• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Horky brambory s maslem a soli a sklenici (takovou tou z modryho skla, co se do ni dalo delat i kafe) studenyho mlika a je mi pet a jsem u babicky na prazdninach...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SALVATOR: to jsem snad nikdy neměla..
    ale brambory na loupačku u nás jedou fakt hodně.. máslo, na to tvaroh, na to hodně ale jako fakt hodně soli.. a zapíjet to kefírem.. Ještě občas používám i pomazánkový máslo, když nemám tvaroh ani máslo a je to taky dobrý, to už pak ani nesolím(teda né tolik). Naštěstí to moje děti milují, takže to po špagetách s kečupem a pizze patří k jejich nejoblíbenějších..
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mrakoplaš!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Brambory!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jé, brambory na loupačku
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Nebo se zakysanou smetanou !
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GIRAFFKA: Brambory s tvarohem. Nebo s mlíkem ♥️
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: Ja znam brambory se sprnatem a vejcem
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GIRAFFKA: Divný. Taková dobrá věc.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SALVATOR: jsi jedinej dalsi, o kom vim,ze to ji.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    VERSONNENHEIT: brambory s tvarohem❤️
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Promiň :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: No tak ne, no.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Co? :-o
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GIRAFFKA: Těstoviny se špenátem a volským okem sem dělal dneska k obědu :⁠-⁠)
    To je normální jídlo, ne?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    GIRAFFKA: Já jsem v dětství furt jedla brambory. Ideálně na loupačku s máslem nebo tvarohem a k tomu hrnek mlíka. Jím to dodnes :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    Mam par jidel z detstvi, o kterejch vim, ze jsou regulerne divny. Laciny, ale ne jako topinky nebo bramboracka nebo tak, ale fakt divny, jakoze navsteve bych to neuvarila. Nejspis odkaz chudy mamy+mamy, co sama nema kdovijak zmlsanou pusu. No a cas od casu si nejaky z nich musim uvarit, protoze olfaktoricka pamet je svina a ty jidla fungujou jako brutalni comfort food.

Dnes napr. hraskova polivka: tmava jiska, mrazenej hrasek, sul. Vari se do zmeknuti hrasku (delala se jeste bud s kvetakem nebo s kedlubnou).

Nebo mlikova=korenova zelenina+vlocky, povarit, doredit mlikem cca 1:1, servirovat s rozpoustejicim se platkem masla

Nebo testoviny+hromada spenatu (zahustenej vlockama)+volsky oko

(A pak taky spousta low cost jidel, co mi k srdci neprirostla, protoze malo platny, ale mame s mamou ty chute vlastne dost odlisny)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já se teda přiznám, že dění stran covidu, Ukrajiny, USA, Číny a vlastně i v ČR mi přijde o dost horší, než co tady bylo před 20 lety, ale je fakt, že naopak tenkrát to možná byla jenom nějaká světlá epizodka, nebo jsem ty hrozby tolik nevnímal.

Tak jako tak, jde na mě z toho aktuálního dění dost tíseň.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Ale původně jsem se sem přišla přiznat, že koukám na sestřihy nejlepších představení z Britain has talent, American Idol a X-Factor, protože mě baví Simon Cowell, jeho výrazy a hlášky (a taky někteří hezky zpívají)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KURE: Souhlas. Teta si každý den pouští zprávy a i neutrální informace byly formulované tak, aby to zvedlo emoce. Vyloženě alarmistická žurnalistika o obyčejných věcech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam