• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JPLABSKalkulačky elektronické, historické, stolní a kapesní
    tato diskuze je o kalkulačkách, tedy skutečných ("hardwarových"), elektronických, kapesních i stolních, obyčejných (tedy ne-programovatelných) a programovatelných.
    Nepatří sem kalkulačky softwarové, tedy kalkulačkové programy na tabletech, v mobilech a PC počítačích.
    Vítáni jsou všichni, kdo stále klasické kalkulačky používají, sbírají, skladují a opravují.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    NAVARA: Mam nekde ve sklepe TI1025 po dedovi a ta funguje vcetne toho "sviticiho" displeje. To nas jako deti na ni bavilo nejvic.
    Pak taky TI-68 , kterou jsem pouzival na ss a chvili na vs, nez doslo k nezjistovane zavade, a dot matrix segmenty displeje postupne prestaly byt citelne.
    Nevyhodil jsem ji asi z nostalgie, protoze jsem si ji tenkrat musel vyhadat u rodicu, kteri mi chteli koupit jinou od CASiO, ale ta byla malo frajerska. Tvrdil jsem jim, ze fakt nutne potrebuju ten maticovej displej kvuli rovnicim atd., coz mi sice neuverili, ale nakonec jsem si ji mohl koupit...
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    ty kurvítka :) ty se dělaly už před rokem 1989. Třeba bulharské kalkulačky ELKA je měly v sobě automaticky z výroby. Bulhaři pájeli pomocí kyseliny (požívali ji jako tavidlo), plošný spoj zásadně nemyli, takže po určité době kalkulačka odešla. Prostě zbytky kyseliny na plošném spoji sežraly měděné dráhy, vytvořily modrozelené reliéfy a sbohem ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JPLABS: Jasně, to je ještě stará technologie, která se vyráběla aby vydržela a sloužila co nejdéle - zas tak moderní, aby měla v sobě kurvítka, co to odpálí 731. den, není :)
    Jen jsem už očividně smazal crogue(), tak jen screen z webu :(
    JPLABS
    JPLABS --- ---
    NAVARA: jj, docela moderní :) funguje?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Koukám, že mám na místní poměry celkem high-tech model texasu :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam