ERRTU: Mně to takhle fungovalo do 22 let. Ještě ve 20 jsem vážil 60 kilo, pak 65, ať jsem dělal, co jsem dělal. Akorát jsem k tomu teda vždycky jezdil na kole. Pak mě začaly zlobit kolena, tak jsem na kole výrazně ubral a začal chodit do posilky. Normálně kulturistická klasika, velká činka a mrtvé tahy, dřepy, benchpress, legpress - lil jsem do sebe proteiňáky a gainery, se správným načasováním takt dělaly něco jiného, než když jsem se jenom nacpal "svíčkovou se šesti". Za dva roky jsem měl skoro 90 kilo a svaly, i když ne vyrýsované, byly docela vidět, kolena se spravila.
...
Pak změna práce, bydlení, režimu, nějaké ty životní kotrmelce, narození dítěte, uvadla motivace a za půl roku jsem měl 85 kilo ve špeku - to mi plus mínus vydrželo do covidu. V roce 2021 jsem se vrátil na kolo, o rok později se rozhodl, že na to kolo zhubnu, loni jsem se opřel do běhání - aktuálně jsem na 70 kg a žena mi říká, že víc už hubnout nemám (přitom vždycky hlásila, že je na hubený chlapy :-) ). Nicméně teď v 45 letech si už musím hlídat, co jím, na jednu i na druhou stranu - aby to nebylo moc ani málo a abych nejedl sračky, protože co mi od mládí zůstalo, je fakt, že moje tělo si neřekne, co je pro něj dobré, ale spase prostě všechno.