• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // A skeptic will question claims, then embrace the evidence. A denier will question claims, then reject the evidence.
    Jedním ze zásadních důvodů, proč je klimatická změna tak obtížné téma je obrovské množství dezinformací, které ho obklopuje. Sociologové identifikovali široké dezinformační hnutí, které je z části organizované fosilním průmyslem. Množství empirických důkazů ukazuje, že fosilní průmysl ročně vynakládá obrovské množství prostředků za cílem oddálit nebo neutralizovat politiky směřující k regulaci spotřeby fosilních paliv. Jak se ale v takové debatě vyznat? Jaká je česká debata v kontextu světa? Ale hlavně jaké subjekty se do dezinformací zapojují, jaké techniky a jaké prostředky používají k neutralizaci veřejné diskuze.
    rozbalit záhlaví
    TUHO
    TUHO --- ---
    ot, ale sponzorovana reklama na FB prave ted .))

    Allatra TV Bratislava
    Sponzorováno
    ·
    🔍 Pozrite si 🔥dôležitú diskusiu!
    Nenechajte si ujsť exkluzívnu diskusiu o videu Dr. A. Egona Cholakiana, ktorý odhalil alarmujúce aktivity skrytého oddelenia bývalej KGB. V jeho videu z 12. apríla 2024 na platforme Earth Save Science Collaborative Dr. Cholakian rozoberá, ako táto tajná jednotka ovplyvňuje mysle ľudí bez konvenčných zbraní – vedúc nevyhlásenú vojnu proti demokratickému svetu.
    ⚫️KGB Hydra a jej tieňové metódy:
    ▶️ Využitie fasádnych organizácií.
    ▶️ Infiltrácia médií a politiky s cieľom manipulovať verejné vnímanie a implantovať negatívne obrazy.
    ▶️ Príklady z praxe, kde KGB Hydra používa svoje metódy.
    ▶️ Kľúčová úloha SLovenska v odhalení týchto praktík.
    ▶️ Prečo je dôležité rozpoznať tieto manipulatívne techniky, a ako môžeme ako spoločnosť chrániť naše demokratické hodnoty.
    🔗 Kliknite a zistite viac o tom, ako si táto organizácia buduje svoj vplyv, a aké dôsledky to môže mať pre nás všetkých. Je to diskusia, ktorú si nemôžete nechať ujsť!
    Slovensko a jeho skrytá hrozba
    https://youtu.be/eZj9PDXDB7Y

    #demokracia #manipulácia #diskusia #allatra
    TUHO
    TUHO --- ---
    Na jedné nahrávce Bystroň podle českého serveru údajně přebírá 20 000 eur (přes půl milionu korun) od propagandisty Arťoma Marčevského. Toho česká vláda ve zdůvodnění zařazení na sankční seznam spojila s činností proruské sítě usilující o ovlivnění voleb do Evropského parlamentu (EP).

    BIS pustila poslancům odposlechy o Voice of Europe | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/bis-pustila-poslancum-odposlechy-o-voice-europe-bystron-na-nich-od-propagandisty_2404191913_hof
    TUHO
    TUHO --- ---
    Filip Turek, motoriste a antiparazitika proti Covid19

    EKONOMICKÉ STRUKTURY S FILIPEM TURKEM. TA FIRMA NENÍ MOJE A ČÍSLA TAKY NESEDÍ... :)
    https://www.youtube.com/watch?v=jwOG9cXiaPE
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Neni to "uplne dezinfo", ale zpusob, jakym se v animovanem serialu Novy pracuje s klimatickymi aktivisty, je... Miminalne zvlastni :)

    Tady dil o reklame na internetu, kam se z nejakeho neznameho duvodu podvedomy hejt na klima-aktivisty povedlo propasovat: https://tv.nova.cz/porad/kyber-tabu/epizoda/421415-reklama

    Cas 3:49-5:15.

    Plati to PPF.

    TUHO
    TUHO --- ---
    Boze, Kovanda zase zasahuje...

    „Vypočítal, že programy typu Green Deal budou stát každou osobu za rok až 5 tisíc eur. To znamená, že čtyřčlenná rodina ročně zaplatí navíc zhruba půl milionu korun – samozřejmě v dnešních cenách – oproti situaci, kdy by žádný Green Deal nebyl,“ poukazuje na sociální rozměr ekologických regulací.
    „A za to, že každá rodina bude dávat půl milionů korun navíc ročně, získáme to, že bude v roce 2100 průměrná globální teplota o 0,1 °C menší,“ komentuje Kovanda statistikovy výpočty.

    Ekonom Kovanda: Role státu je zajistit bezpečnost, ne bojovat s CO2. Vždyť nám za humny zuří válka | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/role-statu-je-zajistit-bezpecnost-ne-bojovat-s-co2-vzdyt-nam-za-humny-zuri-valka-9216505
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TUHO: OK, dik. I to je posun IMHO. Ja si myslim ze cesta v prolomeni dezinformacniho ledu vede pres lidi jako za

    a) Jako ty, ktery dela kvalitne podlozeny aktivismus, takovy jak relevantni aktivismus ma byt.

    b) Ja ~ miru problemu si uvedomuji a chteji radikalni regulacni ramec ktery ten prumysl (ale i spolecnost jako takovou) dotlaci do udrzitelne a v dusledku dekarbonujici podoby, ale nechteji ideologicky sracky (aka zakazme auta a veprove, ESG, apod.). Tim ze pusobime na lidi typu c) a v ramci sirsi diskuze se snazi na problem upozornovat, ale zaroven byt i kritiky reseni ktere razi narativ cca nemecke strany zelenych.

    c) Lidi jako Vondra, kteri uz chapou ze problem existuje, ale jeste si nejsou jisti jak moc je intenzivni a jak uzce je svazan s lidskou aktivitou - a v zasade jsou zatim na druhe lodi z ktere ale nemaji prestoupit na nasi, ale obratit ji. Tohle jsou lidi kteri maji nejvetsi sanci ovlivnit lidi kteri problem uplne popiraji.

    Ty veci maji ale vetsi presah nez ciste klimaticky/dekarbonizacni. A proto jsem velky skeptik. Zamerime li se jen na dekarbonizaci a ekologicka temata jako takova mame velkou sanci.
    TUHO
    TUHO --- ---
    PETER_PAN: Cetl jsem to, resp vybrany casti, myslim, ze ne uplne cely, uz je to nejaka doba. Je to sbornik, nektery veci jsou tam zajimavy (geopoliticky konotace dekarbonizace od Vaclava Bartusky), nektery kraviny, neco mlaceni prazdny slamy. Zajimavy je treba jak tam pise Radan Huth, jedinej klimatolog, kterej samozrejme vi (viz jeho dalsi verejny vyjadreni), ze otepleni je zpusobeny CO2, ale to jde proti tomu, co si mysli Petr Pokorny nebo Alexander Vondra, tak to tam mohl napsat jenom: "Pozorovane zmeny nelze v zadnem pripade vysvetlit jen vejsimmi vlivy nebo jen prirozenou promenlivosti kliamtu" -))
    Z dalsiho textu je proste zrejme, ze antropogenni co2 je hlavni faktor, ale v textu to nikde nezazni, coz je dost vtipny.
    Nevybavuju si zadnej oldschool "problem neexistuje" ci "otepli se a bude lip" denial, ale spis znacna ignorance zavaznosti klimaticky zmeny, vyzdvihovani jinejch problemu etc.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Co v ni je? Mysleno jako otazka. :-) Dik.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TUHO: V tom clanku zminujes "Musí být ekologie alarmistická?: Hledání realistických odpovědí; Alexandr Vondra (ed.)". Cetl jsi tu knihu? Co v ni je, hlavni shrnuti. Klasicke popirani typu Klaus, nebo konceptualni spis obecny odpor k regulacim nez big-oil linka?
    TUHO
    TUHO --- ---
    Ha, tenhle dokument jsem neznal

    Big Oil v the World 1 - Denial
    https://www.youtube.com/watch?si=p05BEsmDjWFesz0M&v=I32R6Yx9PTI&feature=youtu.be
    TUHO
    TUHO --- ---
    Climate-Science Deniers, Right-Wing Think Tanks, and Fossil Fuel Shills Are Plotting Against the Clean Energy Transition
    Inside the conspiracy to take down wind and solar power

    Climate-Science Deniers, Right-Wing Think Tanks, and Fossil Fuel Shills Are Plotting Against the Clean Energy Transition | Sierra Club
    https://www.sierraclub.org/sierra/2024-1-spring/feature/climate-science-deniers-fossil-fuel-shills-plot-against-green-energy
    TUHO
    TUHO --- ---
    On this edition of Your Call's Media Roundtable, award-winning investigative journalist Rebecca Burns joins us to discuss her investigation "Against the Wind.” Burns details how a well-financed network of climate science deniers, right-wing think tanks, and fossil energy shills have intensified their disinformation campaigns against wind and solar.

    Burns writes, "Now, from coastal hamlets in New York to rural farming towns in Ohio, residents supporting wind and solar in their communities are running up against the same barrier: a chorus of disinformation, much of it tied to, or even circulated directly by, fossil-fuel-backed groups waging an existential fight to preserve the status quo."

    Inside the conspiracy to take down wind and solar power | KALW
    https://www.kalw.org/show/your-call/2024-04-12/inside-the-conspiracy-to-take-down-wind-and-solar-power
    TUHO
    TUHO --- ---
    Konecne dobre zpravy!

    Vojtěch Pecka: Konečně! Skupina českých inženýrů vyřešila klimatickou krizi. Bezbolestně - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/vojtech-pecka-konecne-skupina-ceskych-inzenyru-vyresila-klimatickou-krizi.bezbolestne
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    Lobbista za fosilní paliva a ředitel největšího znečišťovatele v Česku by se nově měl stát poslancem. Nahradí zesnulého Jaroslava Baštu.
    Zesnulého Jaroslava Baštu by v Poslanecké sněmovně měl nově nahradit padesátiletý Marcel Dlask, který za ním v roce 2021 kandidoval jako dvojka v Pardubickém kraji.
    Provozní ředitel Elektrárny Chvaletice, patřící firmě Sev.en Pavla Tykače, už s Poslaneckou sněmovnou jisté zkušenosti má. Po volbách se stal jedním ze čtyř Baštových asistentů.

    Baštu má ve Sněmovně nahradit ředitel Tykačovy elektrárny - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-bastu-ma-ve-snemovne-nahradit-reditel-tykacovy-elektrarny-249364
    TUHO
    TUHO --- ---
    kremlik di jede svuj discopribeh, tentokrat na strankach deniku TO ,))

    Zelená ideologie jako pátá kolona Číny | Deník TO
    https://denik.to/zelena-ideologie-jako-pata-kolona-ciny/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TUHO: ESG = prostredi, spolecnost, vladnuti. Je to "cerpacka = rozdavani penez".
    Odvolava se na pusobeni ESG v automoto: Petr Macinka, Filip Turek, pry hejtuji elektroauta nejlepe.
    "UN IPCC jsou bolsevici, co falsuji data a lzou, a my se ted vracime do "studeneho cyklu"", to je to odbobi, kdy se on bude smat, protoze podle nej zadna na stoleti uzamknuta klimaticka zmena neexistuje.
    Thaiwan pry ochrana klimatu nezajima.
    Podle nej, "prace v komunite" znamena zametani ulic.
    Nejvetsi dotace jsou za "homosexualy, cernochy, a trandaky". Za cernocha 5 milionu. ".. sexualni mensiny,mentalni poruchy ..". "Co to znamena pobojovat proti rasove diskriminaci? Diskriminovat bile lidi". + Seznam firem, ktere podle nej zkrachovaly, protoze odmitly rasovou heterogenitu a sexualni mensiny. Na zaver seznam hercu, serialu, her, questu a postav, ktere jsou "ESGeckove", ze kterych "ESG zari".
    ESGecko podle nej pozaduje, aby lidi bez talentu, nejen v tech dilech hrali, ale aby to ti netalentovani lide i ridili.
    Shrnuti "ESG je dotacni investicni system za politickou integraci do firem"
    Je to zjevne osviceny prodavac nozu.
    TUHO
    TUHO --- ---
    Jeste jsem nevidel, ale rekl bych, ze sem bude taky patrit .))

    Co je to ESG a proč zničilo mé koníčky?
    https://www.youtube.com/watch?v=ssLIw8M4nds
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Zdroje klimatických lží? Fosilní průmysl, odpor k regulacím a proruská propaganda, míní sociolog | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/zdroje-klimatickych-dezinformaci-lokalni-fosilni-prumysl-odpor-k-regulacim-a-9208654
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam