FRK_R23: podivej, ja s Tebou souhlasim fakt hodne, jenze se proste bojim toho, ze dalsi krok je, ze se zacne strilet... daval jsem to k sobe do auditu asi v 7 rano, kdy jsem cet zpravy v postach, a mam nekolik reportu o napadeni hlidek z cele CR...
Tohle je ze vcera z odpoledne, schrnute dnes:
Vcera mi psala kamaradka, ze jak davam obcas ty fotky z parku, kde jsou stovky lidi bez respiratoru, tak ze jim muselaprojit a pod kamerou videla stat osamelou hlidku policajtu (ve vsedni den, za svetla) a kolem ni maly zaklad davu, ktery jim sproste nadaval.
Taky jste se vzdy snazili rozesmat hradni straz?
A do toho pridam citaci Nagashiwa... aby bylo jasne, kam me uvahy smeruji:
[ NAGASAWA @ Věci Veřejné - Vymáhání je na policistech. Jejich výklad opatření je podstatný, ]
Připomenu jednu historickou taskarici
Morové povstání v Moskvě bylo spontánní lidové povstání proti úřadům, lékařům i církvi, které vypuklo v roce 1771 v Moskvě za velké morové epidemie, při níž jen v samotném městě zemřelo snad až sto tisíc lidí.
Mrtví byli pohřbíváni do hromadných hrobů za městem, což vedlo k tomu, že lidé raději uchovávali své zemřelé doma. Arcibiskup Amvrosij zakazoval pohřby a procesí, čímž na sebe přivolal nenávist davů, které ho nakonec zabily. Přes všechna opatření se však epidemie šířila. Ze strachu o zdraví i před násilím opustila město většina vyšších vrstev, včetně vyšších úředníků, takže ve městě propukala anarchie. Dav lynčoval arcibiskupa Amvrosije, který se snažil bránit shromažďování u slavných obrazů a chrámů, a obrátil se i proti lékařům, o nichž se šuškalo, že v nemocnicích pacienty sami zabíjejí. Dav vtrhl do Kremlu a začal zvonit na poplašný zvon, k němuž se připojily všechny moskevské zvony. Při jednání s posádkou požadovali vzbouřenci vypovězení všech lékařů, povolení pohřbů na hřbitovech ve městě a zrušení karanténních opatření.
Dne 26. září 1771 vyslala Kateřina II. do Moskvy svého milence, hraběte Grigorije Orlova, s doprovodem mnoha lékařů a čtyřmi regimenty vojáků. Orlov město rozdělil na 14 obvodů, podřízených velitelům a hygienikům. Rozšířil nemocnice a vylepšil jejich pověst, nemocní dostávali zdarma najíst a při propuštění peněžité odškodnění. Plundrování opuštěných domů se trestalo smrtí. Od října 1771 počet zemřelých klesal, v březnu 1772 zemřelo na mor 30 lidí.