• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Dont confuse me with the facts!
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: Nj, to je zacykleni. Nedostatek transparence v tech vrchnich patrech vede k temhle spekulacim. Zaroven rada techle miliardaru vyuziva svoje bohatstvi k tomu, aby ruznejma ne uplne fer zpusobama ovlivnovala verejnou debatu (viz Tykac a troli farmy, Kretinsky a skupovani medii). A jaky mas realny zpusoby, jak do tehle kruhu nahlidnout? Zadny. A pritom casto ovlivnujou politiky statu uplne mimo zorny pole verejnosti.
    Btw muzes sem hodit ten text prosim? Ja to jeste necet .]
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: druha stranka veci je ta senzacechctivost, "utajene transakce" - na tom je tajny velky prd, proste ma nejakou strukturu firem kvuli optimalizaci dani, nebo dalsim jinejm duvodum. je to hezny, je to legalni, nemusi to bejt spravny ani medialne popularni a muze se za tim skryvat kde co. a ta skrytost podporuje fantazii, otazka je jestli maj media jet na fantazii :)
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: to bude zase nejaka zavistiva rec nejakych netahel z NGO!
    + toto (odemcene nemam)

    Tykačovy utajené transakce. Na stavbu jeho pražské rezidence přitekly stovky milionů z daňových rájů
    https://denikn.cz/1143024/tykacovy-utajene-transakce-na-stavbu-jeho-prazske-rezidence-pritekly-stovky-milionu-z-danovych-raju
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Jinak to ma pry na svedomi Marek Prchal .]
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Tykačovo impérium na výsluní. Žralok z devadesátek zažívá nečekaně tučné období a expanduje
    https://denikn.cz/1143010/tykacovo-imperium-na-vysluni-zralok-z-devadesatek-zaziva-necekane-tucne-obdobi-a-expanduje/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Zatimco na Slovensku si liberalove ze SAS jedou toto:

    TUHO
    TUHO --- ---
    Babis koukam, ze do toho slape. Asi je jasny, co tedka uvidime do eurovoleb.

    Andrej Babiš
    Je určitě potřeba ministra Dvořáka ocenit, že na rozdíl od premiéra a dalších ministrů se ke svému eurohujerství otevřeně hlásí a bez obalu přiznává, že nekope za zájmy Česka, ale Bruselu.
    Dejte si můj dnešní komentář pro Mladá fronta DNES 👇
    NOVÝ PAN EVROPA A EUROHUJEŘI ZA BRANAMI
    Jako bývalý premiér dobře vím, že sehnat kvalitního ministra je problém.
    Takovému panu Fialovi se to dosud nepodařilo, a to vládne už rok a půl. Naposledy ale pan premiér nasadil svému snažení korunu, když si do vlády nechal na post ministra pro evropské záležitosti dosadit samozvaného eurohujera Martina Dvořáka.
    Ponechám stranou, že za normálních okolností evropskou agendu řídí předseda vlády, že post ministra pro EU je úplně zbytečný a vznikl jen proto, aby pětikoalice – šetřící na všech ostatních, jen ne na sobě – nakrmila své hladové kamarády.
    Pozoruhodné jsou zvlášť názory, kterými se pan Dvořák veřejně chlubí. Ty jsou totiž zvláštní směsicí budovatelského nadšení, dětské naivity a averze k vlastní zemi.
    Jak jsme se dozvěděli z médií, pan ministr by v EU zrušil právo veta, protože hledání kompromisu v Bruselu prý nás jen zdržuje a oslabuje. Podle pana Dvořáka totiž řada problémů vzniká proto, že Evropa má pravomocí málo. Navíc se pan ministr cítí být Evropanem, chce Spojené státy evropské a o ČR říká, že žebrala za dveřmi o přijetí do EU. Svatá prostoto! Třešničkou na dortu je pak výrok, že premiér Fiala „není žádný bojovník na barikádách za spalovací motory nebo proti manželství pro všechny“.
    Jako by to celý národ už dávno nevěděl.
    Je určitě třeba pana Dvořáka ocenit, že na rozdíl od premiéra a dalších ministrů se ke svému eurohujerství otevřeně hlásí a bez obalu přiznává, že nekope za zájmy Česka, ale Bruselu. To Fialova vláda samozřejmě také, ostatně v EU prosadila zákaz spalovacích motorů a na občany uvalila emisní povolenky z dopravy a bydlení, jen to nedává na odiv.
    Právě lidé typu Fialy nebo Dvořáka jsou odpovědní za to, že nám Brusel přerostl přes hlavu a že se Evropa ocitla v područí klimatických ideologů a zelených džihádistů. Během českého předsednictví EU, kdy vláda mohla euroúředníkům nastavit limity, raději jezdila do Bruselu líbat prsteny.
    Nepopírám důležitost EU, Česko do ní patří, ale dnes je všem jasné, že takto nemůže fungovat a potřebuje zásadní reformu. V prvé řadě by Evropa místo svého poblázněného úsilí zachránit svět před CO2 – sama přitom produkuje asi 9 % globálních emisí – měla dotáhnout nedokončené projekty, zejména jednotný trh a děravý schengenský prostor.
    Green Deal, který Fialova vláda schválila „i s chlupama“, se musí od základu předělat, jinak se z Evropy stane směšný skanzen, který převálcují USA a Čína. EU se nesmí bát prosazovat své zájmy a musí usilovat o to, aby se z ní stala sebevědomá ekonomická, intelektuální, technologická a kulturní mocnost, kde se lidem bude dařit lépe.
    TUHO
    TUHO --- ---
    TADEAS: tady k tomu jeste linky s debunkingem od pecha

    Concerned Climatologist: Vysušovanie krajiny vs. silnejúci skleníkový efekt
    https://climatemap.blogspot.com/2016/07/vysusovanie-krajiny-vs-silnejuci.html

    Ladislav Metelka: Omyly pana Kravčíka v rozhovoru o malém vodním cyklu - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/ladislavn-metelka-omyly-pana-kravcika

    Ladislav Metelka: Když i fyzika je proti panu Kravčíkovi… - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/ladislavn-metelka-kdyz-i-fyzika-je-proti-panu-kravcikovi
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS: jinak tady ten keyword censorship industrial complex je zajimavej, kdyz se tam clovek vyda, je to plny ruznejch zajmu ohledne toho, co je oznaceny jako dezinformace.

    tuho, nejaky obecnejsi clanecek k tomu? :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO:

    Na národný worshop (Zmena klímy a ako ďalej) si "nadrzovku" príde Michal Kravčík a začne tam prezentovať svoje insitné názory na obnovu krajiny a adaptáciu na zmenu klímy. ‼️‼️Toto naozaj nepochopíte (čo sa tu na Slovensku deje). Ďalším klenotom včerajšieho semináru v Košiciach bol akýsi pán Pokorný (z ČR; nikdy som o ňom nepočul), ktorý počas svojej prednášky dospel k prevratnému záveru, že nárast priemernej teploty v Čechách (od roku 2009) súvisí s vyššou slnečnou aktivitou. Odborná úroveň na zaplakanie. Vážení a milí, je rok 2023. Som skutočne veľmi zvedavý ako chceme s týmto neodborným prístupov za pár rokov vyriešiť problém zmeny klímy, a najmä efektívnej a rýchlej adaptácie na jej dôsledky. Toto je naozaj veľmi zlé
    TUHO
    TUHO --- ---
    pokorny a kravcik sabotuji slovensko

    Jozef Pecho - Na národný worshop (Zmena klímy a ako ďalej)... | Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02fg7JTe5aMgkj7KnXH5YTwENixcHGQNE2H2d46rpupQznGyrqVv9LJYsua1ZYk8iGl&;id=1678732617
    TUHO
    TUHO --- ---
    o zelenem vodiku a kritice deniku referendum

    Veřejná skupina Proti změnám klimatu, za klimatickou spravedlnost! | Facebook
    https://m.facebook.com/groups/2023967384336650/permalink/5325261297540559/
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: organizovanymu zlocinu ,)
    TUHO
    TUHO --- ---
    pokracuje par soudu s fosilnim prumylsem podle RICO - zakonu proti organizovanemu. Na jeho zaklade taky prohral uz kolem roku 2000 tabakovy prumysl za svoje dezinformacni kampane. Tak uvidime, jestli fosil nebude dalsi na rade.

    Delaware, the lowest-lying state in the nation, and Hoboken, which sits on the Hudson River across from New York City, each filed lawsuits against Exxon, Chevron, Shell, BP, and other oil majors, as well as the American Petroleum Institute (API), in 2020 to hold them accountable under local consumer fraud laws and make them pay for the rising costs to protect residents from flooding, superstorms, and other climate damages.

    But now, Hoboken’s case also charges the polluters with violating New Jersey’s Racketeering Influenced Corrupt Organizations Act, better known as RICO.

    Hoboken recently amended its complaint to charge major fossil fuel companies with conspiring to defraud the public about the harms they knew their products would cause.

    Hoboken brings RICO charges against Big Oil - ExxonKnews
    https://www.exxonknews.org/p/hoboken-brings-rico-charges-against
    TUHO
    TUHO --- ---
    Republican-led states are asking federal regulators to block the world’s largest investment firm from imposing climate-related financial practices on utilities. While the GOP’s war on so-called “woke finances” has had limited success in stemming the flow of money into clean energy, there’s growing evidence the political pressure could be delaying climate action.

    Is the GOP War on ‘Woke Finances’ Delaying Climate Action? - Inside Climate News
    https://insideclimatenews.org/news/12052023/gop-esg-woke-finances-climate/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Neco od Tykace:


    Cesta k záchraně světového klimatu bude pro lidi v EU daleko těžší, než se dosud zdálo. Nikdo však nepochybuje o tom, že se to podaří.

    Z nejlidnatějšího státu světa dorazil jednoznačný vzkaz: „Vedro nás spaluje a ohrožuje úrodu“ (např. zde). Stejný vzkaz mířil do světa i loni i v některých předchozích letech (zde). Co tahle opakující se zpráva znamená pro státy v EU? Nic menšíhi než to, že musí své klimatické úsilí znásobit a zrychlit. Nejlidnatější stát světa se totiž ve vypouštění skleníkových emisí nijak neomezuje. Nejen to, on jejich množství kontinuálně zvyšuje. Nyní jich má na svědomí asi tolik, jako celá EU, která jejich množství naopak systematicky snižuje. A uhlíkovou neutralitu Indie slibuje až 20 let po EU, tedy v roce 2050. To ale už, podle protagonistů zelené fronty, bude na záchranu klimatu pozdě.

    Kdo jiný by tedy měl vzít na svá bedra starost o jeden a čtvrt miliardy vařících se Indů, než unie? Proč by jinak byla „klimatickým lídrem“ světa, jak sama sebe tituluje? Jestli chceme zachránit Indy i svět, nezbývá nic jiného. Naštěstí jsou známé způsoby, jak to udělat.



    V podstatě jde o to rozšířit úspěšný unijní model, který kombinuje jasně dané termíny snižování emisí s jasně stanovenými dotačními fondy. To je základní kámen k úspěchu. Při stanovování termínů se nesmí brát ohled na technologické možnosti ani fyzikální zákony. Při zřizování dotačních fondů se nesmí zohledňovat ekonomická kritéria projektů, ani skutečné finanční možnosti těch, kteří do fondů sypou peníze. Teď ještě najít pár států, které si to nechají od EU zaplatit. Že by Rusko, nebo Saúdská Arábie, či snad Írán?

    Tak a teď už vážně. Velké a seizmicky stabilní Německo v obavě ze zemětřesení a následné tsunami opustilo jaderné elektrárny. Evropští politici pod tlakem zelené fronty a údajů o vývoji počasí, často dovedně dezinterpretovaných, přikročili k drastickému omezování kapitalismu a životní úrovně s vírou, že dalšímu takovému vývoji počasí zabrání. Nejen v EU, ale v celém světě. Bez ohledu na to, kolik to bude stát a bez ohledu na to, že všechna jejich rozhodnutí nakonec stejně zaplatí jednotliví lidé. Svou chudobou.

    Indie ale půjde ještě desítky let opačným směrem. Bude stavět jakékoli elektrárny, aby uspokojila hlad Indů po elektřině. Aby jim umožnila hospodářský růst. Co se děje jinde ve světě, je tamním vládám srdečně jedno. Nebo jim jejich vědci vysvětlili, že procesy, které probíhají na planetě, může člověk tak málo, že se klima změní, ať už bude Indie dělat cokoli. Tak proč by utrácela peníze za nějakou dekarbonizaci, když tam miliony lidí nemají co jíst? Podle stejného scénáře se ke „klimatu“ přistupuje i v Číně (třeba zde). Podíl těchto dvou států na světových emisích se přitom blíží k 40 procentům. Dokáže to někdo vysvětlit Franzi Timmermansovi, nebo většině europoslanců? Nebo alespoň Petrovi Fialovi, premiérovi české vlády?

    EU musí smazat víc emisí, než sama produkuje
    https://iuhli.cz/eu-musi-smazat-vic-emisi-nez-sama-produkuje/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TUHO: Ano, ale to je greenwashing. Jeho motivace je komercni velmi casto, jen malokdy ideologicka.
    TUHO
    TUHO --- ---
    PETER_PAN: No, to jsme se asi nepochopili, ja tim nemirim na Klementa, ale davam sem to Sazime Cesko jako priklad greenwashingu...
    Respektive, ja tomuhle uplne nerozumim, ale zatim mi teda podle toho, co jsem cetl, pripada, ze Sazime Cesko je fakt kravina (a zrejme s cilem vysosat penize).
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TUHO: Nechapu v jakem kontextu je to tady v auditku. Pocinani projektu "sazime cesko" je veskrze nedobre a parazituje na lidech kteri chteji jakymkoliv zpusobem pomahat.
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: KLEMENT --- --- 11:35:31 15.5.2023 --- [20:36 :: diskuze :: Věci Veřejné - naše opatření sociálně citlivá a udělaná velmi promyšleně.]1 odpověď+5
    Greenwashing po Česku - Sázíme Česko:
    - brutální a drahý marketing na soc. sítích
    - prodávání předražených sazeniček, které se sází na holinách po kůrovci
    - další následný prodej uhlíkových offsetů firmám

    Nemáte někdo ten článek z Reportéru odemčený?


    Klamou lidi jak prodejci předražených hrnců, říká o kampani Sázíme Česko šéf univerzitních lesů
    Klamou lidi jak prodejci předražených hrnců, říká o kampani Sázíme Česko šéf univerzitních lesů
    https://www.ekonews.cz/klamou-lidi-jak-prodejci-predrazenych-hrncu-rika-o-kampani-sazime-cesko-sef-univerzitnich-lesu/

    Zelený byznys Vy sázíte, my účtujeme. Zelený fígl se stromky - Reportermagazin.cz
    Zelený byznys Vy sázíte, my účtujeme. Zelený fígl se stromky - Reportermagazin.cz
    https://reportermagazin.cz/a/icF6T/vy-sazitemy-uctujeme-zeleny-figl-se-stromky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam