• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKČSN - Technické normy
    Technické normy, máte - nemáte, kde co najít a jak.
    rozbalit záhlaví
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    NAVARA: a co spotřebitelé? Ti za to budou stále platit? A jak to bude se šířením norem? Bude to stále nezákonné? Jsem zvědavý jak tohle dopadne.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Podnikatelé získají bezplatný přístup k technickým normám, kterými se musí řídit | BusinessInfo.cz
    https://www.businessinfo.cz/...-ziskaji-bezplatny-pristup-k-technickym-normam-kterymi-se-musi-ridit/
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    MAR_TINA: spočítej si kolik stránek odevzdáš ty a vyděl to cenou, kterou si za to říkáš.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    AALA:
    Umíš vůbec číst? Podle zákona č.22/1997 sb. o technických požadavcích na VÝROBKY ty vydáváš průkaz pro OSOBY a vůbec ti to nepřijde divný?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: za 40 stran, krásná cena. Očekávala jsem ručně kolorované linoryty namísto nákresů.
    AALA
    AALA --- ---
    CERMINEK: Můžeš ve zkratce popsat tu událost, o které jsi psal?
    Myslím tohle:
    ... když se stane průser/neštěstí, tak první co inspektoráty práce a pojišťovny řeší je prokázání způsobilosti. Pokud nemáš oprávnění "s razítkem", tak jsi v pr***...

    Protože to mi taky nedává smysl, jako kdyby sis to vymyslel...nebo minimálně nedomyslel.
    Jako že někdo třeba leze bez jištění přes zábradlí z plošiny na lešení tak blbě, že na sebe strhne to lešení i s budovou a jeřábem a všechno se zřítí na zem? Bude tam 20 mrtvejch, včetně něj, škoda v milionech...pak se přijde na to, že dotyčný neměl razítko a co jako? Inspektorát mu dá pokutu in memoriam a pojišťovna nic nezaplatí, protože nýmand neměl u sebe ani nikde jinde papír s podpisem od nějakýho strejdy, co ho hodinu školil? Papír, který nemá žádnou oporu v legislativě, neexistuje zákon, který by kohokoli nutil a nebo trestal za to, že ten papír nemá...
    Ten průkaz význam má, ale úplně jinej, než si myslíš. Evidentně...
    AALA
    AALA --- ---
    CERMINEK: To fakt netuším, čím se živíš. Ale troufnul bych si říct, že soudní znalec nebudeš, co?
    A tomu s tím pojištěním, jak píšeš, tomu teda moc nerozumím.
    O té škodní události ani o podmínkách pojistné smlouvy nic nevím, takže s rozstřeleným robotem a nařízením vlády jdi do prdele, nic to nedokazuje.
    Jenom to, že asi někdo uzavřel dost blbou pojistku, když v případě, že došlo ke škodní události dostal od pojišťovny hovno... Spíš se mi tomu nechce věřit.

    Já bych měl za to, že toho robota si pojišťuju právě kvůli situacím, které mohou nastat, když provozovatel nebo kdokoli jiný něco nerespektuje nebo zanedbá..třeba nařízení vlády a já kvůli tomu o něj přijdu.

    Zkus něco jinýho...tohle je fakt blbost..
    AALA
    AALA --- ---
    WARBABY8: No, takže víš prd... Podle mne jsi nepochopil, k čemu ta "kartička" vlasně je dobrá a proto se ti zdá, že nemá potřebnou váhu a platnost... Důkazem tvé neznalosti věci budiž ta ironická poznámka o tom, jak jsi jako dítě vyráběl falešný řidičák. Tím totiž dokazuješ, že si pleteš pojmy s dojmy.

    Řidičský průkaz je veřejná listina, která po splnění státem dozorované zkoušky držitele podle zákona opravňuje k řízení motorových vozidel. A ze zákona všichni víme například: jak takový řidičský průkaz MUSÍ vypadat, co v něm MUSÍ být, kdo ho u sebe MUSÍ mít a kdy ho u sebe MUSÍ mít. Jestliže řidičák někdo nevlastní nebo mu ho odeberou, pak NENÍ oprávněn řídit motorová vozidla. Jestliže tak učiní, hrozí mu trest za porušení zákona. O tom všem a ještě o mnohém dalším pojednává Zákon o silničním provozu - HLAVA III - ŘIDIČSKÉ OPRÁVNĚNÍ A ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ Předpis č. 361/2000 Sb.

    A teď by mne zajímalo, jak má podle tebe vypadat ta správná kartička a podle jakého zákona mám postupovat, aby ta moje "kartička" měla podle tebe tu potřebnou váhu a platnost?

    Jsem zvědavý, jaký hovno vymyslíš....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    nejenže blbá norma stojí 445, 50 Kč, ještě si účtují dopravu 120 kč a mají monopol.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    LIKUD: tak tahle kartička má úplně stejnou platnost a váhu jako když jsem si v deseti letech udělal sám řidičák. Plést ISO s Normana a do toho ještě prohlášení o shodě to je opravdu moc.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AALA:
    AALA:
    AALA:
    Hmmm odvážná dikce, na to že netušíš např. čím se živím...

    Tebou zaslaný odkaz uvádí Pozor na případy, kdy povinnost dodržovat požadavky uvedené v normách vyplývá z jiného právního aktu, a když si projdu jakékoliv dokumenty, které mi prochází rukama, ať to jsou pojistné podmínky, podmínky vstupu do provozu zákazníka a další stovky papírů, tak ty tě všechny zavazují normy akceptovat... Např. halové jeřáby mají v dokumentaci, že s nimi musí být nakládáno v souladu s návodem a normami, na které se odkazuje...

    Příklad z praxe - rozstřelený robot řešený přes pojišťovnu a pojišťovna plnění neuznala, protože provozovatel nerespektoval nařízení vlády a normy...
    AALA
    AALA --- ---
    CERMINEK: BTW: jestli si myslíš, že úrazům a škodným údálostem na pracovišti se předchází razítkem na kartičce, potom se raději odevzdej občanku a nech se zbavit svéprávnosti...
    AALA
    AALA --- ---
    CERMINEK: Nesouhlasím, ale nebudu se s tebou hádat. Evidentně nemáš znalosti na takové úrovni, abychom vedli věcnou diskuzi. Až si nastuduješ všechno, co je na tom průkazu uvedeno, pak se dostaneš aspoň na takovou úroveň, na které jsem já. Nebudu se bavit s někým, kdo si plete pojmy s dojmy.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    LIKUD: Zákon to nevyžaduje, ale když se stane průser/neštěstí, tak první co inspektoráty práce a pojišťovny řeší je prokázání způsobilosti. Pokud nemáš oprávnění "s razítkem", tak jsi v pr***.
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    Vše potřebné jsem vyhledal zdarma na internetu. Průkaz jsem potřeboval pro sebe a pro montéry, které jsem měl na projektu v Německu.
    Pokud vy nebo vaši zaměstnanci splňujete podmínky dané normou a to, co tvrdíte, že zvládnete, opravdu zvládnete, stačí vytisknout ,vyplnit a ideálně zalaminovat, aby to vydrželo. Platnost není nutné omezovat. Týká se například i jeřábů, bagrů, atd.....platí také jako průkaz svářeče.
    Rozhodně není nutné za podobné "průkazy" platit komisařům z nějakého zájmového sdružení...Nic takového ŽÁDNÝ ZÁKON NIKDE NA SVĚTĚ nevyžaduje....
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    Tento průkaz jsem vytvořil bez toho, abych chodil do knihovny v Dejvicích....

    LIKUD
    LIKUD --- ---
    WARBABY8: Taky jsem se ho chtěl zeptat. Ale je to dement a chce akorát otravovat...
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam