• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    NOFNAK: jsem stejný tým. Ač jsem několik let pracovala na Lince důvěry fakt ráda, tak telefonování je teď pro mě poslední volbou mezi formami komunikace. Nevím, jestli mě "poškodila" jistá vycvičená citlivost na to, co všechno z telefonu slyším, ale uvolněná jsem do telefonu jen s pár nejbližšími lidmi.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GREAT_R: národní podniky, kde sedí 20-30 let ti stejní nejsou výjimkou. Jsou lidi, kteří řeknou, že si za ty roky na změny zvykli, ale jsou ti, kteří ti pri každé příležitosti hodí klacky pod nohy. A nějaký vnitřní kodex? Tomu se můžou vysmát, když sedí na dobré židli.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    BERUSKA_CA: Tohle jsem teď trochu řešil s jedním známým, kterej si nebyl schopnej sehnat job, kde by vydržel zkušebku a jeden z problémů byl, že už z něj byl dávno otloukánek a vysloveně už šikanu na pracovišti přitahoval tím, že se choval nestandardně. Ale teď naštěstí skončil u korporátu, kde maj aspoň jeden z těch kodexů, kde mají definovaný konfliktní chování na pracovišti a kontaktní osoby, co maj za úkol tyhle věci interně vyřešit a nezamíst to pod koberec. Ale od nenadnárodních podniků bych tohle neočekával.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    KAIAFOX: Celkem mě ta neúcta k mladým kolegům sere. Tady v IT jsou to často mladší kolegové, od koho se daj věci nasát, protože ještě pořád znaj nejnovější věci, který já se nestíhám učit. Taky maj spoustu energie oproti mě, kterej řeším, jak nevyhořet. A maj dobrou hudbu a hezky se oblíkaj.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    VERSONNENHEIT: Mne z CR. Vsude je neco, ale kdyz vis, ze kdyz ti prokazou sikanu, bude se ti jine misto hledat mimoradne spatne, lidi se zacnou aspon nejak kontrolovat. Navic v nekterych zemich ma sikana vetsi tradici.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Navzdory tomu, že je telefonování jedním z významných rysů mé práce, nedělám to zrovna rád. V práci to ještě jde, ale v sobě volna vyloženě s nechutí (pokud nevolám drahé).
    Nejvíc mi vadí, když volám zpět neznámé číslo a to zrovna hovoří. Tedy mohu čekat otravný telefonát kdykoli znovu.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    VERSONNENHEIT: a nejhorší je, že spousta lidí tohle vnímá jako funkční systém...
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    MLIKARNA: mmch, to je jedna z těch o kterých mluvim :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    BERRUNA: No celkem mě mrzí, že se dozvídám, že se to za ty roky neposunulo a nezlepšilo, páč já nastupovala do svojí první práce skoro před 20ti lety (tyvole !) tudíž zřejmě ty holky, který byly v té době v mém věku už přešly ze šikanovaných do role šikanujících.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Díky bohu, že si nás tenkrát berruna převzala od ty protivný ženský...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BERRUNA: Ufňuknutí si někdy fakt pomáhá, člověku se uleví :)
    Drž se.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    EMAET: dost bylo mého fňukaní, nebudu tím tapetovat nyx. Zvednout hlavu a vzhůru do práce Berru.
    Všude je asi něco, vím, vím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: jenže ty ruce potřebuje zdravotnictví, pacienti a šéfová, která staví služby. Kolegyně vzájemně nemají bohužel pocit, že se potřebují.

    Máma byla úplně vyhořelá z místa vedoucí laboratoře. Protože to tam roky rozkládala jedna specialistka (to není nadávka, to je zvláštní postavení, není v systému laborantů ani doktorů a má jiného šéfa než ty laborantky). A právě nastavení procesů neumožňovalo ji nijak usměrnit a vymezit její pravomoci a podřízenost. Naprostý zoufalství.
    EMAET
    EMAET --- ---
    BERRUNA: tohle je bohužel běžná praxe úplně všude. Slýchám to od sester na oddělení, zažila jsem to sama v laboratoři...
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KAIAFOX: přesně tak!
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    BERRUNA: No tohle mě upřímně překvapuje.. v době, kdy je zdravotnictví vděčný za každou sílu a ruce, který jsou ochotny dělat, by to mělo být snad trestný.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Já si spíš posteskla nad pracovním kolektivem a nad tím, že starší kolegyně šikanují mladé holky. Ne nad tím, ze by mě ta práce nebavila, nebo že by se někdo choval špatně k nastavajicim rodičům.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KAIAFOX: a tak my se všichni tak nejak známe :) na Vinohradech je spousta holek z Motola, Podoli, migrovaly tam před lety a udělaly víceméně nový tým, jak lékařů, tak PA. Věkový průměr je víceméně stejný ;)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    BERRUNA: Nevím, kde pracuješ, ale ve Vinohradský mi připadalo, že je tam ve většině mladý kolektiv a aspoň k nám/matkám se tam všichni chovali skvěle. Samozřejmě to není záruka dobrého kolektivu, ale třeba by to bylo lepší pracoviště:).
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SARAJ: nejsem sestra, jsem porodnik, instrumenentářka, mentor, peer a proste taková holka na všechno ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam