• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Přihlásila jsem se a zaplatila si kurz švédštiny. Teď už se z toho nevykroutim.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Nejak mu nemuzu uverit, ze to myslel vazne a nebylo to jen takovy to slibem nezarmoutis. Kez by mi bylo o 10 let min a nemusela jsem resit, ze uz zacinam bejt na nektery veci stara.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    PETGRIDUS: A poridil sis Canon?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Doteď jsem nevěděla, co znamená pojem ""státovka"". Letos je výročí druhé měnové reformy.....tak jsem se to dozvěděla.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Před dost lety jsem si chodíval číst na Nyxu do klubu o foťácích, ač v tématu jsem nebyl úplně kovaný, tak mě svým způsobem nevím proč fascinovalo, jak se tam diskutující dokázali pravidelně pohádat. Pak po nějaké době mě láska k bitvě Pentax x Nikon nějak opustila.
    JONY
    JONY --- ---
    Čím jsem starší, tím se mi jeví lidé mého věku a sociálního postavení nesnesitelní a dělám co se dá, abych s nimi nemusel trávit čas.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Az ted jsem zjistila, ze Zohan je vlastně Adam Sandler... jo, stydim se, tak to píšu sem :))
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Rád si čtu různý IT diskuse, kde většinou vůbec netuším, o čem je řeč.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Oba animované spider-verse filmy mě dokáží bez problémů rozbrečet - a ne na úrovni, kdy stačí uronit nějakou tu chlapskou slzu a je po včem, ale v rozsahu: plnotučný ugly cry s přerývanými vzlyky
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SALVATOR: For sale: baby shoes, never worn
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TRISSIE: to mi připomnělo knížku od Ondřeje Neffa - Tma
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Vždycky, když jedu přes Pičín, tak se uchechtnu.

A často, když někdo dává inzerát na dětský věci, tak první co mě z nějakýho důvodu napadne je, že umřelo, ne že z oblečení nebo hraček vyrostlo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Díky za tip :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MICHELLEDANIELS: ne na to zatím viral nebyl
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ANA: nemam duvod mit k tobe buzerujici ton, ale jak chceš. Lidi jsou schopni říct východ a zároveň, ze jsou z Ostravy.
    Ale vzpomnela jsem si, ze kolegyně byla z Náchodska tam rožínali a strojili se. U Litomyšle jsem chodila do první třídy, ale nepamatuji si jine tvary.
    (Bohužel, jsme se hodně stěhovali, pysna na to nejsem a trpela jsem tim cele dětství)
    ANA
    ANA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Priznam se, ze se teda vubec nenapojuju na tvuj buzerujici ton. Na tohle uprimne ve svych skoro 40 letech nejsem zvedava. A nebyla jsem na to teda zvedava ani jako daleko mladsi. Ale dobre, at ma dusicka pokoj, vychodu cech rikam v tomto pripade oblasti cca 100 km jihovychodne od Jicina - Litomysl, Vysoke Myto, Usti nad Orlici, Policka a tak. Rika se tomu tam taky Ceskomoravske pomezi. Dokonce samotne litomyslsko ma svoje nareci, omezujici se na par vesnic v okoli (uz si nepamatuju jakych). Koncovky tam zneji jako eu. Maji k tomu dokonce rikanku: Leu leu brkl o koneu, tekla mu kreu cervena jak mrkeu. Samozrejme vsechny tyhle zvlastnosti postupne mizi a okurek u mrkeu pouzivaji spis starsi nebo hluboce s regionem svazani lokalove.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ANA: ted přibliž, cemu rikas východ, protože na východě Čech jsem vyrustala a na Jicinsku se mluví relativně normálně. Tohle znam od Moravy... kde taky rikaj sever Bruntálu.
    ANA
    ANA --- ---
    Nasi jsou puvodne prazaci, ja se tu narodila, ale kolem meho vstupu do skoly jsme se prestehovali na vychod cech. Do mist, kde se okurce rika okurek a taky tam obcas rozinaji svetla a utiraji veci handrou. Muj tatinek aby zacal splyvat s prostredim rekl si, ze tedy zacne tim okurkem, neb ty ostatni narecnosti neda. Jenze nechtel opustil sve prazske koreny, takze uz pres 30 let teto osvezujici zelenine rika vokurek.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    PALEONTOLOG: salátovku kupuji kus za 15,- a meloun jsem videla za nějakých 16,-/kg. Furt si myslim, ze meloun bude levnější. Ale vynalezavost mladému neberu :)
    Nezkoušeli jste ty mexické balkonové okurko-citrony?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MICHELLEDANIELS: tak normalni salatovka, nakladacky by byly urcite drazsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam