• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    YOPIE
    YOPIE --- ---
    KASUMI: Já jsem také musel snížit hodinovku a obávám se, že žaloby na stát na náhradu škody za krizové opatření nás advokáty nezachrání
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KASUMI: jinak nadnarodka ve ktere delam, tak jde naopak po modelu:
    - naprosto vyradit ne-nezbytne vydaje
    - nechat si zaplatit i veci, ktere jsme zakaznikum driv davali zadarmo, pac bude nizsi objem zakazek a novych prilezitosti, tedy zachovat ty stavajici a zpoplatnit je poradne

    Nevim, ktery z modelu je rozumny a funkcni, jen davam vedet, co jsem zahlid ja
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KASUMI: kámoš notář si pochvaluje, jak teď naroste objem dědických řízení..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ECLECTICA: Jsem advokat

    Ted se po mne chce hodne rad zadarmo ( co vim, povim, ale jsou to dost specificke otazky casto, tze tam neposlouzim od stolu) a snizovat odmenu (i u fix kontraktu)

    Predpokladam, ze pravnici budou potreba vzdy
    Ale rozhodne klesne prumerna smluvni odmena (viz treba havel a holasek ted zas oznamili nejaky svuj “dumping”)..

    Mozna nastal cas se preorientovat na insolvencni pravo..:(

    Pokud mi klesne objem prace pod nejakou mez, nebranim se tomu jit nekam docasne za nejakou mzdu okopavat brambory.. ale aby me pak komora nehnala, ze snizuji dustojnost advokatniho stavu:)) taky umim varit, ale to je ted dost na pendrek skill
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FRUITS: Hele ja nad tim přemýšlím porad. Sam prichazim každým dnem o dalsi praci a to jeste v unoeu to vypadlao ze do konce roku zadnou dalsi nepotrebuju. S najme je to tezky. Mam treba kamarada co ma několik bytovych domů ale všechny splaci z penez co zbudou je prubezne opravuje a to je jeho prace. Snizit nájmu muze ale banka mu musi odpusti splatky. Jenze v bance taky pracují lidi a ty budou tjm padem bez mzdy a tak budou potrebovat neplatit najmy atd.. Je to zacarovanej kruh. Za me prijde krize jakou svet nepamatuje. Agresivni a nejekonomictejsi reseni je nechat to byt kdo to da to da z kdo ne ma smulu. Akorat nikdo nechce byt v te skupine 200.000.000 lidi ktera to nedá. Takze ekonomicka krize je asi lepsi vysledek. Hlady snad nechcipnem a zbytek nejak dopadne.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Fruit and veg ‘will run out’ unless Britain charters planes to fly in farm workers from eastern Europe | Environment | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...ss-britain-charters-planes-to-fly-in-farm-workers-from-eastern-europe

    “We’re talking about chartering planes to bring workers in,” Maurel said. “It costs around £10,000 for an hour’s flight carrying 229 people – that’s €45,000 Sofia to London, or around €250 per person.”

    “Because of the tightening of labour, we had already lost a percentage of farms,” Maurel said. “This will finish others off. You won’t have fruit and veg in shops. Asparagus and beans start in a couple of weeks, cucumbers early April, tomatoes are all year round; in May it’s soft fruits – strawberries, raspberries; lettuces have been in the ground since December.”

    Nick Marston, the chairman of British Summer Fruits, which represents soft fruit growers, acknowledged that his industry was “entering an unprecedented time”.

    Last year, 98% of fruit pickers – now classed as “key workers” – came from outside the UK, the vast majority from Bulgaria and Romania.

    zda se ze nikho zatim nenapadlo misto navazeni lidi pod cenou z Rumunska zaplatit lidi mistni?
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Tak co, jak jste na tom s nájmy a prací? Nemáte problém uplatit nájmy? Máte zprávy o hodných majitelích domů, kteří vám na tyto měsíce snížili nájmy? Zkoušeli jste si sami zažádat v důsledku zhoršené finanční situace? Nějaké tipy jak postupovat? Díky
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    K tomu rozvoji ještě: telemedicína.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Rozmach: prostituce, zločin, nezaměstnanost

    Čistě jako důsledek neschopnosti se přizpůsobit
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ve kterých odvětvích předpokládáte rozmach, ve kterých útlum, nebo dokonce zánik?

    Rozmach: e-shopy, výroba zdrav. pomůcek, zemědělství, potravinářství logistika, online vzdělávání a přenosy kulturních akcí, videokonference.
    Útlum: kulturní a sportovní akce, cestovní ruch a ubytovávací služby.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ECLECTICA: objednávám permasemena, plot proti zvěři a jdu zrejt aspoň 3*2m na chatě.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Přemýšlím, jestli nenastal čas zřizovat provizorně komunitní zahrady - s tím, že by se lidi museli střídat podle nějakého schématu kvůli dodržování minimálního kontaktu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    My treba jako truhlari za posledni tyden diky korone prisli o zakazky za cca 700k..Stat nam samozrejme nenahradi vubec nic..mame to jako vedlejsi cinnost a ne hlavni obzivu..najem za stodolu neplatim, protoze je na mem pozemku a patri k me chate..etc..Fakt jsem zvedavej jestli se ta vyroba zase rozebehne
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Z mýho pohledu to je docela průser, dělám ve firmě co vyrábí sklářský stroje, konečně se podařila expanze na západ a teď přijde tohle. Jsme existenčně závislí na montážích v zahraničí, tak jsem zvědav jak to budeme dělat :)

    Každopadně se hly ledy, a věci co dřív nešly - jako třeba Homeoffice, teďka fungují :) jen nějak nevim jak se k tý práci dokopat a nezevlovat na nyxu a hofylandu :-D

    Co je pravdy na tom že státní úředníci mají karanténu za 100% nepřijde vám to trochu unfair? U policajtů a podobných to chápu, ale jestli to mají i ženský na matrice tak to AMEN
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    DRAGON: ne nefunguje skvěle. Lidi si z toho udělali kecací auditko, kde má kazdej potřebu sdělit svoje osobní pocity a na všechno reagovat. Takže je tam kazdej den 1000+ trashe.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: ok
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRAGON: tenhle se věnuje budoucnosti ne aktuálním zprávám. hashtagy nefungují nikdo nic nečte, moc velkej provoz.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    muzu se zeptat proc druhy klub o viru? Ten prvni preci funguje skvele. Tim spis jak tam krasne funguji hashe.
    Dekuji
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ECLECTICA: otazka je, co je teď v mezidobí a co do daleké budoucnosti.

    proted - adaptace! pokud jste pracovali s lidmi face to face, najdeme si něco jiného nebo svojí práci převedte na online způsob. záleží na kvalitě, takze sluchátka s mikrofonem.. výborná jsou ta od iphone.

    do budoucna - šance postavit společnost trošku jinak. vic orientovanou na lidi, na vzájemnost a tak.. protože teď zjišťujeme co je pro nás podstatný a co postradatelné. byl na to velký článek v nyt, byť trochu zaměřený hlavně na USA (jako že zdravotní pojištění pro všechny apod)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    ECLECTICA: To je zajímavý téma a mám pár tipů. Pro začátek můžeme začít tím, co skončí. Pracuju ve vydavatelství a ty se asi postupně odeberou on-line, což stejně měly v plánu, ale asi ne tak rychle.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ahoj, úvodem chci předeslat, že tahle diskuse nemá sloužit k volnému chatování.

    Pro začátek vykopávám pár otázek, víc ke směřování v příštích dnech.

    Jak se podle vás v období "po" promění zájem o jednotlivé profese? Znamenalo by to pro vás nějakou změnu, a pokud ano, připravujete se nějak na možné scénáře?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MONROE: Tak jestli jako oslabená s polymorb raději umřeš, až to tam roztahají po celé vesnici,… každý svého štěstí
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GLADILAF: Ony být nemusí, dají se posunout na později :)

    MONROE: Zavolej jim tam PaCh, oni jim každému rozdají po 10k pokuty, večer se dostanou do zpráv a další vesnice už se třeba proberou…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam