• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    TUILE
    TUILE --- ---
    TRISSIE: ano, budu s nima nadale udrzovat kontakt (pokud sem ho doted udrzovala a mam pocit, ze mi ten vztah neco prinasi a prinasel). budu na ne nasrana, budu jim to vycitat, ale proste odstrihnuti mi neprijde jako reseni.

    je to uz dlouhy. kazdej mame nejaky ulety, ktery uplne neodpovidaj predstave o izolaci a nesireni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Stojim frontu na Ag a diky ni mam nejvic slunicka za celej tejden
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dodam obrazkem: trochu si myslim, ze nam zustane podobne trauma.



    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TRISSIE: Ne nezbytně. Naštěstí v rodině nic takového zatím nemáme, takže to nemusím řešit, ale rozhodně si dovedu představit scénáře ve kterých bych nějakou část rodiny odstřihl - a ono to nemusí úplně nutně souviset jenom s covidem ale i jinými oblastmi mezilidských vztahů. Nicméně já nikdy nezastával názor že rodina je nadevše, krev je víc než voda a musíš s ní koexistovat za každou cenu prostě protože se to tak dělá.

    Podobně to celkem nevyhnutelně může profiltrovat okruh známých a kamarádů. Ono takové to klasické "je to blbec, ale kámoš, tak co naděláš" má svoje rezervy za které už jít nejde. S někým kdo přešel na druhý břeh a totálně propadl dezinfu se těžko kamarádit - o čem si mám povídat s člověkem který vnímá realitu konceptuálně zcela jinak než já?
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    TRISSIE: To jsme asi v jiné sociální bublině, takový lidi fakt neznám... maximálně jsme se hodně omezeně viděli s nejužší rodinou na Vánoce a tomu předcházelo týdenní odříznutí od světa a den před testování všech zúčastněných, v tom fakt nevidím "užívání si života na úkor ostatních"...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TRISSIE: tak uprimne - s casti rodiny se nebavim uz delsi dobu, prave kvuli podobnym vlnam totalniho wtf, nejde ani o nejakou nastvanost na ne, ale proste nechci, aby mi zasahovali do zivota svejma bludama a sobeckosti. Kruh se akorat rozsiruje, mno. Osekava to kontakt? Osekava.. ale proste mi to setri energii a cas na lidi, se kteryma ten cas opravdu travit chci.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRISSIE: abych to pojal sirej: 2 z prarodicu mi umreli v koncentraku. Co bych ja mel delat, jako nastupujici generace tech, kteri to prezili. Mstit se? (A ne, ze by mne to mnohokrat po nocich netrapilo.)
    STENNY
    STENNY --- ---
    TRISSIE: Pravděpodobně ne/pouze nezbytný. Spousty lidí jsem si přestal vážit na základě jejich nezodpovědnosti nebo utopení v dezinfu a hlásání aktivně škodlivých informací. Otázka je, jestli se (až přejdou největší problémy) ti lidi zase srovnají, nebo pojedou tuhle linku dál, to neumím posoudit. Asi bych se jinak díval na člověka, který se zamyslel a vrátil k njakému věcnému vnímání reality, než na někoho, kdo (až léky a vakcinace srazí incidenci covidu pod nějakou kritickou hladinu) bude hlásat "vidíte, vymizelo to samo, Peková měla oravdu."
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRISSIE: porad rikam, ze i 1% sance na napravu, je lepsi nez trest smrti. Porad je tady ta vec, ze se k nekterym lidem uz nikdy neotocim zady.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OVERDRIVE, BLULAJTA: a kdyby šlo o lidi, kteří jsou vzdělaní, informace mají, ale programově se rozhodli, že jejich pohodlí, užívání si života a tak podobně je nadřazené ochraně byť i jen jejich blízkých?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    mám kámoše, známe se přes 20 let, je to zarytej antirouškař, ve všem vidí převrat moci, z přátel jsem ho nevymazala
    pak mám matku, která jede v hoaxech už od začátku, povedlo se mi jí to vysvětlit, po létě už ale ne, tyvole je to moje máma, zakázala jsem jí koukat na hoaxy, už tak moc nejede antikovid, už jede převážněa ntibabiš, ale když se podívám na volnýho stránku a vidím ty její lajky, je mi zle, co mám dělat?
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    TRISSIE: Kdyby tam byla přímo smrt v rodině, asi bych se na to díval jinak... nicméně jsem schopen odpustit, protože dezinformační kampaň v tomto směru je obrovská, stát není schopen to jakkoliv ukočírovat, spíš naopak ještě rozsévá chaos... že jsou lidi zmatení a věří každému nesmyslu, co kdo vyplácne na FB, apod., je čistej fakt a podlehlo tomu už fakt hodně lidí, i v rámci rodiny, do kterých bych to předtím nikdy neřekl...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TRISSIE: Ano! Neni cas ani situace na to, aby se rozpadaly komunity, pratelstvi a vazby. Sice asi uz vsichni vime, kdo je hlupak a ke komu se neotacet zady, ale je to jedinecna prilezitost vzit si ponauceni a napriklad vychovavat dalsi generaci, ktera timhle nebude postizena primarne.
    Vyroba “mucedniku” a “ostrakizace” nicemu nepomuze, jen dalsimu rozdelovani.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Merkelova pozadala EMA o akreditaci/diskreditaci Sputnik V. Ta zenska a jeji kabinet jsou paradni!

    Uplne tim vyradila vsechny argumenty pro Ruskou geopolitickou hru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    taková trochu citlivá otázka...
    až tohle jednou skončí (= až bude možné se bez omezení potkávat), hodláte se svými blbými a nezodpovědnými příbuznými udržovat i nadále kontakt?

    jak se kolem mě množí případy, kdy někdo, kdo se necítil dobře a přesto musel nutně na návštěvu, způsobil cluster a smrt někoho z příbuzných, tak nad tím přemýšlím čím dál víc. Protože ono tahle krizová doba odhalila spoustu věcí, co tam asi byly vždycky, ale dalo se nad nima mávnout rukou, což jaksi už nejde.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SILVEIG: dík
    OVERDRIVE: nejseš tady jedinej
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Zásah strážníků v Berouně a Ostravě aneb Když je vše jinak - Manipulátoři.cz
    https://manipulatori.cz/...nak/?fbclid=IwAR3hC2_ugfZjgbQ41s_CGPW79xic5kW5Mu60HxKf_HEBoEvWkFFEssYLX_g
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MINERWA: no offense, ale co na “facebook nemam, mit nechci a nebudu” jsi nepochopila?
    Tzn: klidne linkuj dal, ale jaxi to nebude mit kyzeny ucinek, ty linky proste nikam nevedou, pac domenu facebook.* mam zablokovanou na firewallu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PALEONTOLOG: O něm se bavit vůbec nechci. Ani tu nenávist pro něj nemám. Ale to už jsme dost OT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam