#AllatRa po xte
Co používá hnutí AllatRa na šíření své propagandy, mě překvapilo, říká o nástroji šířícím Rusku sloužící dezinformace politoložka a bezpečnostní expertka Petra Mlejnková. Žádné jiné náboženské hnutí podle ní nic takového nemá.
Článek
Když odbornice na extremismus z Masarykovy univerzity v Brně Petra Mlejnková na žádost Seznam Zpráv prozkoumala možnosti softwaru Futager, který používá náboženské hnutí AllatRa k šíření propagandy, zhodnotila ho jako něco unikátního.
„Od té doby, co jsem to viděla, mi pořád hlavou běží takzvaný Islámský stát, který měl neuvěřitelně promakané oddělení na propagandu. Ale ani oni neměli nic takového, jako je Futager,“ říká Petra Mlejnková. „Je to jednoznačně signál, že svoji propagandu chtějí šířit masivně,“ dodává.
Futager – zaheslovanou stránku se stovkami uložených fotografií, videí a grafik, které mohou členové hnutí používat pro obsah šířený na internetu – Seznam Zprávy podrobně popsaly v publicistickém pořadu Terén Kristiny Cirokové. Podle Petry Mlejnkové takový nástroj na šíření propagandy jiné náboženské hnutí nemá.
Takový nástroj neměl ani Islámský stát, říká expertka o sektě z Ukrajiny - Seznam Zprávyhttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-takovy-nastroj-nemel-ani-islamsky-stat-rika-expertka-o-sekte-z-ukrajiny-263684