jen tak mimohodem, do VIRU u to nedavam, pac to vzdy nekdo msaze, je to wordmeter + seznam, a sleduje se mi to na commandline... a porad je tam zajimave to, ze Slovensko hlasi zvlastni cislo, dalsi co jsem zacal sledovat je Indie [kde cisla as taky nebuou verohodna, ale nejde o cisla per se, ale o jakousi "absolutini hodnotu", kdy je vzdy videt, v jake fazi ta ktera zeme je, co prizna, a jak se to tam hejbe, i kdyz cisla jsou naprosto nesmyslna... v Indie se proste netestuje, neverim, ze by jo... ale treba Slovensko je prave zajimave, taky je velmi zajimave sledovat, jak tahle cisla vsechny zajimala do prvniho milionu, jenze ted veskutecnosti stejnym tempem sledujem k miliarde, ale ted uz kazdy cisla rozporuje, cisla nikoho uz moc nezajimaji, zpravy spomaluji a tak... takze me porad mi bezi ten samy script, ktery vypada priblizne takhle nejak;
clear
echo "====================="
date
curl -s https://www.worldometers.info/coronavirus/ |awk '/Total:/{print;getline;print;getline;print;getline;print;getline;print}' | head -n 5 | sed 's/<[^>]*>//g'| tr -d '[:blank:]' | awk 'NR==2{print "COVID-19 : GLOBAL"};NR==2{print "Total cases: " $1};NR==3{print "New cases +: " $1};NR==4{print "Total deaths: " $1};NR==5{print "New Deaths +: " $1}'
wget -q -O - https://trending.seznam.cz/covid19|sed 's/[{}"]//g;s/,/\r\n/g'|sed 's/:/ : /;'
Vysledek:
=====================
=====================
Sun Apr 5 18:30:01 CEST 2020
=====================
=====================
COVID-19 : GLOBAL
Total cases: 1,245,207
New cases +: +43,754
Total deaths: 67,910
New Deaths +: +3,222
=====================