvy muzu dal bydlet v byte s rodinou apod.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SALVATOR: A tak u tech to byl asi i zamer ne? Nebo aspon castecne. I kdyz mozna cela Chytilova byla stvorena k tomu, aby lidi srala.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    NICOLLETTE: myslíš v rámci režie? vůbec. Případ je přesně ten případ filmu kterej mě strašně sere
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    OPERAHYPNO: ani Juráček??
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MAR_TINA: Tenhle film mě strašně sral.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    OPERAHYPNO: Taky nemám rád Chytilovou a její filmy, ale Kalamita je supr.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Ježíš, tenhle film mě obzvlášť sral.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    MAR_TINA: tak ten přesně mě triggeruje tím jak je natočenej ale i obsahově, prostě totální pejčovina (overhyped k tomu navrub) - za mě. Ale mě nová vlna vůbec nebaví, to je všechno taková umolousaná nuda, žádnej poctivej film
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OPERAHYPNO: A Sedmikrásky, čistá nová vlna.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    ACKO: faunovo je samozřejmě fajn film, podle skvělý předlohy. Kopyto mě nechytlo a to ani přes sklepácký obsazení
    ACKO
    ACKO --- ---
    OPERAHYPNO: Kopytem sem, kopytem tam, Faunovo velmi pozdní odpoledne taky blbý?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    MAR_TINA: když jsme v tom přiznejme se, tak můžu: Já mám s většinou jejich filmů problém - prostě mi to nějak vizuálně strašně sere (ja vím měl bych to vyhjádřit nějak konkrétně a sofistikovaně, ale tak) a u některých mě to i přijde takový nactiutrhání tomu tématu, nebo záměrný zkreslení reality. To mě asi nejvíc triggeruje na panelstory, který je vždycky ještě poředkládaný jako "musíš vidět". Za mě jsou její nej filmy Kurva Hoši, protože to je prostě dobře udělanej filmovej příběh se vším všudy, Praha - neklidné město evropy, protože dramatickej dokument o městě a architektuře nějak tý formě rychlo-švěnků kombinovaných se statickými záběry a narátorem s dramatickým přednesem nějak sedne a pak zde zmíněnej Šašek a Královna a to především kvuli hereckému umu Polívky a filmařský minimalističnosti, kteoru si takový "víc-drama-než-film" dílo ale vyžaduje.
    Vedle toho kdykoliv vidím nějký záběr z rozhovorů s tou paní, něco o ní čtu, slyším herce jak vzpomínají na práci s ní, nebo jak se stvárňuje (negativně) v Kamenným mostě od TV, tak prostě musím seznat, že je to skvělá osobnost a čupr baba, což - mám dojem - by mnoho lidí netvrdilo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OPERAHYPNO: miluju chytilovou. I filmy i osobu.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    OPERAHYPNO: jo, já vím, že Chytilovou nemusíš. Tak pak dej vědět.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    MULTICAT: já neznám Kalamitu, tak díky za tip. A to je velkej tip, protože filmy Chytilový většinou nemůžu ani cetit, pokud je nezachraňuje někdo jako Bolek Polívka - takže to mám znát dávno a šoupat nohama lol
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    OPERAHYPNO: pravda, na to jsem pozapomnela :) super film.

    Ale u mne Kalamita vede i tak.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    MULTICAT:
    pravděpodobně nejzásadnější Polívka pro mě je pak tady -
    Šašek a královna (1987) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/1541-sasek-a-kralovna/prehled/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam