• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: mě přijde že takhle hrozně by to vypadalo i u nás. Ale je fakt že kdyby byl natřenej jenom ten růžovej a ostatní ne, bylo by to ještě horší.



    ELIZHANNAH: imho to je jen o zvyku. ty "víš" že do španělska/latinský ameriky patřej živý barvy, tak ti to přijde ok, stejně jako "víš" že do čech patří ucouraný šedivý a kdokoliv kdo vyčnívá z davu a není modelka v profi outfitu vypadá divně. (ta modelka vypadá taky divně, ale dobře divně)
    Nemyslim si že typ pleti je nějaké omezení pro barevný věci:

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: já bych to nazvala "jiná poetika" :).
    A na ty povídky se těším ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Tohle je teda příšerný s barvama i bez něj, trn pastel aspoň trochu sráží tu předměstskou bezútěšnost. Možná kdyby se v Česku pastelem natřely nějaký takový ty hnusný baráky uprostřed vágních poloopuštěnejch terénů bejvalejch nádraží nebo fabrik, mohlo by to bejt adekvátní srovnání.

    Jinak ta fotka je velmi literárně inspirující, úplně vidím všechny ty malý lidský tragédie, co se tam už po generace odehrávají. Tak hlavněže ve vedlejším klubu zrovna řešíme klišé, žejo :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HAR4NT: prý Mayville NY, dobrá trefa :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: to je Pennsylvanie, nebo Moldavie?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tady jsou pastelové barvy na mizerné nekvalitní zástavbě, které by v českém satelitu vypadaly strašně. A tady ne.

    1) všechny domy jsou pastelové
    2) mají další členění fasády - jiná barva oken, dveří, podbití
    3) ty zdi mají strukturu. Sice proto, že jsou mizerně postavené z levného materiálu a bez zateplení, ale dělá to lepší dojem

    A taky dělá dojem světlo a fotka.

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: tak průměrná Španělka má taky poněkud víc pigmentu ve vlasech a očích než průměrná Češka, takže ke Španělce ta výraznost barev na oblečení prostě půjde lépe, kdežto Češka se v něčem podobně barevném prostě ztratí, v kontrastu s tím bude vypadat nevýrazně... Česko je "vyblitý", protože jsme světlí :) Podívej, my máme u nás na vesnici paní, která pochází ze západního pobřeží Afriky. Nosí krásně barevné oblečení, jasně modrou, jasné barvy čehokoliv, vypadá to na ní skvěle. Vzít si to já, tak zaniknu, po ulici by chodilo jenom to oblečení a já bych se rozplynula.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ARGANNAH: Nás dům (cca 100let starý) byl zelenočervený, dnes už je jen podivně zahnědlý a člověk by jen těžko vytušil, jak to vypadalo. Už se těším, až budeme dělat fasádu podle původních plánů :D.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Barvy a ornamenty, jo? :)

    Taková normální rodinka 2
    https://www.youtube.com/watch?v=8VOhrmKppS8


    Taková normální rodinka 4
    https://www.youtube.com/watch?v=e71YC_e_A74
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: a to já bych klidně do ornamentu šla!

    Máš pravdu s těma barvama, ale tak to není jenom české specifikum, velká část Evropy je dosti monochromní :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Díky za dobrej tip :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ARGANNAH: určitě chceš mít okenní výklenky světlé/bílé, ne v barvě fasády. Teda pokud nechceš mít doma barevné příšeří.
    My si je svévolně natřeli na bílo a je to obrovský rozdíl.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jo, o tom se taky hádáme. Já bych se kolem těch oken vyblbla klidně i s nějakou šablonou nebo ornamentem, ale muž je přeci jen větší konzerva než já a chce to jednolitou barvou. Možná je to dobře, aspoň někdo z nás musí mít trochu rozum. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: udělejte okenní výklenky světlejší nebo bílé a takový ten rámeček okolo bílý, hned to je lepší. Ano, lepší je to zkusit v tom fotoshopu :).

    On je rozdíl i v materiálu, norská prkna snesou tmavočervenou, český polystyrén špatně. Hlavně jsou ty fasády obří nečleněné plochy a to dělá taky jiný dojem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BERUSKA_CA: Myslíš takovou tu neviditelnou šedivou, jak to skoro vypadá, že to někdo natřel základovou? To je hrozný.
    Jeden takový pickup jsem (asi docela hustě ) odřel. Couval jsem podél něj, podle zrcátka mi přišlo, že je všechno ok, a doma jsem pak na PZ blatníku našel odřeniny. Chudák měl asi docela škodu, vypadalo to draze a nově.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    FUNTL: Je to jenom nezvyk. Dtto to oblečení. Nepotřebuješ ani na rovník, stačí třeba Španělsko. V Madridu je po většinu roku zhruba stejně nechutně jako tady, žádný rovníkový světlo nebo co, ale Španělky se těch barev nebojí. Na rozdíl od Češek, co jsou šedý, béžový a černý a pro který vrchol experimentu jsou červený boty nebo rudá rtěnka. A jak ty barvy moc neprovozujem, tak pro ně taky holt nemáme takovej cit a neumíme to s nima. Takže fasády holt máme buď nudný nebo naopak šíleně přepálený, když se někdo proti tý vyblitosti nějak náhodně vzbouří a samozřejmě to zvoře.

    (Abyste rozuměli, už dva roky se s mužem hádáme, jakou barvu dáme na fasádu. I jsme objížděli širý okolí a koukali, co kdo má. Nikdy do ty doby jsem si v plným rozsahu neuvědomila, jak vyblitý to Česko vlastně je. A do toho někde prásk, sytá višňová růžová nebo ostře smaragdová. My teda asi budem světle fialový, ale ještě uvidíme.)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FUNTL: Na severu to funguje taky. Jestli ono to spíš bude těmi neforemnými domy s divnookny.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ARGANNAH: jenže klima a světlo kolem rovníku funguje nějak jinak než v našich zeměpisných šířkách.. Zatímco tam ty křiklavé barvy vypadají docela odpovídajícně, tak u nás jak v kontextu přírody (bouganvilie versus co já vím kopretiny) tak i nasvícení to pak je jako pěst na oko. Já na to přišla v první řadě při dovozu nějakého oblečení, které barevně fungovalo v Africe nebo v Asii, ale doma prostě vůbec.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KURE: Vesly tu do mody sedy auta. Zasadne obrovske SUV, barva neni leskla ani matna, jen jako kdyby to nekdo natrel paselkou. Straslivej hnus.
    KURE
    KURE --- ---
    Nejhorší jsou šedý. Všechno je šedý. Domy, auta, nabytek, dlazdice, povlečení, Všechno. A kde to jenom trochu jde tak i imitace betonu.

    Vedle toho je uřvaně zelená ještě dobrá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam