• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    Máte nějákou 13. komnatu či něco, co si nalháváte, ale ve svém nitru víte, že je to jinak. Svědomí vás otravuje nebo se k něčemu prostě zcela otevřeně a bez skrupulí chcete přiznat!? Ať už ti to nedá spát či kvůli tomu nemůžeš dospat. Ať tě to sere či těší. Prostě se přiznej! Konstruktivní interakce jsou vítány.
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KURE: Mně by stačilo, kdybys aspoň jednou napsal to mě/mně správně :D
    KURE
    KURE --- ---
    NELLAS: Mě by stačil šesták
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Já stejně jen toužebně čekám, kdy se někdo dopočítá až k osmákovi.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KOOTCHA: Vždyť se dá normálně česky říct: Hezký den! Přeju (ti) hezký den. Podle doslovně přeloženého Have a nice day obvykle poznáš loženou korporátní jitrnici.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KOOTCHA: hadej, ale pokud se v obchode pri prodavacove "deset padesat" podivas na hodinky, tak to asi neuhodnes:P

1) je to cargo cult odvozeny od vojaka US Army, ktery se po osvobozeni Plzne predstavil mistnim jak se slusi a patri svym plnym jmenem a jmenoval se Dob Reeden

2) je to zkracenina z Preji vam dobry den, stejne jako treba Dovi je zkraceny dovidenia
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    HAR4NT: Já to teda nevnímám jako ty, ačkoliv to sám aktivně nepoužívám. Ale přijde mi to
    1/ obsahově odlišný od "měj se pěkně". To první vnímám jako rozloučení na dobu neurčitou, to druhý si dovedu představit při rozloučení partnerů na zbytek dne s tím, že se odpoledne uviděj.
    2/ Pořád lepší, než třeba samotný "dobrý den", nebo "dobrej" u kterých to sloveso úplně chybí.

Takže mi dobrý den někdo přeje, nebo ten dobrý je, nebo co jako? :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KOOTCHA: no, spatne, je to otrocky prelozena fraze odjinud, have a nice day a dost to taha za usi, treba se to taky stane v CJ frazi a nebude to nekterejma lidma vnimany automaticky az tak doslovne.

me to zni jako strasne bezobsaznej shit, kdyz to ma ekvivalent v "mej se pekne", kterej navic nezni jako vyhruzka, ze hezky casy ti zase skoncej, az se zase rano uvidime, pac pozdrav MHD pouzivaj ve svejch "vztazich" mezi sebou hlavne nymandi z korporatu:))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KURE: S radostí.
    KURE
    KURE --- ---
    AXTHEB: Aaaaaa! Teď už to budu mít taky.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ADELHAIDA: Počkat co je špatně na "měj hezký den"?
    NEI
    NEI --- ---
    Kdykoliv někde slyším "za nás bylo, za nás nebylo ...", tak si nekompromisně nandavám sluchátka ...
    303
    https://youtu.be/9LjB00_By9E?si=eCq5w9bmV1iPRHQ5
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ADELHAIDA: Mě druhak taky nějak moc nedrásá, až na jednu věc. Jednak je utvořený od základní číslovky jedna, ale druhak je od řadový číslovky druhý. Takže buď jednak - dvak, nebo prvňak - druhak.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Při jakékoliv zmínce o také me home, country road mi v hlavě začnou trpaslíci zpívat Far over the misty mountains cold...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Já jsem zastánce spíš toho progresivního jazykovýho přístupu, věci jako druhak, měj hezký den nebo potencionálně mě obvykle nerozrušujou. Ale ty voe "vidíme se ve středu" místo "uvidíme se ve středu" je na úrovni "by jsem". Ale to člověk aspoň v řeči nepostřehne, zato tohle jo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GUMBA: Jsis. Tvl!!!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FRK_R23: Jo jsem našrot.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Z duše nenávidím country.

A pak je tu Country road.

Srát na to. Country road take me home to the place I belong.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    Luxusní patagonie tady
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GUMBA: výjímečně jsem u nyxu u cesky klavesnice no..
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    HAR4NT: Ngggghhh! :)

twl jak jsis na tu vyjímku zapnul interpunkci!
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    NELLAS: To je schválně, aby lidi zmátl!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam