• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: tak konkrétně u nás si ty pcr testy hradíme my rodiče...resp. ředitelce se podařilo sehnat sponzory, kteří pokryjí část a zbytek dobrovolně hradíme my...zajistila to ještě v době, kdy se o pcr testování ve školách na ministerstvu pouze uvažovalo. Ve své podstatě jsme zaplatili testování pro oba syny 1x týdně pcr testy až do konce školního roku a ještě zbyde i na celý září. A co vím, tak takových škol je víc.
    E2E4: jo, máš pravdu. Já jsem, i ve svým věku, asi stále naivní a pořád tu logiku v těch rozhodutích hledám, v naději, že třeba, jednoho dne...a ne, stále nenacházím :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Tak to je taky dobrý :o) Jako já chápu, proč tu frekvenci snižují. Testy stojí hrozné prachy a virová nálož v populaci klesá, takže i pro nižší frekvenci testy pořád zachytí dost nakažených na to, aby R nešlo nad 1 a nálož klesala dál, to potřebujeme především. Z pohledu jednotlivce je to blbý.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SAAYURI:já tohle chápu, je mi jasný, že pcr test prostě nemá vypovídající hodnotu po celý 2 týdny...myslela jsem to tak, že když to pro děti školou povinný vláda nastavila tak, že ve škole pcr test stačí na 2 týdny, tak zřejmě bude braný jako dostatečný na ty 2 týdny i pro ostatní instituce...
    že ve skutečnosti na tak dlouhou dobu dostatečnej není chápu a moc mi není jasný, proč to tak vláda nastavila (ty 2 týdny), ale když už to tak udělali, tak jsem myslela, že to berou jako platný tak nějak plošně
    sorry, se vyjadřuju jak tatar, spala jsem necelý 3 hodiny :/
    TAPINA: u nás se testuje v pondělí a kroužky probíhají ve středu, tak to ještě stíháme, naštěstí..nicméně teď nově se testuje první stupeň jeden týden a druhý stupeň druhej, takže mám vždycky prokazatelně otestovaný jen jedno dítě, zatímco to druhý už má týden po testu, takže když budeme chtít někam jít, tak na ten test stejně musíme jít :D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ORIKA: Ale on nemuze logicky stacit na dva tydny, kdyz doted to byl max. tyden. To, ze si to tady nastavuje kazdej, jak chce, je vec jedna, jak je to relevantni a vypovidajici je vec druha.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: To tak bylo i doteď, takže jo. No, naše dítě má jedinou mimoškolní aktivitu v den odběru PCR testů, ale před doručením výsledků, takže si tentýž den udělá doma ještě antigen, nádhera :D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SAAYURI: ja vim, ale kdyz teda ve skole pro decka ten test staci na 2 tydny, tak jsem mela za to, ze bude stacit vsude. Samozrejme jen pro deti.
    Takze pokud ma skola jen antigenni testy a ty se ted delaji jen jednou tydne, tak se tim dite mimo skolu muze prokazat porad jen ty 3 dny, jako dospelej?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ORIKA: Logicky to neni. PCR je bez ohledu na zbytek na tyden, na vic ne.
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    PISTA1: Asi by koukali trochu prekvapene, kdyby jsi jim predlozil tu kazetu s testem 😃
    Ale bylo by zajimavy to z recese zkusit.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PISTA1: potřebuješ čestné prohlášení. (Zeptej se Googlu, vytiskni, podepiš a čau.)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Když jsme u toho prokazování, dělám si doma samotesty který sem dostal od zaměstnavatele, tím se mám prokázat jak ? Asi si na něj napíšu fixou datum a případě potřeby ho předložím :D
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TUILE: streda a ctvrtek se do toho tydne casove vlezou.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: ja jsem to pochopila tak, ze plati 14 dni. Minimalne v te skole. Ale vzhledem k tomu, ze se dle narizeni decka muzou skolnim testem prokazovat kde to je potreba (kadernictvi atd), tak bych logicky ocekavala, ze bude platit 2 tydny vsude. I kdyz ocekavat neco logickyho od nasi vlady...asi pujdu patrat po nejakem upresnujicim infu.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ORIKA: dekuji. budu tedy doufat, ze me pusti ve stredu do skoly a ve ctvrtek na sportoviste, kdyz mam pcr z patku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: A teda ten školní PCR test pořád platí jen týden, i když se bude dělat co 14 dní?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TUILE: antigenni test jde na pojistovnu 2x tydne, platnost ma 3 dny. Takze treba kdyz ja se byla testovat dnes, tak mi plati do utery (vcetne).
    Pcr test na pojistovnu nejde, ten si platis sama a ma platnost tyden.
    Ve skolach ted dochazi ke zmene, pcr test se ma delat jednou za 2 tydny, antigenni tusim 1 tydne. Aspon teda tohle info nam od skoly prislo mailem.
    TUILE
    TUILE --- ---
    kolikrat tydne se muzu nechat testovat na pojistovnu a jak dlouho test plati pro ktery ucely?
    kdyz sem se nechavala testovat v patek v nemocnici, muzu ve stredu do skoly?

    pokud mam misto AG testu PCR test, prodluzuji se tyto lhuty nejak?
    popravde se v tech pravidlech vubec nevyznam...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TAPINA: Třeba v zaměstnání je uznávaný jako náhrada pravidelného testování. Jinde nevím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRAMERIUS: A to jde? Test na protilátky má stejnou váhu, jako doklad o pozitivním testování v minulosti?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    FRENNET: Ještě je možnost nechat si tu jednu dávku dát jen jako bezpečnou náhradu prodělaného covidu, tady si pak nechat udělat test na protilátky a místní vakcinaci absolvovat až třeba za 1/2 roku.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak na 1221 informacich byl znacne znaveny pan a ten mi pravil: "Hlavne Vas tady nikdo druhou davkou nezaockuje, kdyz jste zde neabsolvovala tu prvni".
    TAPINA: tohle jsem vubec nedomyslela.
    Nevim kde kdo udelal chybu, ale amici tady chodi na ockovani jak pro kafe.
    No nic, dekuji za spolupraci.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Tak tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam